• Informacje na temat:

    liście kapusty zapiekane z mięsem mielonym

Artykuły na temat: liście kapusty zapiekane z mięsem mielonym
  • ​Kapusta faszerowana z mięsem mielonym

    ...masła cebulą i posiekanymi drobno grzybami. Farsz wkładać między liście sparzonej kapusty i zapiec w piekarniku jak uprzednio. Przepis pochodzi z książki Moniki Śmigielskiej "Kuchenny kredens. Polska(...)Czas przygotowania: 1 godz. 20 min. Porcja dla 2-3 osób lub 3-4, jeśli podawany jako jarzyna do obiadu. Stopień trudności: średni. Wykonanie Umyć 2 główki kapusty, pozbawić je zewnętrznych...

  • Składniki: główka kapusty włoskiej, 2 łyżki oleju, cebula, 2 ząbki czosnku, po 30 dag mięsa mielonego wieprzowego i wołowego, sól, 20 dag ugotowanego ryżu, czerwona papryka, 3 łyżki masła, 15 dag wędzonego boczku, szklanka śmietany...

  • ...●główka kapusty ●800 g mięsa mielonego ●2 woreczki ryżu (gotowanego 5 minut krócej, niż podano na opakowaniu) ●duża zeszklona cebula ●2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę ●sól, pieprz ●3 liście laurowe ●3 ziarenka ziela angielskiego ●łyżka majeranku ●sos pomidorowy ●olej...

  • Składniki na 4 porcje: 75 dag ziemniaków, 40 dag białej kapusty, 1 czerstwa bułeczka 20 dag marchewki 6 łyżek octu winnego, 1 łyżeczka cukru, pieprz, 1 cebula, 1 jajko, sól 40 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, 7-8 łyżek oleju, 10 dag bryndzy, 2 gałązki tymianku papryczki peperoni i natka pietruszki od dekoracji...

  • ...1. Kapustę sparz we wrzą tku, przestudź i zdejmij liście ostudź. Wytnij zgrubiałe nerwy (lub rozbij liście tłuczkiem). Cebulę obierz i drobno poszatkuj. Włóż do misy, dodaj mięso mielone, jajko oraz bułkę tartą. Wyrób starannie masę. Dopraw ją do smaku solą oraz pieprzem. 2. Farsz porozkładaj na liściach kapusty. Parówki przekrój na połówki, ułóż na mięsie. Zwiń liście, formując gołąbki...

  • Składniki na 4 porcje: 1 główka czerwonej kapusty, sól, pieprz, 1 cebula, 1/2 kg mięsa mielonego (mieszanego), 2 marchewki, 1 czerstwa bułka, jajko, 1 szklanka mleka, olej do smażenia, 4 ziemniaki, 1 l bulionu z kostki, zioła.

  • Składniki na 6 porcji: 50 dag mielonego mięsa (najlepiej z szynki), 1 główka kapusty włoskiej, 1 duża cebula, 1 cukinia, 2 czerwone papryki, 3 ząbki czosnku, 1 kulka mozzarelli, 1 puszka krojonych pomidorów, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, słodka papryka, mix włoskich ziół.

  • Zapiekane gołąbki z soczewicą i marchewką

    Składniki: 2 małe główki młodej kapusty, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 marchewki, 20 dag czerwonej soczewicy, 3 łyżki oleju, 40 dag mieszanego mielonego mięsa, 400 ml bulionu warzywnego, 1 puszka pomidorów, pieprz, sól.

  • ...zapiekania wysmaruj masłem. Na dnie rozłóż część boczku, a na nim kilka sparzonych liści kapusty oraz warstwę masy mięsnej. Całość posyp pokrojoną sparzoną kapustą i zalej śmietaną. Czynność tę powtarzaj, aż do zużycia wszystkich składników. Ostatnią warstwę powinny tworzyć liście kapusty, na których rozłóż plastry boczku. Całość skrop roztopionym masłem. Następnie wstaw do nagrzanego piekarnika...

  • Gołąbki: Kapusta z niespodzianką

    Wystarczy główka kapusty i pomysł na nadzienie. Niekoniecznie z ryżem i mięsem mielonym.

Przepisy na temat: liście kapusty zapiekane z mięsem mielonym
  • Zapiekane gołąbki z soczewicą i marchewką

    Składniki na 6 porcji: 2 małe główki młodej kapusty 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 20 dag czerwonej soczewicy 3 łyżki oleju 40 dag mieszanego mielonego mięsa l400 ml(...) i zdejmowania powtarzaj, aż podzielisz całą główkę na pojedyncze liście. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Marchewki obierz, zetrzyj. Połowę marchewki oraz czosnek i cebulę podsmaż na łyżce rozgrzanego oleju...

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ...zawiera: 2680 kJ/640 kcal Zapiekana kapusta z mięsem mielonym Składniki na 4 porcje: - 200 g ryżu, - sól, - 2 cebule, - ząbek czosnku, - główka kapusty, - łyżka sklarowanego masła, - 500(...) pieprz do dekoracji, - tłuszcz do formy Przygotowanie: Ciasto rozmrozić. Cebulę drobno posiekać i obsmażyć na oleju razem z mięsem mielonym. Pomidory drobno pokroić i dodać do mięsa razem z sosem...

  • Pyszne posiłki na cały tydzień

    ...kminu. Kalafior obtocz w marynacie, piecz 20 minut w temp. 180 st. C.  2. Rozgrzej olej i zrumień posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj umyte i osuszone liście szpinaku, groszek, pomidorki, pokrojoną...

  • Gołąbki meksykańskie

    ..., 2 ząbki czosnku, - 2 puszki koncentratu pomidorowego, - 1 łyżeczka smalcu Przygotowanie: Kapustę poszatkuj drobniutko i wymieszaj z mięsem. Dodaj jaja, kaszę, ryż, czosnek, pokrojoną paprykę. Formuj małe kotlety, obtocz w bułce, usmaż. Do żaroodpornego garnka wlej litr wody, dodaj przyprawę, koncentrat pomidorowy, tłuszcz. Na dno połóż liście kapusty, potem warstwę kotletów, znowu liście itd...

  • Tradycyjne polskie żeberka na 6 sposobów

    ...: 1 kg żeberek wieprzowych, kg kapusty, marchewka, 2 duże cebule, 2 spore pomidory, łyżka siekanego kopru, sól, pieprz, listek laurowy, 2 łyżki mąki, olej do smażenia. • Żeberka starannie umyj, osusz, po czym podziel je na mniejsze porcje, a następnie dokładnie oprósz mąką. • Cebule obierz, posiekaj, kapustę oczyść, usuń zwiędłe liście, resztę dość drobno poszatkuj. • Na mocno rozgrzanym oleju...

  • Grzyby! Dary naszych lasów

    ...: główka włoskiej kapusty; 50 dag grzybów; 2 cebule; 1 jajko; 5 łyżek tartej bułki; pół szklanki śmietany; sól; pieprz; łyżka mąki; szklanka rosołu z kostki. 1. Kapustę wrzucamy na kilka minut do wrzątku. Studzimy, oddzielamy liście od głąba, nerw każdego liścia rozbijamy młotkiem lub ścinamy go delikatnie, by nie uszkodzić liścia. 2. Grzyby myjemy, obieramy i kroimy. Jedną cebulę siekamy...

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    ...z klopsikami Składniki na 4 porcje: - 15 dag długoziarnistego ryżu, - 1 główka kapusty pekińskiej, - 3-4 marchewki, - 1 cebula, - 1 ząbek czosnku, - 2 łyżki oleju, - 30 dg mieszanego mielonego mięsa(...) oliwy, - sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Przyrządzanie: Szpinak umyć, oddzielić liście, wypłukać i posiekać. Cebulę pokroić, zeszklić na oliwie, oprószyć łyżką mąki, podsmażyć. Włożyć szpinak...