• Informacje na temat:

    lasagna mięsna

Artykuły na temat: lasagna mięsna
  • Lasagne z bakłażanami

    1. Rozgrzać na patelni 2 łyżki oleju, usmażyć mięso, mieszając, by je dobrze rozdrobnić. Dodać posiekane cebulę i czosnek oraz koncentrat pomidorowy, smażyć...

  • Składniki na 6 porcji: 50 dag lasagne, 25 dag mielonego mięsa z szynki, 25 dag rozmrożonego szpinaku, 1 puszka krojonych pomidorów, 1 cebula, 1 papryka czerwona, 2 ząbki czosnku, 1 kulka mozzarelli, sól, pieprz, bazylia, gałka muszkatołowa, 2 łyżki oliwy. Na beszamel: po 2 łyżki masła i mąki, 2 szklanki mleka.

  • Składniki na 4-6 porcji: 1 paczka makaronu lasagne bez gotowania, 1/2 kg mielonej wołowiny, 10-15 dag żółtego sera, 1 cebula, 2-3 ząbki czosnku, 1 puszka pomidorów bez skóry, 2 łyżki oleju, 1/2 kostki masła, 3/4 szklanki mąki, 1/2 litra mleka, sól, pieprz, bazylia, gałka muszkatołowa.

  • Skład na 6 porcji: ● 400 g płatów makaronu lasagne ● 250 g pieczarek lub grzybów leśnych ● 500 g mielonej wołowiny ● 2 cebule ● 500 g pomidorów ● 450 g tartego żółtego sera do zapiekania ● po 2 łyżki masła, mąki i oliwy ● 1,5 szklanki mleka ● sól, pieprz biały, czosnek mielony, gałka muszkatołowa, suszona bazylia i oregano do smaku

  • Składniki na 6 porcji: 50 dag mielonego mięsa (najlepiej z szynki), 1 główka kapusty włoskiej, 1 duża cebula, 1 cukinia, 2 czerwone papryki, 3 ząbki czosnku, 1 kulka mozzarelli, 1 puszka krojonych pomidorów, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, słodka papryka, mix włoskich ziół.

  • Lasagne w trzech kolorach

    Prezentujemy przepyszny przepis na włoskie danie.

  • Składniki: 25 dag marchewki, 1 cebula, 3 pomidory, 1-2 ząbki czosnku, sól, 1-2 łyżki oliwy, pieprz, gałka muszkatołowa, 50 dag mielonego mięsa mielona, słodka papryka, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 60 dag bulionu, 4 dag masła, 4 dag mąki, 25 dag śmietany kremówki, 25 dag mozzarelli, 1 pęczek bazylii, 6 płatów zielonego makaronu lasagne, np. szpinakowego, garść orzeszków piniowych.

  • 5 dag marchewki, 5 dag selera, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 puszka (850 ml) pomidorów w kawałkach, 50 dag mielonej wołowiny, 2 łyżki oleju, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, słodka papryka w proszku, 4 dag masła, pieprz, 4 dag mąki, sól, 750 ml mleka, gałka muszkatołowa, 9 płatów makaronu lasagne, 10 dag startego parmezanu, tłuszcz do formy.

  • Składniki na 4 porcje: 6 dużych liści kapusty włoskiej 3 dag masła 3 łyżki mąki 300 ml mleka sól i pieprz 300 ml bulionu warzywnego gałka muszkatołowa cebula 2 łyżki oleju 40 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego puszka pomidorów (425 ml) 10 gałązek tymianku 5 gałązek bazylii 1 pomidor 9 płatów makaronu lasagne 10 dag startego sera gouda tłuszcz do formy

  • Składniki na 4 porcje: 1 op. płatów lasagne 40 dag mięsa drobiowego, 20 dag pieczarek, 20 dag żółtego sera, 10 dag mozzarelli, 4 pomidory, 2 dymki 1 i 1/2 szkl. przecieru pomidorowego 4 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju, suszone oregano i tymianek, słodka papryka, sól, pieprz

Przepisy na temat: lasagna mięsna