• Informacje na temat:

    lekka masa kremowa do biszkoptu

Artykuły na temat: lekka masa kremowa do biszkoptu
  • Składniki: 10 dag mlecznej czekolady, 15 dag gorzkiej czekolady, 200 ml mleka, 200 ml kremówki, 2 białka, łyżka cukru pudru, 16 okrągłych biszkoptów

  • ...1. Jajka rozdzielić. Żółtka ubić na parze z cukrem. Kiedy masa stanie się kremowa, dalej ubijając powoli dolewać wino. Zestawić z ognia i lekko przestudzić. 2. Wymieszać z ubitą na sztywno śmietaną połączoną z rozpuszczoną żelatyną, dodać sztywną pianę z białek. 3. Nasmarować tłuszczem 8 małych filiżanek. Do każdej włożyć po kilka ciemnych i jasnych winogron. Zalać...

  • Tort ambasador

    Przygotować ciasto: jajka wbić do rondelka, dodać cukier. Ubijać w kąpieli wodnej, aż powstanie puszysta, kremowa masa. Wsypać przesianą mąkę, proszek...

  • Ciasta bez pieczenia

    .... Gdy masa trochę przestygnie, pokrój ją w prostokąty lub romby i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Czekoladę połam na kawałki i roztop w garnku. Batoniki zanurzaj do połowy w ciepłej czekoladzie(...) połącz z żółtkami i obydwoma rodzajami mąki. 2. Do gotującego się mleka wlej zimną masę mleczną i (nie przerywając mieszania) gotuj kilka minut, aż masa budyniowa zgęstnieje. 3. Na blachę wyłóż połowę...

  • Babeczki z winogronami

    Składniki: - 4 jajka, - 5 łyżek cukru, - 150 ml białego wina półsłodkiego, - 4 łyżeczki żelatyny, - 200 ml śmietanki kremówki, - po 15 dag ciemnych i jasnych winogron, - opakowanie gotowych biszkoptów Przygotowanie: Żółtka jajek ubij z cukrem na kremową masę (na parze). Kiedy masa stanie się kremowa dalej ubijając powoli dolewaj wino. Zestaw z ognia i lekko przestudź. Wymieszaj z ubitą...

  • ...łyżką kakao). Smak biszkoptu zmieni też dodatek mielonych orzechów włoskich lub laskowych.

  • Składniki: 3 jajka, 1,5 szklanki cukru pudru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 1 szklanka mąki, sól, 3 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 30 dag serka mascarpone, 10 dag dowolnych landrynek, polewa czek.

  • Składniki: 8 białek, 27 dag cukru, 7 dag mąki, 7 dag zmielonych migdałów, 200 ml kremówki, 25 dag tłustego twarogu, 1,5 dag żelatyny, dżem, 25 dag świeżych lub mrożonych malin, 1 galaretka malinowa, płatki migdałowe

  • ​Świąteczne rewolucje

    ...wspólnie wystawne, uroczyste śniadanie, na które podajemy jajecznicę z łososiem, bitą śmietaną i croissanty. Jajecznicę trzeba usmażyć z dużą ilością masła, żeby była kremowa. Później wystarczy...

  • Ciasta z kremem

    ...puszystą masę, dodając porcjami chałwę. Gdy masa uzyska konsystencję kremu, rozsmarować ją na drugim placku. Przykryć trzecim plackiem. Polewę przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Ciepłą wylać na...

Przepisy na temat: lekka masa kremowa do biszkoptu
  • Najlepsze ciasta na Międzynarodowy Dzień Pieczenia

    Sernik rabarbarowy, Banana split lub brzoskwinowo-budyniowe - wypróbuj doskonałe przepisy na pyszne ciasta!

  • Babeczki z winogronami

    Składniki: - 4 jajka, - 5 łyżek cukru, - 150 ml białego wina półsłodkiego, - 4 łyżeczki żelatyny, - 200 ml śmietanki kremówki, - po 15 dag ciemnych i jasnych winogron, - opakowanie gotowych biszkoptów Przygotowanie: Żółtka jajek ubij z cukrem na kremową masę (na parze). Kiedy masa stanie się kremowa dalej ubijając powoli dolewaj wino. Zestaw z ognia i lekko przestudź. Wymieszaj z ubitą...