• Informacje na temat:

    lukier marcepanowy

Artykuły na temat: lukier marcepanowy
  • .... Lukier z kakao umieść w torebce foliowej, odetnij rożek i namaluj obwódki płatków oraz środek kwiatka i ponownie odstaw do zastygnięcia. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 75 minut. Porcja: 315

  • Składniki na 20 porcji: ■ 30 dag mąki ■ 20 dag margaryny ■ 15 dag cukru ■ 3 żółtka ■ 3 łyżki śmietany ■ sól ■ 20 dag migdałów mielonych ■ 20 dag cukru pudru ■ sok z cytryny ■ aromat migdałowy ■ lukier z torebki ■ bakalie ■ migdały ■ czekolada...

  • Składniki na ciasto: 30 dag mąki i 2 łyżki, 15 dag cukru, 3 żółtka, 20 dag margaryny, 3 łyżki śmie tany 18-proc., szczypta soli. Marcepan: po 20 dag zmielonych migdałów i cukru pudru, kilka kropli soku z cytryny i aromatu migdałowego. Lukier: 3/4 szklanki cukru, sok z połowy cytryny.

  • Marcepanowe muffiny

    Ozdób białą czekoladą albo lukrem.

  • ...lukier. Posmaruj nim gotowe ślimaczki. Odstaw na kilkanaście minut. Podawaj, kiedy ciastka są jeszcze lekko ciepłe. Przygotowanie ok. 1 godziny i 25 minut 1 sztuka ok. 210 kcal...

  • Składniki (na 24 porcje) 1 szkl. mleka, 4 dag drożdży, 1 i 1/2 szkl. cukru, 4 i 1/2 szkl. mąki pszennej, 1 kostka masła, 3 jajka, 10 dag masy marcepanowej, 1 i 1/2 kg rabarbaru, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, łuszcz i mąka do blachy, 1 op. gotowego lukru

  • Deser biszkoptowy z marcepanem

    Możesz ozdobić owocami i lukrem.

  • Składniki na 12 porcji. Ciasto: 2 szklanki mąki • 6 żółtek • 10 dag cukru • pół szklanki mleka • 10 dag masła • 5 dag drożdży • 5 kropli aromatu waniliowego. Lukier: 30 dag masy marcepanowej • różowy i zielony barwnik spożywczy.

  • ...1 Biszkopty włóż do woreczka foliowego, zawiąż. Rozwałkuj wałkiem do ciasta tak, by powstały drobne okruszki. Przesyp je do miski. 2 Do pokruszonych biszkoptów dodaj miękkie masło oraz cukier puder. Wsyp wiórki kokosowe. Starannie zagnieć gładką masę. Jeśli będzie zbyt gęsta, dodaj 1-2 łyżki kremówki. 3 Masę schłodź. Lukier rozpuść według przepisu na opakowaniu. Przelej do miseczki. Masę...

  • ...kwadraty. Każdy skrop łyżką rumu. Marmoladę lekko podgrzej. Posmaruj nią placki. Ułóż jeden na drugim. Marcepan zagnieć z łyżką cukru pudru. Rozwałkuj. Marcepanowy placek ułóż na cieście. Pokrój je na kwadraciki. Pozostały cukier puder utrzyj z odrobiną wrzątku. Lukier ufarbuj na różowo. Oblej nim ciasteczka. Czekoladę stop. Przełóż do szprycy z małym otworkiem. Wyciśnij cienkie paseczki na ciasteczka...

Przepisy na temat: lukier marcepanowy
  • Lukry, polewy  i nadzienia

    Lukier pomarańczowy Wsyp do miseczki, 1 szkl. cukru pudru i wlej sok z połowy pomarańczy. Ucieraj, aż masa stanie się gładka. Na koniec, dla aromatu, dodaj trochę otartej skórki pomarańczowej. Polukruj pączki lub ptysie. Masa marcepanowa Sparz 20 dag migdałów. Gdy po 15 min spęcznieją, obierz je ze skórki. Zmiel w blenderze z 18 dag cukru i 1 łyżką wody. Kiedy masa będzie gładka i kleista...

  • Lukrowany bakaliowiec

    ...w temp. 200 st. Cukier puder dokładnie wymieszaj z sokiem z cytryny na gładki lukier. Polej nim wystudzony wieniec. Wierzch posyp odłożonymi migdałami oraz posiekanymi pistacjami, ozdób cukrowymi...

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    Wyśmienite ciasta Idealny lukier: Aby go przygotować, utrzyj 2 białka z 20 dag cukru pudru. Dodaj 2 łyżki przegotowanej, bardzo zimnej wody i miksuj, aż lukier będzie lśniący i gładki. Kolorowa dekoracja: Aby zabarwić lukier, dodaj do niego syrop malinowy, sok ze szpinaku lub szczyptę kurkumy wymieszanej z wodą. Bazie na cieście: Mazurek oblej polewą czekoladową. Ułóż na niej bazie - gałązki...

  • Masa orzechowa do tortu lub na mazurek - przysłała Cookie

    Przyrządzanie Orzechy posiekać. Całe jajka wbić do garnka, ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mleko i masło i orzechy. Zagotować stale mieszając. Pozwolić masie ostygnąć i jeśli po spróbowaniu coś z niej jeszcze zostanie - przełożyć na krążek tortowy (gotowy lub upieczony według własnego przepisu, może być krążek piernikowy). Gdy masa zastygnie - udekorować lukrem marcepanowym lub polewą...

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    Mazurek kajmakowy Składniki: Spód marcepanowy: 20 dag masy marcepanowej, 5 dag masła, 2 jajka, 4 łyżki mąki, Kruche ciasto: 20 dag mąki, 10 dag masła, 5 dag cukru pudru, 2 żółtka Oraz(...). Równomiernie posmaruj nią spód marcepanowy. 3. Na blacie marcepanowym ułóż blat z ciasta, lekko dociśnij. 10 dag marcepanu umieść w rękawie cukierniczym. Wyciskając zrób brzeg wokół mazurka. Obsusz...

  • Przez żołądek do serca, czyli pomysły na walentynkowe pyszności

    Pyszne ciasteczko zamiast pluszowego misia lub pełne witamin, soczyste jabłko zamiast bezużytecznego kwiatka to pomysły dla tych, którzy chcą, aby walentynki wiązały się z miłym gestem, ale niekoniecznie z plastikowymi tandetnymi prezentami z supermarketów. Wśród naszych propozycji znajdą się i takie, które potrafi wykonać każdy - nawet bez najmniejszego doświadczenia w kuchni.

  • Mazurek wiosenny z marcepanem

    .... Upiec na złoty kolor (ok. 25 minut w temperaturze 180 st. C). 3. Przygotować lukier według przepisu na opakowaniu. Białym lukrem posmarować wierzch placka. Pozostawić do zastygnięcia. Drugie opakowanie...

  • Świąteczne ciasteczka z różnych stron świata

    ...blasze w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. C przez 10 minut. Białko z jajka i cukier puder ubić przy pomocy robota kuchennego. Powstały lukier podzielić i części zafarbować barwnikami spożywczymi(...) pudru przesiać, dodać białko i sok z cytryny, ubić przy pomocy robota kuchennego. Lukier podzielić na dwie części i zafarbować barwnikami spożywczymi. Lukier umieścić w małych woreczkach, odciąć rogi...