• Informacje na temat:

    łopatka wieprzowa na szybko

Artykuły na temat: łopatka wieprzowa na szybko
  • Mięso opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Oprósz je solą, pieprzem i ziołami. Posyp mąką, dobrze wymieszaj. W garnku rozgrzej olej. Włóż pokrojoną wieprzowinę. Mięso szybko zrumień ze wszystkich stron. Cebulę oraz czosnek obierz. Czosnek posiekaj, a cebulę pokrój w półplasterki. Dodaj do mięsa. Smaż razem jeszcze chwilę, następnie zmniejsz płomień. Dolej bulion. Duś pod przykryciem...

  • ...razem ze szczyptą soli. Dodaj pokrojone na kawałeczki zimne masło i siekaj składniki nożem, aż powstaną grudki. Wtedy wbij jajka i rękoma szybko zagnieć ciasto. Owiń je w folię spożywczą i schowaj na 30

  • Mąkę posiekaj razem z masłem. Dodaj 3 jajka oraz śmietanę. Wsyp sporą szczyptę soli. Szybko zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń ją folią i odłóż na pół godziny do lodówki. W tym czasie połącz oba rodzaje mięsa z obraną i posiekaną cebulą, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienkie placki. Wytnij krążki wielkości dłoni. Na połowie...

  • ...1 Mąkę posiekaj razem z masłem. Dodaj 3 jajka oraz śmietanę. Wsyp sporą szczyptę soli. Szybko zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń ją folią i odłóż na pół godziny do lodówki. 2 W tym czasie połącz obydwa rodzaje mięsa z obraną i posiekaną cebulą, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienkie placki. Wycinaj krążki wielkości dłoni. Na...

  • Szaszłyki. To musisz o nich wiedzieć

    Wybieram takie mięso, które nie wyschnie zbyt szybko podczas pieczenia lub smażenia, czyli nie chude, tylko zawierające więcej tłuszczu - tłumaczy Hanna Szymkiewicz, doświadczona mistrzyni kulinarna.

  • Przygotowanie: 1. Do rondelka wlej mleko oraz wodę, dodaj smalec, zagotuj. Do miski przesiej mąkę, dodaj sól, wymieszaj. Zalej gorącym płynem, szybko wymieszaj łyżką. Gdy całość nieco przestygnie, przełóż na stolnicę lub blat i zagnieć gładkie ciasto. Przykryj je ściereczką i odłóż na 20-30 minut. 2. Pierś z kurczaka oraz szynkę...

  • ...usmażone mięso przełóż do garnka, a na tym samym tłuszczu szybko przesmaż pokrojone warzywa. Po chwili warzywa z patelni przełóż do rondla z mięsem. Tłuszcz po smażeniu rozprowadź bulionem i zagotuj na...

  • ...1. Wszystkie rodzaje mięsa (oprócz wątróbki) pokrój w kostkę. W garnku najpierw wysmaż podgardle. Kiedy wytopi się tłuszcz, dodaj resztę pokrojonego mięsa i szybko obsmaż. Potem dodaj grzyby, obraną cebulę i utłuczone w moździerzu przyprawy (bez gałki), podlej wodą. Duś ok. 2 i 1/2 godz. Zdejmij z ognia i pozostaw mięso w wywarze, aż zupełnie wystygnie...

  • Orient w domu

    Aromatyczna, wyraźna w smaku i szybka w przygotowaniu. Im mniej składników – tym lepiej, im bardziej pikantnie – tym cieplej.

  • ...patelni rozgrzej olej i szybko obsmaż na nim pokrojone mięso. Mieszaj, żeby nie dopuścić do silnego zrumienienia. Przełóż mięso do garnka. Wołowinę przygotuj wg przepisu...