• Informacje na temat:

    leczo z cebuli i marchewki

Artykuły na temat: leczo z cebuli i marchewki
  • Składniki na 6 porcji: • 3 cukinie • 4 marchewki • 2 duże ziemniaki • szklanka surowej czerwonej fasoli • pół cebuli • 2 ząbki czosnku • 5 dojrzałych pomidorów • łyżka soli • po szczypcie pieprzu i ostrej papryki • łyżeczka cukru • pół pęczka natki pietruszki • olej...

  • Skład na 6 porcji: po 2 cukinie, czerwone i zielone papryki, marchewki, po 3 cebule i pomidory, 500 g kiełbasy, mały koncentrat pomidorowy, vegeta, sól, pieprz, bazylia, olej, mąka.

  • Składniki: 3 marchewki, 2 cebule, 2 średnie cukinie, 1 puszka pomidorów bez skórki w zalewie, po 1 puszce białej i czerwonej fasoli, olej do smażenia, kilka gałązek majeranku 3mielona słodka i wędzona papryka, sól, pieprz...

  • Składniki: 50 dag karkówki wieprzowej, 20 dag pieczarek, 4 marchewki, cebula, 2 ząbki czosnku, 4 pomidory, 2 łyżki koncentratu pomid., po łyżeczce papryki słodkiej i ostrej, 1/2 ły żeczki cayenne, łyżeczka imbiru, 2 łyżeczki octu jabłkowego, 1/2 szkl. śmietany 30-proc., sól, olej, szczypiorek.

  • Zupy: odchudzają i leczą

    .... Jeśli dodasz do wywaru dużo cebuli albo czosnku, dodatkowo zmobilizujesz układ odpornościowy do walki z wirusami i bakteriami.  Zupa cebulowa to obok rosołu klasyka na przeziębienie. Kombinacja selera, marchewki oraz imbiru również doskonale wpływa na obniżenie gorączki. Ale nie tylko rozgrzewające właściwości zupy przemawiają na jej korzyść. Taka forma dania to idealne rozwiązanie dla tych, którzy...

  • Leczo z papryki, cukinii i kiełbasy

    Do leczo warto dodać kabaczki oraz pokrojoną marchewkę podsmażoną na oleju. Zamiast kiełbasy można włożyć grillowane serdelki.

  • Składniki na 4 porcje: • 2 puszki białej fasoli • puszka czerwonej fasoli • 2 czerwone papryki • czuszka • 2 marchewki • korzeń pietruszki • 4 duże pomidory • sól kamienna • pieprz czarny • olej.

  • Składniki na 8 porcji: 3 piersi z kurczaka , 1 biała cebula , 2 kiełbasy surowe , 1 cukinia, 4 marchewki , 5 pomidorów , po 1 zielonej i czerwonej papryce, 7-8 łyżek ketchupu, olej, sól, pieprz, ostra papryka.

  • SKŁADNIKI: 50 dag pieczarek, pół główki kapusty, papryka, pomidor, czosnek, ziemniak, 1/3 szkl. soku z cytryny, masło, olej, sól, pieprz, ostra papryka, natka, wegeta , szczypta cukru lub miodu.

  • Przepisy na dania, które leczą

    ...niego czosnek i cebulę - nie tylko dla smaku, ale także z powodu ich antywirusowych właściwości. Składniki: 1 udko kurczaka, 2 małe pietruszki, 3 marchewki, 1/4 pora, 1/4 selera, 2 ząbki czosnku...

Przepisy na temat: leczo z cebuli i marchewki
  • 3 najlepsze zimowe zupy odchudzające

    .... Taka zupa nasyci nas tak bardzo, jak drugie danie! Składniki na 3 porcje: 40 dag filetów drobiowych, 1 cebula, 4 marchewki, 1 duża pietruszka, 1/2 selera, 1 por, ziele angielskie, po 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i koperku, 3 listki laurowe, pieprz. Warzywa (bez cebuli) myjemy, kroimy w kostkę. Mięso opłukujemy, wkładamy do garnka, dodajemy warzywa i przyprawy, zalewamy zimną wodą...

  • Cukinia po bolońsku

    Zwykle przygotowujemy z niej leczo. Warto jednak wypróbować inne przepisy z wykorzystaniem tego warzywa.

  • Rosół – czego o nim nie wiedziałaś?

    Rosół to niezaprzeczalnie król niedzielnego obiadu, stały bywalec polskich stołów. Ochoczo serwowany na co dzień i od święta. Wszyscy doskonale znamy oraz doceniamy jego wyjątkowy smak. Co takiego ma w sobie, że możemy go jeść i jeść? Poznaj tajemnice rosołu oczko po oczku!

  • Czym różni się żurek od barszczu białego?

    Podano do stołu. Jak myślisz - to żurek czy barszcz biały? Tak, widzimy – właśnie drapiesz się po głowie, marszczysz czoło… Oto jest pytanie! Na pierwszy rzut oka bardzo podobne, a jednak inne. Zastanawiasz się, czym różnią się od siebie te dwie tradycyjne wielkanocne zupy? Spokojnie, rozwiejemy Twoje wątpliwości! Zabłyśnij w świątecznym towarzystwie!

  • Jaką zupę pani lubi?

    ...z 2 kur • 2 pory • cebula • 2 marchewki • rzepa • seler naciowy • 2 łyżki masła • mała puszka koncentratu pomidorowego • szklanka ugotowanego pęczaku • 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki • sól • pieprz • szczypta cukru Przyrządzanie: Podroby umyć i podzielić na małe kawałki. Dokładnie opłukane pory i obrane łodygi selera pokroić w plasterki, cebulę drobno posiekać, marchewki i rzepę...