• Informacje na temat:

    łosoś filet w piekarniku

Artykuły na temat: łosoś filet w piekarniku
  • Składniki: 30 dag filetu z surowego łososia, 1 główka sałaty lodowej, 1-2 ogórki sałatkowe, 2-3 dymki ze szczypiorkiem, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy, sok z cytryny, sól, pieprz, płynny miód...

  • Składniki: na 4 porcje: 70 dag filetu z łososia ze skórką Nadzienie: czerwona papryka, cebulka dymka, świeży imbir (ok. 5 cm), 3 łyżki oliwy, 10 dag kukurydzy w puszce, sól. Marynata: 5 ząbków czosnku, papryczka chili, 4 gałązki świeżego tymianku, 2 łyżki miodu, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki białego octu winnego, sól. Sałatka: czerwona cebula, 2 ząbki czosnku, cukinia, żółta papryka, 25 dag...

  • Potrzebne: ● filet z łososia ● cytryna ● oliwa z oliwek lub olej ● kilka ząbków czosnku ● sól i pieprz ● szczypiorek ● koperek ● natka pietruszki.

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag ziemniaków, 40 dag filetu z łososia, 1 mały bakłażan, 1 cytryna, 8 liści laurowych, olej, 4 gałązki tymianku, sól, pieprz, rukola.

  • Składniki: 50 dag filetu z łososia, sól, pieprz, 1 łyżka oliwy, 20 dag groszku cukrowego, 20 dag ryżu, 3 dag masła, 2,5 dag mąki, 200 ml bulionu warzywnego (z kostki), 200 ml mleka, 10 dag twarożku śmietankowego, 2-3 łyżki musztardy, 1 pęczek koperku, plasterki cytryny do ozdoby, masło do foremek.

  • Składniki na 2 porcje: 800 g łososia (filet), łyżka soku z cytryny, łyżka mieszanki przypraw do ryb, 2 łyżki oleju, 2 łyżki masła, po 2 wiązki: koperku, rozmarynu i tymianku, liście sałaty, ćwiartki cytryny, małe pomidorki do dekoracji, ewentualnie folia aluminiowa do pieczenia...

  • Łosoś z brokułami w cieście francuskim

    Składniki: 400 g filetów z łososia opakowanie ciasta francuskiego oliwa brokuł 2 cebule 200 g mozzarelli 125 g płatków migdałowych 2 żółtka 1/2 cytryny sól cukier tłuszcz do wysmarowania formy Filet(...) górze był ser. Farsz przykryj drugim płatem ciasta francuskiego. Zlep starannie brzegi. Wierzch posmaruj rozkłóconymi żółtkami. Piecz 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Podawaj...

  • Składniki na 6 porcji: 2 czerwone papryki, 1 papryczka chili, 1 czerwona cebula, 2 ząbki czosnku, kawałek imbiru (ok. 2 cm), 150 g pieczarek, 3 łyżki oleju, 150 g młodego szpinaku, sól, 2 filety z łososia (po 600 g), pieprz czarny mielony. Pieczone ziemniaki: 1 kg ziemniaków, 8 ząbków czosnku, 4 łyżki oliwy, 250 g pomidorków cherry, 3 gałązki rozmarynu, 150 g czarnych oliwek.

  • Składniki dla 4 osób: 50 dag świeżych filetów z łososia, 5 łyżek startego żółtego sera, 1/2 cytryny, 2-3 łyżki wody, 1 łyżka klarowanego masła, szczypiorek, pieprz, sól.

  • Składniki na 4 porcje: 8 filetów z łososia (po ok. 15 dag każdy, 20 dag mrożonego groszku, 2 małe czerwone papryk, 80 dag ziemniaków, 2 łyżki musztardy francuskiej, 2 łyżki musztardy sarepskiej, 2 łyżki bułki tarte, 1 łyżka masła, 2 łyżki oliwy, cytryna, 150 ml bulionu warzywnego, sól, pieprz, 3-4 gałązki świeżego rozmarynu.

Przepisy na temat: łosoś filet w piekarniku
  • Łosoś z cytryną i pomarańczą

    Składniki dla dwóch osób:  400 g filetu z łososia  sok wyciśnięty z jednej pomarańczy - około 100 ml  cytryna pokrojona w półplasterki świeżo zmielony czarny pieprz, sól  oliwa 1. Do naczynia, które pomieści filet z łososia wlewamy sok i układamy na nim rybę skórą do góry, zostawiamy na minimum 20 minut. 2. Rybę osączamy na papierowym ręczniku układamy w żaroodpornym naczyniu...

  • Pieczony łosoś na warzywach

    Składniki: 8 filetów z łososia (każdy ok 200-250 g) 10 sporych ziemniaków Marchewka cukinia 2 ząbki czosnku duża łyżka masła sok z cytryny sól, biały pieprz, rozmaryn olej ew. kawałki cytryny do podania Przygotowanie: 1 Kawałki folii aluminiowej (8 szt. do każdego kawałka łososia) skrop olejem, poukładaj na nich filety z łososia. Oprósz je solą i pieprzem, skrop sokiem...

  • Rolada z łososia z musem ze śliwek kalifornijskich

    Łosoś w nowej wersji - koniecznie spróbuj!

  • Łosoś z Kanady - przysłała Inka

    Filet z łososia; na zalewę: 1/2 filiżanki sosu sojowego ciemnego; 4 łyżki brązowego cukru,1/2 łyżeczki pieprzu, 2-3 ząbki czosnku; odrobina soli.

  • Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim

    Składniki na 8 porcji: 800 g filetów z łososia (bez skóry), sól i pieprz czarny mielony, 50 ml oliwy z oliwek. 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 600 g świeżego lub mrożonego szpinaku, 40 g masła, 50 ml mleka, 50 g kwaśnej śmietany, 400 g mrożonego ciasta, francuskiego, 1 jajko, sezam do posypania, mąka tortowa do podsypania.

  • Łosoś w marynacie czosnkowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości).

  • Ryba prosto z morza

    ..., pieczarkami, świeżą bazylią i tymiankiem. Piecz 45 minut w 180˚C. Podawaj z grzankami czosnkowymi lub ryżem. Łosoś w serze Składniki: 50 dag świeżych filetów z łososia 5 łyżek startego(...)Dorsz smażony Składniki: 4 filety lub polędwiczki z dorsza jajko pół szklanki mąki pół szklanki bułki tartej pół cytryny olej lub masło klarowane szczypiorek papryka...

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ..., aż staną się brązowe z wierzchu i usmażą się w środku, w połowie smażenia przewracając je na drugą stronę. Rozgrzej grill w piekarniku do najwyższej temperatury. Kiedy burgery będą się smażyć, przekrój ciabatty w poprzek na pół i połóż je na blasze do grillowania, rozciętą stroną do góry. Opiekaj je pod rozgrzanym grillem w piekarniku, aż będą lekko przyrumienione. Wyjmij blachę z piekarnika...

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ..., posypywać żółtym serem. Ciasto rolować od szerszego brzegu do szpica i formować rogaliki. Układać na wyłożonej papierem blasze. Smarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200(...) z 2 łyżkami mleka i posmarować ciasto. Kwadraty układać na wyłożonej papierem blasze. Piec 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 3480 kJ...

  • Z garnków świata: Szwecja

    Jansona - ziemniaki zapiekane z sardelami, anchois prosto z puszki: ziemniaki kroi się w plastry, przekłada się je anchois, zalewa olejem, dodaje masła i zapieka w piekarniku - to szybki przepis Roberta Makłowicza. Dorsz z jarzynami Przygotuj: 4 filety z dorsza; 4 marchewki; 2 białe rzodkwie; 1 łyżeczkę cukru; 2 łyżki masła; 2 jajka ugotowane na twardo; 1 łyżeczkę kawioru; 1 szklankę wody; sól...