• Informacje na temat:

    maca kukurydziana

Artykuły na temat: maca kukurydziana
  • Składniki na 4 porcje: 1 szklanka kaszy kukurydzianej, 3 szklanki wody, 1 jajko, przyprawa warzywna, bułka tarta do obtaczania, olej do smażenia, pomidory i cebula na sałatkę, tarty ser do posypania.

  • Skład na 4 porcje: ● 130 g kaszy kukurydzianej,100 g mąki, 3 jaja, 400 g mięsa mielonego, 2 łyżki margaryny, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oleju, puszka krojonych pomidorów bez skóry,100 g tartego sera żółtego, 100 g chudego twarogu.

  • Składniki: 30 dag piersi kurczaka, 3 marchewki, 1 cebula, 30 dag kukurydzy w puszce, 4 łyżki oleju, 2 łyżki śmietany 22 proc., 1 łyżka mąki, listek laurowy, gałązki natki, słodka papryka, sól, pieprz

  • ●2 szklanki mąki kukurydzianej (bezglutenowej) ●1/2 szklanki mąki ziemniaczanej ● 200 g masła lub margaryny ● 1/2 szklanki cukru ●1,5 kg jabłek ● łyżka skrobi kukurydzianej.

  • Składniki na 10 porcji: ● pół l mleka ● 12 dag masła ● 12 dag cukru ● 25 dag kaszy kukurydzianej ● 4 jajka ● szczypta soli ● 15 dag żurawiny ● pół l wody ● 2 łyżki mąki ziemniaczanej.

  • Kukurydziane kopytka z cheddarem

    Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków z dodatkiem soli, jajko, szklanka mąki kukurydzianej + do oprószenia stolnicy (mąki możemy dodać więcej lub mniej w zależności od rodzaju ziemniaków), 10 dag tartego długo dojrzewającego sera cheddar + do posypania gotowych kopytek, rozpuszczone masło do polania kopytek

  • Składniki na 4 porcje: Ciasto: pół szklanki mąki kukurydzianej • pół szklanki mąki pszennej • pół szklanki mleka • pół szklanki wody • olej • sól. Farsz: puszka czerwonej fasoli • puszka kukurydzy • 2 ząbki czosnku • czerwona cebula • 10 dag sera cheddar • szczypta oregano • 3 łyżki ketchupu • olej • 4 pomidory • sól • pieprz.

  • Skład na 6 porcji: ● 1 kg ziemniaków ● 2 jajka ● 3 łyżki mąki tortowej ● 3 łyżki mąki kukurydzianej ● łyżeczka soli morskiej pół łyżeczki pieprzu ● 1 cebula ● olej do smażenia ● kwaśna śmietana do polania.

  • Składniki na 12 porcji: 3/4 szklanki mąki kukurydzianej, szklanka wrzątku, 1 szklanka maślanki, 2 jajka, 1 szklanka mąki ryżowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżeczka soli, 1/4 szklanki oleju, cukier puder, owoce do dekoracji

  • Składniki: szklanka kaszki kukurydzianej ,3 szklanki mleka, sól, łyżeczka miodu, 6 łyżek mąki ziemniaczanej, 1-2 jajka, 3 łyżki cukru waniliowego, 10 dag rodzynek, olej, cukier puder.

Wideo na temat: maca kukurydziana
  • Jaka mąka do jakiego wypieku? Mikołaj Rey na tropie

    W wyniku rozdrobnienia ziarna zbóż powstaje mąka, którą powszechnie używa się do wyrobu pieczywa, produkcji makaronów i wyrobów cukierniczych. Jakie są rodzaje i typy mąki? W jaki sposób powstaje biała mąka? W "Dzień Dobry TVN" młynarz z pasją Józef Flak opowiedział o swojej pracy w młynie. Mikołaj Rey wyjaśnił również, co można zrobić z mąki kukurydzianej, gryczanej lub migdałowej.

  • Jaka mąka do jakiego wypieku?

    W wyniku rozdrobnienia ziarna zbóż powstaje mąka, którą powszechnie używa się do wyrobu pieczywa, produkcji makaronów i wyrobów cukierniczych. Jakie są rodzaje i typy mąki? W jaki sposób powstaje biała mąka? W "Dzień Dobry TVN" młynarz z pasją Józef Flak opowiedział o swojej pracy w młynie. Mikołaj Rey wyjaśnił również, co można zrobić z mąki kukurydzianej, gryczanej lub migdałowej.

Przepisy na temat: maca kukurydziana
Dyskusje na temat: maca kukurydziana
  • Re: Indeks glikemiczny a odchudzanie

    Biszkopt - 70 Bułki pszenne - 70 Chipsy - 70 Chleb ryżowy - 70 Cukier - 70 Daktyle suszone - 70 Kasza jęczmienna - 70 Kleik ryżowy - 70 Maca (z białej mąki) - 70 Makaron z białej mąki - 70 Mąka kukurydziana - 70 Napoje gazowane - 70 Rogalik - 70 Ryż krótkoziarnisty - 70 Sucharki - 70 Ziemniaki gotowane - 70 Arbuz, dynia, kabaczek - 75 Bób gotowany - 80 Marchew gotowana - 80 Mąka pszenna - 85 Płatki