• Informacje na temat:

    łosoś z porem

Artykuły na temat: łosoś z porem
  • Pieczony łosoś serwowany na szpinakowej kołderce

    Sposób przygotowania: 1. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Włóż pokrojonego w cienkie plasterki pora i smaż na średnim ogniu przez 3-5 minut, aż zmięknie. Przypraw go solą i pieprzem. Cytrynę sparz wrzątkiem i pokrój w plasterki.  2. Z folii aluminiowej wytnij 2 kwadraty o boku dł. 30 cm. Ułóż na nich plastry cytryny i kawałki łososia. Przykryj podsmażonym porem, posyp tymiankiem i skrop...

  • Składniki: 4 krążki ananasa z puszki , 1 por, 1 pomidor, 40 dag filetu z łososia, 5 łyżek oleju, 2 łyżki sosu sojowego, sól, pieprz, kilka gałązek natki do dekoracji.

  • Łosoś z porami w cieście francuskim

    Składniki na 5 sztuk: 1 i ½ opakowania ciasta francuskiego, 2-3 pory, 50 dag świeżego łososia (płat), 2-3 łyżki masła, sok z 1 cytryny, 2 łyżki posiekanego koperku, 1 jajko, sól, pieprz (czarny i biały).

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag fileta z łososia, 2 łyżki klarowanego masła, 1 duży por, 1 korzeń pietruszki, 1/4 cytryny, 1 żółtko, 1 opakowanie ciasta francuskiego, ok. 30 dag, suszona natka pietruszki, płatki suszonej papryki, siemię lniane (lub mak) do posypania, sól, pieprz do smaku.

  • ...1. Warzywa obierz, opłucz i ugotuj w osolonej wodzie. 2. Łososia umyj i podziel na dwie części. Przygotowane porcje ryby ułóż na blasze wysmarowanej masłem. Polej sokiem z cytryny, dopraw solą oraz pieprzem i posyp posiekanym porem. 3. Przykryj całość folią aluminiową i włóż na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. 4. W tym czasie odcedź ugotowane warzywa. Dodaj...

  • Łosoś w cieście

    Prostsze niż myślisz.

  • Składniki: 1 por, chili, 4 dzwonka łososia, sól, 1 cytryna , 2 łyżki sosu sojowego, 4 łyżki oleju, 1/2 op. mrożonych warzyw z brokułami, 1 szkl. bulionu, dymka, kolorowy pieprz

  • Skład na 6 porcji: ● 600 g fileta z łososia ● 2 cytryny ● 3 marchewki ● pietruszka ● kawałek selera ● 10 cm pora ● jajo ● ząbek czosnku ● 2 liście laurowe ● po 4 ziarna ziela angielskiego i pieprzu ● 4 łyżeczki żelatyny ● groszek konserwowy ● kukurydza konserwowa ● sól i pieprz

  • Skład na 2 porcje: ● 2 dzwonka świeżego łososia ● 1 cytryna ● 2 marchewki ● kawałek pora ● 2 ząbki czosnku ● po gałązce świeżego estragonu i rozmarynu ● 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich ● 1 łyżka masła ● 1 łyżeczka cukru ● oliwa lub olej rzepakowy ● sól i pieprz biały

  • Łosoś z warzywami

    Składniki na 3 porcje: • 3 dzwonka świeżego łososia • 2 duże marchewki • 1/2 pora • sól • pieprz • estragon • 1 łyżka masła • sok z cytryny .

Przepisy na temat: łosoś z porem
  • Łosoś z grilla

    Na warzywnej tortilli z sosem koperkowym.

  • Grillowany łosoś z warzywami

    Składniki: - łosoś świeży ok. 150g, - 2 duże marchewki, - kawałek pora, - sól, pieprz, estragon, - łyżka masła, - sok z cytryny Przygotowanie: Przygotowanie: łososia skropić cytryną, posolić, dodać pieprz i posypać estragonem a następnie grillować do miękkości; warzywa poszatkować na drobno i zblanszować kilka minut we wrzącej, osolonej wodzie, podawać polane roztopionym masłem razem...

  • Gulasz rybny biały z chrustem z szynki dojrzewającej

    ...% 150ml filety rybne mix  (dorsz, flądra, sieja, łosoś itp.) 1kg por ½ małej sztuki Sposób wykonania: 1. Marchew, pietruszkę i seler - obrać, następnie pokroić w paseczki grubości frytki(...) całości i na wolnym ogniu poddusić przez 2 -3 minuty. 4. Gotowy gulasz przełożyć na talerze, na wierzchu umieścić zrumienione na patelni plastry szynki. Danie posypać porem pokrojonym w cieniutkie...

  • Pomysł na smaczny obiad

    ...przykryciem 45 minut w temp. 180 st. C. Podawaj ze świeżymi listkami bazylii.  Łosoś z porem w cieście Sposób przygotowania 1. Filet z łososia umyj i osusz. Odkrój skórę, natrzyj przyprawami...

  • Zdrowe produkty spożywcze w sezonie grillowym

    ...z kapustą, cebulą, porem, a nawet marchewką czy kalafiorem. Grillowane warzywa mogą być ciekawym i dietetycznym dodatkiem, z których każdy z nas może skomponować wyśmienitą sałatkę na ciepło(...) sprawdzą się ryby z niewielką ilością ości, u których łatwo można pozbyć się kręgosłupa. Do takich należą między innymi pstrąg, łosoś czy dorsz. Musimy jednak pamiętać, że ryby powinny być świeże i dobrze...

  • Przepisy na weekendową biesiadę

    ....  Łosoś z warzywami Sposób przygotowania 1. Łososia podziel na 4 porcje. Wymieszaj sos sojowy, miód lub syrop klonowy, sok z limonki, starty imbir i czosnek. Zamarynuj łososia i odstaw...

  • Kuchnia na cały tydzień

    ...i śmietaną. Przypraw solą i pieprzem.  4. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź i wymieszaj z sosem. Potrawę podawaj posypaną startym parmezanem i miętą. Łosoś z grilla...

  • Jak łączyć przyprawy i zioła w kuchni?

    ...można doprawić grubo zmielonym pieprzem. Wspaniale smakuje również łosoś pieczony w folii z sokiem z cytryny, polskim tymiankiem oraz majerankiem z krajów śródziemnomorskich. Dania z ryżem Ze...

  • Wigilia po włosku

    ...z kolei łączy wszystkie części tego kraju są przede wszystkim dania na bazie ryb. Na przystawkę najczęściej serwowane są sardele z chlebem i oliwą, finezyjne sałatki z owocami morza, wędzony łosoś...

  • 5 prostych i smacznych potraw z łososia

    Jedna porcja zawiera: 3100 kJ/740 kcal     Łosoś na warzywach z kuskusem Składniki na 4 porcje: 500 g pora 300 g marchewki 4 gałązki tymianku pół(...) przykryciem ok. 5 minut. Rybę pokroić na 4 kawałki. Smażyć na maśle ok. 4 minuty, doprawić solą i pieprzem. Warzywa, kaszę i łososia nakładać na talerze, podawać.   Łosoś ze szpinakiem...

Dyskusje na temat: łosoś z porem
  • Re: Grupa wsparcia w odchudzaniu POTRZEBNA ! :)

    9.00 - 2 jabłka 9.30 - płatki owsiane górskie + 5 suszonych pokrojonych śliwek +mleko 0%, do tego surówka z pomidorów z porem i odrobina octu winnego 14.30 - łosoś pieczony w folii z cebulką, czosnkiem, pieczarkami, brokułami i fasolką szparagową posypane tartym serem 19.00 - pęczak (100g) z brokułami i cebulą podsmażoną na patelni na wodzie, jogurt 0%

  • Re: Pomysł na szybki, tani obiad.

    Łosoś z porem w cieście francuskim: 1. łososia myjesz, suszysz i kroisz w drobną kosteczkę (skórę oddzielasz i wyrzucasz) 2. pora myjesz i kroisz i podsmażasz na patelni (na maśle!) 3. dodajesz łososia i smażysz razem 4. ciasto francuskie rozwijasz i smarujesz musztardą (dijon) 5. na połowie ciasta wykładasz farsz 6. zalepiasz ciasto drugą jego połową pieczesz ok. 20min w piekarniku na 180