• Informacje na temat:

    łosoś norweski filet marynata

Artykuły na temat: łosoś norweski filet marynata
  • Łosoś w marynacie orzechowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości) Marynata: 1 ząbek czosnku (obrany i zmiażdżony nożem);

  • Łosoś w marynacie pomidorowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez ości, ze skórą).

  • Łosoś w marynacie czosnkowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości).

  • Łosoś w marynacie miodowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez ości, ze skórą). Marynata: 50 g musztardy gruboziarnistej (z całymi ziarnkami gorczycy); 2 łyżki miodu wielokwiatowego; 2 łyżki majonezu; 2 łyżki gorącej wody; 2 łyżki drobno posiekanego koperku; 2 łyżki oleju słonecznikowego; przyprawy. Sposób przygotowania: Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Skórę...

  • Łosoś w drodze na stół

    Gotowany, przygotowywany na ruszcie, smażony, pieczony, marynowany albo spożywany na surowo - łososia norweskiego można podawać zarówno na eleganckich koktajlach, jak i na rodzinnych lub świątecznych obiadach, w restauracjach czy na piknikach.

  • Łosoś w marynacie z whisky - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez ości, ze skórą). Marynata: 50 ml whisky (im starsza, tym lepsza);

  • Łosoś norweski w masełku - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: - 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości). Marynata: - 100 g masła; - 40 ml winiaku; - 2 łyżki siekanej natki pietruszki, - 1 łyżka(...), uformować wałek i schodzić w lodówce. Filety z łososia posmarować oliwą, oprószyć solą i białym pieprzem. Rybę ułożyć na aluminiowej tacce. Pod koniec pieczenia na łososiu umieścić po 2 - 3 plasterki...

  • ...rada Z ryb hodowlanych najbezpieczniejszy dla brzdąca jest łosoś norweski. Jego mięso swoje różowe zabarwienie zawdzięcza specjalnej karmie, którą ryba jest żywiona. W sklepach coraz częściej można(...) życia rybę podajemy dziecku 1-2 razy w tygodniu, w miejsce dania mięsnego. Smyk powinien ją jadać regularnie. Nie tylko w panierce Smażony filet jest ciężkostrawny i nieodpowiedni dla małych dzieci...

Przepisy na temat: łosoś norweski filet marynata
  • Łosoś w marynacie orzechowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości) Marynata: 1 ząbek czosnku (obrany i zmiażdżony nożem);

  • Łosoś w drodze na stół

    Gotowany, przygotowywany na ruszcie, smażony, pieczony, marynowany albo spożywany na surowo - łososia norweskiego można podawać zarówno na eleganckich koktajlach, jak i na rodzinnych lub świątecznych obiadach, w restauracjach czy na piknikach.

  • Łosoś w marynacie pomidorowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez ości, ze skórą).

  • Łosoś w marynacie czosnkowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości).

  • Łosoś w marynacie miodowej - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez ości, ze skórą). Marynata: 50 g musztardy gruboziarnistej (z całymi ziarnkami gorczycy); 2 łyżki miodu wielokwiatowego; 2 łyżki majonezu; 2 łyżki gorącej wody; 2 łyżki drobno posiekanego koperku; 2 łyżki oleju słonecznikowego; przyprawy. Sposób przygotowania: Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Skórę...

  • Łosoś w marynacie z whisky - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez ości, ze skórą). Marynata: 50 ml whisky (im starsza, tym lepsza);

  • Łosoś norweski w masełku - Robert Sowa

    Składniki dla 4 osób: - 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez skóry i ości). Marynata: - 100 g masła; - 40 ml winiaku; - 2 łyżki siekanej natki pietruszki, - 1 łyżka(...), uformować wałek i schodzić w lodówce. Filety z łososia posmarować oliwą, oprószyć solą i białym pieprzem. Rybę ułożyć na aluminiowej tacce. Pod koniec pieczenia na łososiu umieścić po 2 - 3 plasterki...