• Informacje na temat:

    lukrowanie i dekorowanie ciast

Artykuły na temat: lukrowanie i dekorowanie ciast
  • ...około 1,5 godziny do wyrośnięcia. 2 Nabieram po łyżce ciasta, rozgniatam. Na placuszek nakładam łyżeczkę konfitur. Zaklejam, formując kulę. Gdy zrobię wszystkie pączki, układam je na blasze...

  • pierniczkowato - lukrowane ciasteczka

    ...świąteczne ciasteczka, które możemy udekorować z dziećmi - sprawi im to wiele RADOŚCI !

  • Skład na 2 strucle, czyli około 22 porcje: Ciasto: ● 2 szklanki mąki tortowej ● szczypta soli ● pół szklanki letniego mleka ● 25 g świeżych drożdży ● 80 g roztopionego letniego masła ● 3 żółtka ● 3 łyżki cukru ● 1 łyżka oleju ● 1 łyżka rumu. Masa: ● 250 g niebieskiego maku ● 2 szklanki mleka ● 5 łyżek miodu ● 150 g cukru ● 100 g mieszanki bakaliowej ● 2 łyżki masła ● kilka kropelek olejku...

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    ...ostatnio tzw. naked cake (tort nie jest niczym pokryty, w związku z czym widać jego warstwy). Gdy decydujemy się na dekorowanie, do wyboru mamy m.in. przystrojenie ciasta cukrowymi lub świeżymi(...) i z dodatkiem mięsa, a ze słodkości ciasta i owoce. Każde ciepłe danie powinno różnić się od poprzednich - jeśli na obiad serwowano schab, to nie powinien się on później pojawić nawet w towarzystwie innych...

  • Karnawałowe wypieki

    Tort śmietanowy Skład na 15 porcji: - Ciasto: - 6 jaj - 1 szklanka cukru - 1 szklanka mąki tortowej - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka octu(...) delikatnie łyżką, żeby ciasto nie opadło. Wylewamy do formy, pieczemy około 40 min. Wyjmujemy ciasto na deseczkę i odstawimy do wystygnięcia. 2. Z soku odlewamy 0,5 l. Rozpuszczamy w nim 3 budynie...

Przepisy na temat: lukrowanie i dekorowanie ciast
  • Kulinarne abc

    .... Odstaw do przestygnięcia. Zmiksuj z 20 dag cukru pudru i, ewentualnie, barwnikiem lub aromatem. Przełóż na stolnicę, zagniataj, aż masa przestanie kleić się do rąk. Wycinaj ozdoby. Kratka do ciasta Nie masz jeszcze specjalnej metalowej kratki do studzenia wypieków? Koniecznie się w nią zaopatrz. Ciasto studzone w formie robi się bowiem wilgotne lub, w przypadku kruchych wypieków, przywiera do dna...

  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    .... Dobrze wyrobić. Gdy ciasto będzie gładkie, i lśniące, dodać spirytus i stopione masło. Wyrabiać dalej, aż na cieście pokażą się pęcherzyki powietrza. Uwaga: ciasto powinno być dość luźne. Przykryć ściereczką i odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Stopić smalec i olej. Kiedy ciasto w misce wyrośnie, wyłożyć je na stolnicę, oprószyć mąką i rozwałkować na gruby placek. Szklanką wykrawać...

  • Najlepsze przepisy na pyszne pączki

    ...poduszki i nagrzać doskonale kuchnię. Do dużego płaskiego rondla włożyć 1.5 kilograma smalcu (nie oleju!) i powoli go rozpuszczać, nie wolno gwałtownie, bo się zacznie palić. Kiedy ciasto wyrośnie, zaczną się na nim tworzyć minimalne pęknięcia, posypujemy stolnicę mąką, ręce smarujemy masłem, żeby nam się ciasto nie kleiło do rak i wyjmujemy z miski najwyżej 1/4 zawartości. Rozciągamy na...

  • Pieczemy pączki!

    ...poduszki i nagrzać doskonale kuchnię. Do dużego płaskiego rondla włożyć 1.5 kilograma smalcu (nie oleju!) i powoli go rozpuszczać, nie wolno gwałtownie, bo się zacznie palić. Kiedy ciasto wyrośnie, zaczną się na nim tworzyć minimalne pęknięcia, posypujemy stolnicę mąką, ręce smarujemy masłem, żeby nam się ciasto nie kleiło do rak i wyjmujemy z miski najwyżej 1/4 zawartości. Rozciągamy na stolnicy...