• Informacje na temat:

    latwe steki

Artykuły na temat: latwe steki
  • Składniki na 2 porcje: ● 2 duże steki wołowe (60-70 dag każdy) ● 2 łyżki oleju lub oliwy ● szczypta soli morskiej ● świeżo zmielony czarny pieprz ● 2 pomidory (najlepiej malinowe) ● pół żółtej papryki ● łyżka masła lub margaryny ● pół pęczka świeżej natki pietruszki ● czubata łyżka bułki tartej.

  • Dania z grilla. Steak Hache

    Dla mięsożerców to doskonały i jednocześnie mało kaloryczny wybór. Dietetyk Alicja Kalińska radzi, jak przyrządzić stek z wołowiny, aby zachował swoje właściwości.

  • ...➊ Steki oprósz solą, pieprzem i przyprawą do karkówki. Do- daj przeciśnięty przez praskę czosnek i zalej całość olejem. Pozostaw mięso w marynacie na noc w chłodnym miejscu, by dobrze skruszało. ➋ Papryki pokrój w równe plastry, a ser w słupki. Następnie obłóż nimi steki. ❸ Mięso ciasno zwiń i zepnij wykałaczkami. Ułóż na tackach i grilluj z każdej strony. ❹ Roladki...

  • I co z tym mięsem?

    Kilka miesięcy temu opublikowano badania, z których wynika, że czerwone mięso zwiększa ryzyko niektórych nowotworów. Czy to oznacza, że lepiej być wegetarianinem? – Mięso jest źródłem cennego białka i łatwo przyswajalnego żelaza. Może być zdrowe, pod warunkiem jednak, że będziemy właściwie je przyrządzać i jeść z umiarem – mówi dietetyk prof. Wojciech Kolanowski.

  • Weź się za wołowinę!

    ...20 ml oliwy z oliwek Ząbek czosnku Wykonanie: Steki nasmaruj olejem i ułóż na rozgrzanej patelni, obsmaż dobrze z obydwu stron. Przełóż na blachę, dodaj plaster masła na każdy stek i włóż do...

  • Gdy praca rujnuje zdrowie

    Znowu drżysz. Co stało się tym razem? Rozsypał na biurku kartki raportu, nad którym pracowałaś? Obsypał stekiem wyzwisk, ośmieszył w oczach kolegów? To nie jest zwykły konflikt. To mobbing!

  • Smakołyki na patyku

    Szaszłyki wołowe z warzywami Składniki na 4 porcje: 600 g mięsa wołowego, 4 łyżki oleju, 1 łyżeczka soku z cytryny, 2 pomidory, 2 cebule, 2 zielone papryki, 4 duże pieczarki, 200 g słoniny, sól, pieprz, świeże zioła do dekoracji 1. Mięso wołowe (jak na steki) oczyścić, pokroić na kawałki jednakowej wielkości. Włożyć do misy, oprószyć solą, pieprzem, zalać 3 łyżkami oliwy, skropić sokiem...

  • Jego rosyjska żona

    Niełatwo być synową, a co dopiero taką, której mamusia jedynaka w ogóle nie chce widzieć na oczy...

  • Jakie cechy charakteru są najsilniejsze i najskuteczniejsze w samomotywacji?

    Co sprawia, że upadając mamy siłę znów się podnieść? Czego trzeba, byśmy mogły spełniać swoje marzenia, robiąc rzeczy niemożliwe? Jak skutecznie się motywować?

  • Polacy przesadzają z białkiem zwierzęcym?

    ...potwierdzić, że jedzenie wołowiny sprzyja zachorowaniu na raka jelita grubego oraz przypuszczalnie na raka piersi i prostaty. Kilka lat później naukowcy z Instytutu w Sztokholmie wykryli, że steki...

Przepisy na temat: latwe steki
  • Zdrowe i dobrej jakości mięso na grill

    ...w musztardzie. Nie jest to ani zdrowe, ani specjalnie smaczne. Jak zmienić te grillowe przyzwyczajenia? Postaw na steki Steki wołowe w Polsce wciąż nie są jeszcze zbyt popularne, choć powoli zaczyna się(...) serca L-karnityny. Jak wybrać idealne mięso na steki? Najbardziej klasyczne i jednocześnie najlepsze mięso na steki to rostbef, antrykot i polędwica. Ta ostatnia zawiera najmniej tłuszczu, przez co jej...

  • Zdrowe produkty spożywcze w sezonie grillowym

    B, L-karnitynę, magnez oraz szczególnie ważne dla ciężarnych kobiet żelazo, jest doskonałym mięsem na grilla. Steki z rostbefu lub antrykotu wyróżniają się dużą soczystością i głębokim smakiem. Na godzinę...

  • Grill idealny – jak zaskoczyć gości?

    Masz już dość tradycyjnego grilla, na którym można uświadczyć jedynie kiełbasę śląską i spaloną karkówkę? Sprawdź, jak zaskoczysz swoich gości!

  • Renesans czerwonej porzeczki

    ...-czekoladowy Grillowane jabłka z porzeczkową bezą Ciasto francuskie z porzeczkową bezą Zabajone z owocami Ciasto agrestowo-porzeczkowe Deser owocowy Steki wołowe w sosie porzeczkowym...

  • Dziczyzna

    ...odżywczych. Na dodatek jest chudsze i lepsze od mięsa dzika. Z jeleniny przyrządza się pieczenie, ragout, combry, kotlety, steki, zrazy, gulasze pasztety, a nawet zupy. Sarna Sarna (Capreolus capreolus(...) jest równie dobra jak mięso z jelenia, podobne są też sposoby ich przygotowania, czyli jako: ragout, gulasz, zrazy, steki, kotlety i potrawki, pieczenie, udźce. Dzik "Dzik jest dziki, dzik jest zły...