• Informacje na temat:

    łopatka wieprzowa bez kości

Artykuły na temat: łopatka wieprzowa bez kości
  • Składniki: 1,3 kg łopatki wieprzowej bez kości. Zalewa: 3 łyżki soli, łyżka cukru, pół łyżeczki kolorowego pieprzu, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki musztardy sarepskiej, cebula, 4 ząbki czosnku, łyżeczka suszonych płatków papryki, liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, kilka ziaren jałowca, łyżka majeranku...

  • Wędlina wieprzowa z zielonym pieprzem

    Składniki: kg łopatki bez kości, 50 dag schabu, 1 i 1/2 łyżeczki soli peklowej, 2 łyżeczki soli zwykłej, po łyżeczce pieprzu mielonego i zielonego, 2 łyżeczki majeranku, 5 ząbków czosnku, łyżeczka miodu, 3/4 szkl. wody, 4 łyżeczki żelatyny...

  • Składniki: 50 dag wieprzowiny bez kości (z łopatki, od szynki lub schabu), 10 dag ryżu, jajko, 3 małe parówki, 3 ogórki kiszone, cebula, sól, pieprz, pół szklanki bulionu, łyżka mąki do zagęszczenia sosu, olej...

  • Jesienny gulasz grzybowy

    Składniki: 90 dag łopatki wieprzowej bez kości, papryka zielona i żółta, cebula, 40 dag maślaków, 3 łyżki musztardy, 2 łyżki koncentratu pom., 2 szklanki bulionu warzywnego, 2 łyżki mąki, 2 łyżki oleju, 2 liście laurowe, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku, łyżeczka przyprawy do gulaszu, ziele angielskie, sól morska, pieprz czarny mielony.

  • Składniki na sześć porcji: 40 dag łopatki wieprzowej bez kości, 2 duże cebule, 2 ząbki czosnku, 2 marchewki, 2 czerwone papryki, 1 puszka posiekanych pomidorów, 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku, 1 łyżeczka chili, 4 łyżki mąki pszennej, 1/2 bulionu warzywnego, liść laurowy, łyżeczka majeranku, łyżeczka kminku, kilka ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz, 3 łyżki smalcu.

  • Składniki: 3 kg szynki bez kości (ale ze skórą) • Zalewa: • 4 litry wody • 60 dag soli peklowej (15 g na litr wody) • po 6 listków laurowych i ziaren ziela angielskiego • 3-4 goździki • sól • pieprz...

  • Licz z nami kalorie

    ...100 g produktu Łopatka z baraniny - 284 kcal; łopatka z cielęciny - 106 kcal; łopatka z wieprzowiny - 257 kcal; schab z kością - 174 kcal; wieprzowa szynka surowa - 261 kcal; żeberka wieprzowe(...), przysłowiowa sylwetka typu "skóra i kości" od razu mówi nam o zbyt niskiej wadze. Jednak bezpieczniej i lepiej dla nas samych jest dokładnie sprecyzować wyznacznik naszej wagi, aby w przypadku...

  • Dwa w jednym

    ...wędzonego bez kości, pokrojone w dużą kostkę, 3 ząbki czosnku obrane i pokrojone w cienkie plasterki, 2 łodygi świeżego tymianku, 2 świeże liście laurowe, 1,5 szklanki czerwonego wina wytrawnego(...) bez kości 2 laski cynamonu, 2 gwiazdki anyżu 160 ml sosu sojowego 125 ml chińskiego wina do gotowania 1/4 szklanki cukru brązowego 1 czerwona papryczka chili drobno posiekana 25 g świeżego imbiru...

  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    Skład na 4 porcje: 750 g wołowiny bez kości, 2 cebule, pół szklanki przecieru pomidorowego, po szklance wytrawnego czerwonego wina i wody, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 200 g pieczarek, sól(...), natkę pietruszki, ostrą i słodką paprykę w proszku i pieczarki. Dusimy jeszcze 10-15 minut. Gulasz wieprzowy po czesku z knedlikami Skład na 4 porcje: Gulasz: 500 g wieprzowiny bez kości...

  • Jabłko - smak jesieni

    .... Danie podawaj z surówką z białej kapusty. Pieczony schab nadziewany jabłkami Składniki: 1 kg schabu bez kości, 3 twarde jabłka, cytryna, 3 ząbki czosnku, kilka goździków, majeranek, tymianek(...) do mięs. Ligol jest najlepszy do smażenia np. racuchów. Lobo nadaje się do deserów i bezpośredniego spożycia. Można z nich przygotować musy i marmolady. Malinówka nadaje się do bezpośredniego...