• Informacje na temat:

    latwe ciasto z budyniem i kremem

Artykuły na temat: latwe ciasto z budyniem i kremem
  • ...ciasto. Piecz 25-30 min w temp. 190°C. Ostudź. Z jas nych muffinek delikatnie zetnij górę. Ciemną muffinkę pokrusz. Krem: budyń ugotuj na mleku. Ostudź. Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodając budyń. Wlej likier, połącz. Kremem posmaruj babeczki. Posyp pokruszonym ciemnym ciastem, ozdób mandarynkami. Czas przygotowania: 50 min; ilość porcji: 8, cena za porcję: 1 zł...

  • .... Piecz 8-10 min. w 200ºC. Lekko schłodź. Potem je wyjmij. Połóż na stole czysty pergamin. Biszkopt oprósz mąką. Blachę odwróć. Ostrożnie wyłóż ciasto na pergamin. Oderwij od biszkopta przyklejony papier(...) plastrami ciasta. Wstaw ciasto do lodówki na co najmniej 2-3 godziny (krem powinien trochę zesztyw-nieć). Wyjmij. Przełóż na talerz większy nieco niż miska, by można było ułożyć...

  • Wspaniałe i łatwe ciasto.

  • Ciasta na niedzielę

    ...do ciasta drożdżowego nie przejdą jej zapachem). Jeśli duży placek chcemy pokroić w ładne kwadraty, lepiej to zrobić przed jego wystygnięciem. Zimne kruche ciasto łatwo bowiem się kruszy. Posypane cukrem Tortu ze świeżymi owocami nie należy posypywać cukrem pudrem, bo szybko zwilgotnieje. Podobnie będzie, gdy posypiemy ciepłe ciasto. Placek grejpfrutowy Składniki na 12 porcji: 125 g mąki...

  • Ciasta i desery z czereśniami

    Przygotowanie: 1. Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Margarynę połącz z mąką i posiekaj nożem, dodaj żółtka, cukier, proszek do pieczenia i kilka kropel olejku zapachowego. Zagnieć ciasto, zawiń je w folię spożywczą i wstaw do lodówki na około godzinę. 2. Formę do pieczenia wysmaruj tłuszczem i posyp tartą bułką. Ciasto wyjmij z lodówki, oddziel spory kawałek (posypiesz nim wierzch ciasta), resztę...

  • Orzechowe frykasy

    Porcja: 290 kilokalorii Ciasto orzechowe z kremem Składniki na 12 porcji: 60 dag mąki, 3/4 szklanki cukru, 2 jajka, 2 żółtka, 20 dag masła, po 3 łyżki mleka i miodu, 2 łyżeczki sody, łyżka przyprawy(...)Tarta jabłkowo-orzechowa Składniki na 12 porcji: Na ciasto: 25 dag musli, 10 dag mielonych orzechów laskowych, 5 dag mąki pszennej, 20 dag zimnego masła, 10 dag cukru pudru, 3 żółtka, sól, tłuszcz...

  • Tylko odrobina słodyczy

    .... 4. Masę przełóż do wyłożonej pergaminem formy keksowej (wypełnij ją co najwyżej w 2/3). Piecz godzinę w 180° C. Pergamin usuń dopiero, gdy ciasto zupełnie ostygnie. Jeszcze ciepłe posyp cukrem pudrem(...) ciasto, łatwo odstające od ręki. Ciasto wyrabiaj około 10 minut. Ponownie przykryj i zostaw w cieple do wyrośnięcia na 30 min. 3. Następnie ciasto ponownie zagnieć i podziel na 6 porcji. Z każdej uformuj...

  • Jak zdrowo świętować Boże Narodzenie?

    Czas Bożego Narodzenia to czas magicznej atmosfery, prezentów, spotkań z najbliższymi i... suto zastawionego stołu. Większość z nas w Święta je dużo więcej niż zwykle, borykając się jednocześnie z problemami żołądkowymi lub wyrzutami sumienia. Jak tego uniknąć? Sprawmy, by świąteczne menu było lżejsze, ale bez uszczerbku dla jego wyjątkowego charakteru.

  • ...– herbatniki a'la sandwich! Takie „kanapeczki” możesz podać przełożone słodkim serkiem, czekoladą, kremem (np. do napoleonek). W środku możesz ukryć niespodziankę – np. kawałki owoców. 4. Błyskawiczny(...) tortu Zamiast mielonych orzechów, migdałów, płatków lub startej czekolady, do oklejenia boków tortu posmarowanych kremem, możesz użyć pokruszonych ciastek – herbatników. 6. Chrupiący dodatek Lubisz...

  • Urlop od wyrzeczeń

    ...i owocami: 324 kcal Porcja tiramisu, kremówki: 570 kcal Drożdżówka z budyniem: 296 kcal Zwykle desery starasz się dawkować z umiarem, by utrzymać szczupłą sylwetkę. Ale podczas wakacji mówisz(...) wakacje, nagle puszczają wszystkie tamy. Możemy szybko stracić nad sobą kontrolę w ramach nadrabiania zaległości - tłumaczy Małgorzata Różańska. Tymczasem porcja ciasta z kremem ma tyle samo kalorii, ile...

Przepisy na temat: latwe ciasto z budyniem i kremem
  • Łatwe kopce kreta

    ..., proszkiem na budyń i do pieczenia domieszaj do masy jajecznej. Nałóż do formy (śr. 26 cm) z pergaminem. Wiśnie osącz.  3. Ciasto piecz 30 minut w 175 st. Z zalewy i proszku na kisiel ugotuj kisiel. Dodaj wiśnie, zagotuj. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym.  4. Ciasto rozetnij. Na jednym blacie rozłóż 1/2 wiśni i śmietanę, formując kopiec. Obłóż go resztą wiśni i okruszkami z drugiego blatu...