• Informacje na temat:

    latwe ciasta z masom

Artykuły na temat: latwe ciasta z masom
  • Łatwa babka czekoladowa

    ...1. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na kremową masę. Dodajemy po jednym jajku, mieszamy. Mąkę przesiewamy razem z kakao, opakowaniem budyniu i proszkiem do pieczenia. Stopniowo miksujemy z masą maślaną, na przemian ze śmietanką kremówką. Kiedy składniki połączą się w jednolitą masę, ciasto odstawiamy na 5 minut. 2. Czekoladę siekamy na drobne kawałki. Dodajemy do ciasta, mieszamy...

  • .... 2. Czekoladę siekamy na drobne kawałki. Dodajemy do ciasta, mieszamy. 3. Blachę w kształcie babki dokładnie smarujemy tłuszczem, posypujemy mąką lub bułką tartą i przekładamy do niej ciasto...

  • Łatwa babka czekoladowa

    Przygotowanie: Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na kremową masę. Dodajemy po jednym jajku, mieszamy. Mąkę przesiewamy razem z kakao, opakowaniem budyniu i proszkiem do pieczenia. Stopniowo miksujemy z masą maślaną, na przemian ze śmietanką kremówką. Kiedy składniki połączą się w jednolitą masę, ciasto odstawiamy na 5 minut. Czekoladę siekamy na drobne kawałki. Dodajemy do ciasta...

  • Radzi ekspert Rewii Hanna Szymkiewicz – doświadczona mistrzyni kulinarna Choć nie wszyscy w to wierzą, jest łatwe. Z ciasta ptysiowego,...

  • Składniki: 2 opakowania kisielu cytrynowego lub pomarańczowego, szklanka cukru, 4-6 jajek (w zależności od wielkości), szklanka mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, sól

  • .... Z farszem zrób pierogi z dowolnego ciasta, upiecz je lub ugotuj. 7. Prosty sos Mając puszkę tuńczyka i kilka drobnych dodatków, możesz zrobić pyszny sos np. do warzyw, placków czy pulpecików...

  • ...1. Przygotuj biszkopt: oba rodzaje mąki przesiej przez sitko. Żółtka, cukier i cukier waniliowy utrzyj na puszystą masę. Wsyp przesiane mąki, wymieszaj drewnianą łyżką. Białka ubij na sztywną pianę. Dodaj do ciasta i delikatnie...

  • 2 i 1/2 szklanki mąki (przesianej przez sitko), 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, szklanka cukru (najlepiej drobnego specjalnie do wypieków), 1/2 szklanki oleju, jajko, 1/2 szklanki mleka , łyżeczka ekstraktu waniliowego, 300 g świeżych lub mrożonych jagód, cukier do posypania.

  • Składniki na 12 porcjI: ■ 4 szklanki mąki tortowej ■ 4 jajka ■ 250 ml mleka ■ 3/4 szklanki cukru ■ 4 łyżki kakao ■ 4 łyżki dżemu malinowego ■ 2,5 łyżeczki sody ■ 3/4 szklanki oleju ■ 20 dag malin.

  • Ciasto: 12 dag masła, szklanka mąki, 3 jajka. Krem: 125 ml mleka, 125 ml ajerkoniaku, 2 łyżki kaszy manny, łyżka cukru, 10 dag masła

Przepisy na temat: latwe ciasta z masom