• Informacje na temat:

    łosoś smażony

Artykuły na temat: łosoś smażony
  • Składniki: 1 por, chili, 4 dzwonka łososia, sól, 1 cytryna , 2 łyżki sosu sojowego, 4 łyżki oleju, 1/2 op. mrożonych warzyw z brokułami, 1 szkl. bulionu, dymka, kolorowy pieprz

  • składniki na 2 porcje 2 kawałki łososia, sól, pieprz, przyprawa do ryb, 4 łyżki sezamu, 1 gruszka, rukola, olej. Na sos żurawinowy: 15 dag żurawiny świeżej, 1 mała cebula, 1/3 szklanki wina czerwonego, 1 łyżka cukru brązowego albo miodu, sól, pieprz.

  • Składniki: 40 dag filetu z łososia, olej, kawałek imbiru, 2 łyżki sosu sojowego, 1 ząbek czosnku, sok z cytryny, 20 dag młodego szpinaku, 30 dag cukinii, 5 dag orzeszków, sól, pieprz

  • Składniki: • 4 kawałki łososia (ok. 400 g) • sok z 1 cytryny • 1/2 łyżeczki curry • 200 g podgrzybków • 2 ząbki czosnku • oliwa z oliwek • 1 pęczek rukoli • 6 łyżek białego wina • 1 cebula • 1 i 1/2 łyżeczki soli • pieprz

  • Łosoś smażony z masłem czosnkowym

    Kolacja dla dwojga.

  • Łosoś świątecznie

    Pieczony, smażony, a nawet surowy – łosoś doskonale sprawdzi się na święta.

  • Wyborny smak, piękny kolor i szlachetne pochodzenie. Pieczony, smażony, a nawet surowy – łosoś doskonale sprawdzi się na święta.

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia ze skórą, 1 łyżka miodu, 2 łyżki ostrej musztardy, sól, 1 łyżka musztardy z ziarnami gorczycy, pieprz, 2-3 łyżki oliwy, szczypta płatków chili, 2-3 łyżki sosu sojowego, olej, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 1/2 op. roszponki, cytryna, pomidorki.

  • Łosoś w drodze na stół

    Gotowany, przygotowywany na ruszcie, smażony, pieczony, marynowany albo spożywany na surowo - łososia norweskiego można podawać zarówno na eleganckich koktajlach, jak i na rodzinnych lub świątecznych obiadach, w restauracjach czy na piknikach.

  • Składniki na 4 porcje: 20 dag świeżych liści szpinaku, 4 ząbki czosnku, 30 dag filetu z łososia, 30 dag makaronu, 200 ml śmietany 12 proc., 10 dag żółtego sera, 6 gałązek koperku, olej, sól i pieprz.

Wideo na temat: łosoś smażony
  • Łosoś w cieście – szybki przepis

    Jak w ciekawy sposób przygotować łososia? Mięso z tej ryby coraz częściej gości na naszych stołach - nic dziwnego, jest pyszne i przede wszystkim szalenie zdrowe! Jednak przyrządzanie go w klasycznej, smażonej czy pieczonej wersji może szybko się znudzić. Świetną alternatywą jest przygotowanie z fileta z łososia wyjątkowego nadzienia do warkocza z ciasta francuskiego. Jeden trik, który zmienia wszystko - poznajcie wyborny przepis na łososia w cieście francuskim.

  • Łosoś w cieście – szybki przepis

    Jak w ciekawy sposób przygotować łososia? Mięso z tej ryby coraz częściej gości na naszych stołach - nic dziwnego, jest pyszne i przede wszystkim szalenie zdrowe! Jednak przyrządzanie go w klasycznej, smażonej czy pieczonej wersji może szybko się znudzić. Świetną alternatywą jest przygotowanie z fileta z łososia wyjątkowego nadzienia do warkocza z ciasta francuskiego. Jeden trik, który zmienia wszystko - poznajcie wyborny przepis na łososia w cieście francuskim.

  • Ocet w kuchni Jana Kuronia. Jakie potrawy przygotował?

    Kucharz Jan Kuroń wyjaśnił w "Dzień Dobry TVN" jak wykorzystać ocet w kuchni. Przygotował dania takie jak: grillowane szparagi z winegretem na bazie octu, łosoś zapiekany z ziemniakami oraz szparagami o mocnym, tymiankowym aromacie, smażone polędwiczki wieprzowe, duszone w sosie jabłkowo–octowym z dodatkiem syropu klonowego oraz ciasto czekoladowe.

Przepisy na temat: łosoś smażony
Dyskusje na temat: łosoś smażony
  • Re: rybki

    panga.Osobiście zdecydowanie polecam dorsza,to pyszna,o ścisłej konsystencji ryba,z której można zrobić niemalże wszystko ( potrawy z ryb...:)) I co ważne,podobnie jak łosoś nie chłonie wody,więc trudno oszukać klienta.Jeszcze jedno,ludzie zapominają o tak pysznej rybie jak śledź-świeży. Smażony jest rewelacyjny,polecam !

  • Losoś

    Na zdjęciu są chyba filety, a nie dzwonka.