• Informacje na temat:

    latwy i nie drogi sernik

Artykuły na temat: latwy i nie drogi sernik
  • Nie chcę takiej synowej

    ...? Zgodziłam się i przyjęłam zaproszenie na sobotę. Postanowiłam jednak, że nie zjawię się z pustymi rękami i starannie przygotowałam się do tej wizyty. Upiekłam placek, ulubiony sernik Wojtusia. Kiedy(...) opadły, zebrałam się i pojechaliśmy do Wojtka i Weroniki. Ledwo przekroczyłam próg ich mieszkania, uderzył mnie zapach... sernika! Nie zdejmując płaszcza, przecisnęłam się wąskim przedpokojem...

  • Monika Mrozowska: Mam apetyt na więcej

    Propagatorka zdrowego odżywiania i kreatorka smaków, które niejednego mogą zaskoczyć. Twardo stąpa po ziemi, choć nie brak jej entuzjazmu i pasji, by spełniać się w roli kochającej mamy. O tym, jak spędzać więcej czasu z przyjaciółmi i sprawić, by w oczach ukochanego pojawił się żar namiętności, rozmawiam z Moniką Mrozowską, aktorką i autorką książek z bardzo smacznymi przepisami.

  • Bałagan damsko- męski: Przesiądź się z wraka do cadillaca

    ...        Nieważne z jakiego powodu stałaś się wrakiem (owszem, hektolitry wylanych łez nie działają ani konserwująco na twoją karoserię ani też nie...

  • Kobieta na Zanzibarze

    ...do oceanu i bierz - obfitość owoców morza i ryb nie pozwoli ci zaznać głodu. Taki jest Zanzibar. Jedyne miejsce, które pozostało Rajem (...)". (fragment książki "Dom na Zanzibarze")  Magdalena Żelazowska: Co trzeba zrobić, żeby mieć życie jak z książki? To wynik splotu okoliczności czy decyzji? Dorota Katende : - Nigdy nie planowałam, że będę miała życie jak z kart powieści. Ciągnęło...

  • Książki, ciasta i boks

    ...- Lubię, kiedy po tym, jak przeczytam książkę, coś mnie "szarpie", nie pozostawia obojętnym. Mam nadzieję, że po lekturze "Dygotu" niektóre osoby tak się właśnie poczują - mówi Jakub Małecki, pisarz i tłumacz książek. Po godzinach, jeśli nie czyta, trenuje boks i... piecze ciasta. Czekoladowe.

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...- My jemy dużo chleba i Włosi jedzą dużo chleba. Jemy dużo klusek, które Włosi nazywają tak pięknie makaronem. Polskie kopytka i włoskie gnocchi są ze sobą bardzo blisko. Włoskie ndundari i polskie leniwe również. Być może stąd bierze się przekonanie, że znamy się na włoskiej kuchni. A to nie jest taka prosta sprawa – mówi Bartek Kieżun, autor książki „Italia do zjedzenia”, dziennikarz kulinarny...

  • Perfekcjonistka w kuchni

    Skończyła historię sztuki, więc wszystko wskazywało na to, że swoją przyszłość zwiąże z rodzinną galerią, ale życie jest nieprzewidywalne i dziś Ania Starmach spełnia się w kuchni. Gotuje, piecze i pisze. Właśnie ukazała się jej trzecia książka "Pyszne na każdą okazję", w której przekonuje, że gotowanie nie musi być skomplikowane, drogie i czasochłonne. Jak zawsze robi to z pasją.

  • Powtórka z namiętności

    Kiedyś go kochałaś, potem zapomniałaś. Ale on znów pojawia się w twoim życiu. Tylko że już nic nie jest tak samo: masz męża, dzieci, dużo do stracenia. Co możesz zyskać? Czas nagle się cofnie. Będziesz adorowana, poczujesz się na powrót młoda, atrakcyjna. Trzy kobiety opowiadają, jak to jest drugi raz stanąć nad brzegiem tej samej rzeki. I czy warto do niej wejść.

  • Jak przygotować święta bez chemii

    ...pieczywo. Tylko na pierwszy rzut oka wygląda na zdrowe. Lepiej samemu upiec jakikolwiek, nawet pszenny chleb, który zawsze będzie zdrowszy od takiego ze sklepu. Czy zdrowe jedzenie musi być drogie? - Oczywiście cukier nierafinowany jest droższy od rafinowanego, ale może wcale nie musimy go używać i możemy zrezygnować ze słodzenia. Możemy kupować dobry drogi chleb albo go piec. Podobnie...

  • Od zasmażki do fusion

    ...​Gdyby ktoś w roku 1989 zaproponował nam kimchi, food porn i papardelle, bylibyśmy trochę onieśmieleni. Po 30 latach wolnej Polski wykształceni przez podróże, reklamy i kucharzy celebrytów o jedzeniu wiemy wszystko. Jak to się zmieniało? Twój Styl zabiera was w kulinarną podróż. Będzie szczypta humoru, garść wiedzy oraz łyżka nostalgii. Do smaku.