• Informacje na temat:

    lody w pucharkach dekoracja

Artykuły na temat: lody w pucharkach dekoracja
  • Składniki: ● 60 dag moreli ● 300 ml kremówki ● szklanka cukru pudru ● 2 białka ● tabliczka białej czekolady ● laska wanilii ● dekoracja: rodzynki (mogą być namoczone w rumie), rurki waflowe, polewa toffi, morele świeże lub z syropu...

  • Składniki na 4 porcje: 20 dag truskawek po 15 dag jagód, malin i czerwonych porzeczek 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny 1 i 2/3 szklanki słodkiego białego wina 2 łyżki brązowego cukru, 2/3 szkl. śmietany kremówki, 1 opakowanie zagęstnika do śmietany typu śmietan-fix, 1 op. cukru waniliowego, kilka gałązek mięty do dekoracji

  • Domowe lody jagodowo-kokosowe

    ...lody. Następnie mroź je jeszcze przez 3 godziny. Przed podaniem przełóż je na 10–15 minut do lodówki. Do pucharków nałóż porcje lodów kokosowych i jagodowych. Przełóż połamanymi ciastkami. Udekoruj...

  • Do rondelka wlej wodę, wsyp cukier oraz cukier waniliowy i ugotuj syrop. Gruszki obierz, włóż do syropu i gotuj około 10 minut. Ostrożnie wyjmij łyżką cedzakową, ostudź. Czekoladę pokrusz i rozpuść w rondelku z niewielką ilością wody. Całkowicie zimne gruszki ułóż na dwóch ozdobnych talerzykach lub w pucharkach. Obok każdej połóż po gałce lodów waniliowych. Polej stopioną...

  • Polecamy nieco odmienić lody ananansowe, dodając do masy lodowej bardzo drobno pokrojone truskawki.

  • ...zamrażarki. Czynności te powtarzaj kilka razy. Jeśli lody mają być przechowywane dłużej, przykryj pojemnik pokrywką. 3. Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę i ubijaj kilka minut na sztywno mikserem na średnich obrotach. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder. 4. Lody przełóż do pucharków lub miseczek. Udekoruj cząstkami świeżych brzoskwiń, bitą śmietaną oraz listkami mięty...

  • Zamiast sorbetu możesz podać lody śmietankowe. Wymieszaj je z 4 łyżkami likieru lub syropu cytryno- wego i polej syropem malinowym. Dzięki temu wzbogacisz ich smak.

  • ...jagodową. Powstałą mieszankę wlej do maszynki do lodów i postępuj zgodnie z jej instrukcją. Gotowe lody wstaw do zamrażarki na co najmniej godzinę. 3. Jeśli nie masz takiej maszyny, włóż zmiksowaną mieszankę do zamrażarki na pół godziny i zmiksuj tak, aby rozbić kryształki lodu. Czynność powtarzaj kilka razy. 4. Łyżką do robienia gałek nałóż lody do pucharków. Udekoruj jagodami lub borówkami...

  • Przepisy na pyszne desery lodowe od Grycana!

    ...1 mango 100 g malin Sposób przygotowania: 1. W przezroczystym naczyniu ułóż warstwami jogurt, pokrojone mango i maliny. 2. Podawaj z kulką sorbetu z mango. Wspomnienie Oranżerii:  Lody Czekoladowe z pomarańczami w gęstym sosie czekoladowym i pistacjami Porcje: 2 Składniki: Lody Grycan Czekoladowe 1 pomarańcza 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła Garść pistacji...

  • Deser lodowy

    ...: 1. Cztery pucharki deserowe ochłodź w zamrażalniku (dzięki temu deser będzie trwalszy). W tym samym czasie lody wyjmij z zamrażalnika i odstaw na około 10-15 minut, aby lekko rozmiękły - łatwiej będzie(...) smakowite będą lody podane z gęstym sosem wiśniowym (z całymi owocami), polane odrobiną ajerkoniaku lub brandy i udekorowane wiórkami czekoladowymi (z gorzkiej i białej czekolady) czy też gotowymi...

Przepisy na temat: lody w pucharkach dekoracja
  • Pucharek jagodowo - kokosowy

    .... Przykryj i wstaw do zamrażalnika na 2 godziny. W tym czasie co 30 minut mieszaj zamarzające lody. Następnie mroź je jeszcze przez 3 godziny. Przed podaniem przełóż je na 10-15 minut do lodówki. 4. Do...

  • Sorbet cytrynowy z miętą

    To, że jesteś na diecie, wcale nie znaczy, że musisz rezygnować z tego letniego przysmaku. Sorbety o wiele mniej kalorii niż lody na bazie mleka i śmietany, a są równie smaczne.

  • Deser lodowy

    ...: 1. Cztery pucharki deserowe ochłodź w zamrażalniku (dzięki temu deser będzie trwalszy). W tym samym czasie lody wyjmij z zamrażalnika i odstaw na około 10-15 minut, aby lekko rozmiękły - łatwiej będzie(...) smakowite będą lody podane z gęstym sosem wiśniowym (z całymi owocami), polane odrobiną ajerkoniaku lub brandy i udekorowane wiórkami czekoladowymi (z gorzkiej i białej czekolady) czy też gotowymi...