• Informacje na temat:

    liscie sushi

Artykuły na temat: liscie sushi
  • Składniki na 6 porcji: Naleśniki: ● szklanka mąki pszennej ● 220 ml mleka półtłustego ● 2 jajka ● olej rzepakowy ● pół łyżeczki proszku do pieczenia ● sól. Farsz: ● 2 woreczki ryżu basmati ● po pół papryki czerwonej i zielonej ● mały pęczek bazylii ● sól morska ● pieprz kolorowy. Sos: ● 3 łyżki oliwy z oliwek ● łyżka ostrej musztardy ● szczypta ostrej papryki.

  • Składniki na 6 porcji: Naleśniki: ■ szklanka mąki ■ 220 ml mleka ■ 2 jajka ■ olej ■ pół łyżeczki proszku do pieczenia ■ sól. Farsz: ■ 2 woreczki ryżu basmati ■ po pół papryki czerwonej i zielonej ■ mały pęczek bazylii ■ sól ■ pieprz kolorowy.

  • Sushi po polsku

    Kuchnia fusion, oryginalne połączenie tradycyjnej kuchni japońskiej z klasycznym polskim śledziem.

  • Składniki: 15 dag ryżu na sushi, 2 łyżki octu ryżowego, łyżeczka cukru, sól, 2 algi nori, 4 mniejsze liście sałaty, 16 dag łososia, awo kado, kawałek zielonego ogórka , chrzan wasabi, sos sojowy do doprawienia, marynowany imbir...

  • Tak powstają nori maki

    Zobacz, jak mistrz kuchni japońskiej przygotowuje typowe japońskie nori maki. To rodzaj sushi, w którym liście nori są na zewnątrz.

  • ..., tworząc rulonik. Zwiąż kilkoma źdźbłami szczypiorku. Jeżeli uwielbiasz sushi, zamień majonez na odrobinę wasabi. Będzie pysznie i pikantnie!

  • Zdrowe pokarmy na cenzurowanym

    ...za rakotwórcze! Rekomenduje jedzenie go w ilości maksymalnie 0,5 kg w tygodniu. Egzotyczne przysmaki Sushi: Do ich zawijania używa się wodorostów. To bogate źródło jodu. Jego niedobór skutkuje...

  • Tom kha gai - kokosowa zupa z kurczakiem

    ...podróżniczych "Między Wschodem a Zachodem". Utalentowany propagator kultury wschodu w telewizyjnych reportażach. Restaurator i prekursor sushi w Polsce, otworzył m.in. japońską restaurację Tsumbame na...

  • Nie tylko urlop, czyli co robić na jednodniowej wycieczce?

    ...wszystkiego... 2. Maksymalnie A może tak za jednym zamachem odhaczyć wszystko, co chciałaś zrobić w swoim mieście, ale nigdy do tej pory nie miałaś czasu? Spróbować wegańskiego sushi w centrum...

  • Tuńczykowe obiady

    Najpopularniejszy jest ten z puszki w oleju lub w sosie własnym, najzdrowszy w postaci surowej - w sushi. W Polsce nie ma tradycji jedzenia go prosto z patelni jako smażonej ryby, gdyż tuńczyk nie zamieszkuje naszych mórz i jest rybą z eksportu. Ale jest dostępny w supermarketach i sklepach z rybami i warto spróbować, jak smakuje nieprzetworzony. Danie na szybko Tuńczyk na ciepło jest pyszny...

Wideo na temat: liscie sushi
  • Jak przygotować sushi?

    Zobaczcie, jak mistrz kuchni japońskiej przygotowuje typowe japońskie nori maki. To rodzaj sushi, w którym liście nori są na zewnątrz.

Przepisy na temat: liscie sushi
  • Sushi z mozzarellą

    Podoba ci się artystyczny wygląd sushi, ale nie przepadasz za algami i surową rybą? To danie jest dla ciebie!

  • Jak przygotować sushi?

    Zobaczcie, jak mistrz kuchni japońskiej przygotowuje typowe japońskie nori maki. To rodzaj sushi, w którym liście nori są na zewnątrz.

  • Smak pikantny nie istnieje

    Life Alicja Than, znawczyni kuchni azjatyckiej, współwłaścicielka warszawskiej restauracji Izumi Sushi. Smakiem, który jako ostatni zyskał miano podstawowego, jest umami. Wywodzące się z języka...

  • Rendang - najsmaczniejsze danie na świecie

    ...smaków, jej wizytówką stało się sushi. W Japonii często uznawane za lokalny fast food. Tajska zupa tom yam goong, która znalazła się w pierwszej piątce najsmaczniejszych dań, to ostra zupa...

  • Trendy kulinarne

    Sushi Sushi nie jest właściwie znakiem trendów, ile przyjęcia się japońskiej tradycji w europejskiej codzienności. Ten japoński smakołyk z dość "podejrzanych" dla Europejczyków składników jak(...) sushi stało się symbolem dbałości o zdrowie i właściwe żywienie, środkiem demonstrowania nowoczesności i oczekiwania długowieczności. Teraz, również w Polsce, sushi zalicza się do idealnych lekkich...

Dyskusje na temat: liscie sushi
  • mniam mniam, glodna sie zrobilam...

    kiedys sama probowalam zrobic sushi, ale ryz mi wyszedl za sybki (chociaz uzylam specjalnego klejacego z octem ryzowym), liscie nori za mokre i pourywaly mi sie, noz za tepy 'rowalil' cala konstrukcje, po tym wszystkim odechcialo mi sie sushi na jakis czas....