• Informacje na temat:

    łopatka cielęca sos

Artykuły na temat: łopatka cielęca sos
  • Pieczeń cielęca

    Składniki na 5- 6 porcji: 1 kg cielęciny (łopatka lub udziec), 2 ząbki czosnku, 1 łyżka płynnego miodu, 1 i ½ łyżki białego octu winnego, 5 łyżek oleju, 1 łyżeczka sosu sojowego, 1 łyżeczka suszonego oregano, 1 łyżeczka suszonego tymianku, ½ łyżeczki pieprzu ziołowego, ½ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu, 1 łyżka mąki ziemniaczanej.

  • Składniki: 800 g łopatki cielęcej, 3 łyżki oleju, 4 łyżeczki słodkiej papryki mielonej, sól, mielony czarny pieprz, 300 g kwaśnej śmietany, 4 łyżki mąki gładkiej, 1 czerwona i 1 żółta papryka, 80 g pomidorków cherry, gałązka pietruszki do dekoracji

  • W rondelku rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Następnie dodaj kawałki mięsa i smaż przez 10 minut. Pod koniec wsyp do garnka mieloną paprykę, wymieszaj i wlej 2 szklanki wody. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś przez 40 minut. Mąkę rozprowadź w małej ilości zimnej wody, zagęść sos i podgotuj. Następnie dodaj kwaśną śmietanę. Paprykę i pomidorki umyj i osusz. Usuń nasiona z papryki i pokrój ją...

  • ...sosem z pieczeni. 3. Pozostałe pomarańcze obierz i pokrój w kostkę, usuwając błonki. Winogrona przekrój na pół. Mięso wyjmij z brytfanki. Do sosu, który pozostał z pieczeni wlej przygotowany wcześniej sos pomarańczowy. Dodaj cząstki z pomarańczy oraz winogrona i przez chwilę podgotuj. 4. Mięso pokrój w plastry i polej sosem z owocami. Podawaj z ryżem albo ziemniakami. Przygotowanie (bez czasu...

  • Smażone klopsiki  z warzywami

    .... Chwilę podgotuj i dorzuć brukselkę oraz pokrojoną na kawałki paprykę i pomidora. Klopsiki z warzywami gotuj na małym ogniu przez 40 minut. Następnie zakwaś sos sokiem wyciśniętym z jednej cytryny...

  • ...oliwą, posól. 3. Wstaw mięso do piekarnika, piecz ok. 100 minut. Po wyjęciu z piekarnika przykryj na 10 minut, aby odpoczęło. Podawaj z sosem tzatziki i kaszą.

  • Niedzielne mięso duszone

    Miękkie, soczyste, z aromatycznym sosem - jednym słowem: mięso duszone! Nasze trzy oryginalne receptury na drób, mięso królicze i wieprzowe obiecują rozkosze podniebienia.

  • Wytrawna żurawina

    Połyskujące czerwone jagody o lekko cierpkim smaku to doskonały dodatek do wykwintnych dań.

  • Pyszna rozgrzewka

    ...konserwową, pomidorkami koktajlowymi i podawaj. Przygotowanie: 60 minut Porcja: 495 kalorii Groch z kaszą i sosem Składniki na 4 porcje: szklanka pęczaku, 15 dag łuskanego grochu, 2 plasterki słoniny, 2 plasterki wędzonego boczku, cząber, 5 świeżych dorodnych pieczarek, sól, łyżka masła, świeżo zmielony czarny pieprz, świeże listki natki, majeranku lub rozmarynu do dekoracji Na sos cebulowy...

Przepisy na temat: łopatka cielęca sos
  • Przyjęcie bez kalorii

    Łosoś odwrócony Składniki: 1 połówka łososia ze skórą (płat około 1,5 kg), 500 ml jogurtu greckiego, 1 pęczek kopru pół ogórka szklarniowego, 3 łyżki musztardy dijon, sól. Płat łososia połóż skórą do dołu, górę posól i posmaruj musztardą, obłóż posiekanym koperkiem. Na tarce zetrzyj ogórek, wymieszaj z jogurtem, lekko posól i obłóż nim łososia. Przełóż rybę na papier do pieczenia i wstaw...