• Informacje na temat:

    łopatka wieprzowa pieczona w piwie

Artykuły na temat: łopatka wieprzowa pieczona w piwie
  • Składniki na 8 porcji: 2 kg łopatki wieprzowej ze skórą, 1 łyżka mielonych ziaren kolendry, 1 łyżka kminu rzymskiego, 750 ml bulionu drobiowego, 3 czerwone cebule, 2 dag startego imbiru, 4 gruszki, 3 dymki, 1/4 pęczka posiekanej natki, 1 łyżka oliwy, 3 łyżki miodu lipowego, 330 ml jasnego piwa, 3 łyżki miodu gryczanego, cukier, 3-4 łyżki zasmażki błyskawicznej, tłuszcz do formy, sól, pieprz.

  • ...}}--> Szynka, schab czy łopatka wieprzowa nie potrzebują wielu przypraw. Bardzo jednak pasuje do nich gorczyca. Przed pieczeniem czy duszeniem natrzyj więc mięso solą, pieprzem i musztardą. Odstaw na...

  • Składniki na 8 porcji: 2 kg łopatki wieprzowej ze skórą, 10 dag suszonych śliwek bez pestek (najlepiej podwędzanych), 1 cebula, 1 łyżka oleju, 1 jajko, skórka otarta i sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, 10 dag tartej bułki, 1 jajko, 300 ml bulionu warzywnego, sól, mielony czarny pieprz

  • Chciałabyś podać na świąteczny obiad coś wyjątkowego i nie wydać przy tym fortuny? To możliwe! Tanie gatunki mięsa, odpowiednio upieczone, też smakują wybornie!

  • Składniki: opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, 50 dag łopatki wieprzowej, marchewka, cebula, strąk zielonej papryki, 250 ml piwa, smalec, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, jajko.

  • Składniki: pół kg łopatki wieprzowej, marchewka, cebula, zielona papryka, 250 ml piwa, łyżka smalcu, sól, pieprz, majeranek, słodka papryka, 3 ziarna ziela angiel skiego, liść laurowy, jajko, op. ciasta francuskiego.

  • Smaki z Czech

    ...camemberta o klasycznym smaku, ale także takiego, który ma dodatki - np. pieprz, paprykę albo czosnek. Do bułki tartej warto dodać przyprawy, np. bazylię albo zioła prowansalskie. Kiełbasa na piwie...

  • Licz z nami kalorie

    ...100 g produktu Łopatka z baraniny - 284 kcal; łopatka z cielęciny - 106 kcal; łopatka z wieprzowiny - 257 kcal; schab z kością - 174 kcal; wieprzowa szynka surowa - 261 kcal; żeberka wieprzowe - 321 kcal; pieczeń wołowa - 117 kcal; szponder wołowy - 217 kcal; nogi wieprzowe - 274 kcal; wątroba wieprzowa - 130 kcal; wątroba wołowa - 125 kcal; tuszka z królika - 156 kcal Drób i podroby...

  • Niedzielne mięso duszone

    ..., szynkę, golonkę, boczek. Najodpowiedniejsze do duszenia części mięsa cielęcego to: karkówka, łopatka i mostek. Aby skruszało Aby mięso skruszało i nabrało smaku, przed duszeniem warto je zamarynować...

  • Policz swoje kalorie

    ...łopatka z baraniny - 284 kcal; łopatka z cielęciny - 106 kcal; łopatka z wieprzowiny - 257 kcal; schab z kością - 174 kcal; wieprzowa szynka surowa - 261 kcal; żeberka wieprzowe - 321 kcal; pieczeń wołowa - 117 kcal; szponder wołowy - 217 kcal; nogi wieprzowe - 274 kcal; wątroba wieprzowa - 130 kcal; wątroba wołowa - 125 kcal; tuszka z królika - 156 kcal; Drób i podroby Wartości podane dla 100