• Informacje na temat:

    lasagna z grzybami

Artykuły na temat: lasagna z grzybami
  • Składniki: 40 dag piersi z kurczaka, sos beszamelowy, oliwa, cebula , 4 pomidory, sól, 100 ml białego wina, łyżka cukru, opakowanie lasagne, 30 dag grzybów marynowanych , 20 dag tartego sera, łyżka masła.

  • ...sos zgęstnieje, doprawiamy go gałką muszkatołową, białym pieprzem, czosnkiem i solą. 4. Do żaroodpornego naczynia dajemy warstwami płaty lasagne, potem sos beszamelowy, sos mięsny z grzybami i tarty...

  • Składniki na 4 porcje: 200 g płatów makaronu lasagne, 50 g masła, 50 g mąki, 500 ml mleka, sól i pieprz mielony, 1 cebula, 2 gałązki selera naciowego, 2 łyżki oleju, 500 g mieszanki grzybów mrożonych lub, w sezonie, świeżych (kurki, podgrzybki itp.), 200 g żółtego sera

  • Składniki na 4-5 porcji: 8-10 płatów makaronu lasagne, 50 dag grzybów (pieczarki lub grzyby leśne), 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, ½ łyżeczki tymianku, 2 łyżki oleju, 4 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 2 szklanki mleka, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz.

  • ...przygotować w różnych wersjach smakowych. Ze szpinakiem, z brokułami, z grzybami.

  • Tajemnica pysznego lasagne

    ...naczyniu na przemian makaron i farsz warzywny.  Z wierzchu posypać serem mozzarella. Zrobić sos. Piec ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170°C. Z warzywami i grzybami Skład na 4 porcje...

  • Składniki na 6 porcji: 8-10 płatów makaronu lasagne, 80 dag kurek, 1 duża cebula, 1-2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka suszonego tymianku, 1 szklanka pomidorów z puszki, 1 pomidor, 30 dag startego sera żółtego, 5 łyżek masła, 2 łyżki mąki, 2 szklanki mleka, gałka muszkatołowa, cukier, sól, pieprz.

  • Kukurydziane żniwa

    Polenta z grzybami i serem pleśniowym Składniki dla 4 osób: 4 szklanki pełnotłustego mleka, 2 szklanki wody, szklanka kaszy kukurydzianej, 6 łyżek masła, 1/4 szklanki śmietany kremówki 1/4 szklanki drobno startego parmezanu, 1,5 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu, 3 łyżki sera pleśniowego typu rokfor (plus łyżka do posypania), duża porcja (głęboki talerz) smażonych...

  • Dynia na słono i słodko

    ...minut w 200 st. C. Dynie faszerowane kaszą i grzybami 1. Umyj i przekrój dynie wzdłuż na pół. Posmaruj miąższ oliwą  i wstaw do piekarnika. Piecz  w 200 st. C przez 30 minut. 2. Na maśle...

  • Duże muszle świetnie smakują faszerowane, zarówno jako przystawki, jak i danie główne. Makaron-ryż jest używany do zup lub jako dodatek do sałatek. Cannelloni, czyli duże rurki służą do zapiekania i nadziewania farszami. Łazanki podawane są z kapustą, grzybami, jako dodatek do zup lub element zapiekanek. Świdry i pióra są pyszne z warzywami, mięsem...

Wideo na temat: lasagna z grzybami
  • Afrodyzjaki w kuchni

    Uczestniczka programu "MasterChef" Monika Goździalska zaprezentowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania z dostępnymi o tej porze roku afrodyzjakami. Goździalska podała szaszłyki z krewetek na musie mango z chili, lasagne z leśnych grzybów z pomidorkami, łososia marynowanego w białym winie oraz ravioli z podgrzybkami i serem ricotta z masłem bazyliowym. Czy Marcin Prokop po degustacji poczuł się szczególnie pobudzony?

Przepisy na temat: lasagna z grzybami
  • Wigilia po włosku

    Boże Narodzenie zachwyca swym ciepłem, rodzinną atmosferą i pysznymi potrawami. Na polskim wigilijnym stole nie może zabraknąć takich potraw jak: barszcz z uszkami, pierogi z grzybami czy karp. Jednak jak wiele jest krajów, tak samo dużo zwyczajów i tradycji. Zatem jak przebiegają świętą np. w regionach śródziemnomorskich? Aby zobaczyć, co podczas tego okresu łączy i różni nas z Włochami...

  • Przekładana cukinią i kabaczkiem

    Zachwyca bogactwem smaków i aromatów, a jednocześnie wyjątkowo apetycznie wygląda. Będzie pyszną alternatywą dla mięsnych specjałów.

Dyskusje na temat: lasagna z grzybami