• Informacje na temat:

    maca na patelni

Artykuły na temat: maca na patelni
  • Pizza z patelni

    Składniki na ciasto: 15 dag mąki, 100 ml wody, łyżka oliwy z oliwek, po płaskiej łyżeczce: oregano i bazylii, czosnek granulowany, szczypta soli. Dodatki: 3 plasterki salami, 3 plasterki sera mozzarella, koncentrat pomidorowy, odrobina suszonej bazylii i oregano, patelnia o śr. ok. 30 cm.

  • Pizza z patelni

    .... Pomidor pokrój w plastry. Ser pokrój w kostkę. W miseczce wymieszaj koncentrat pomidorowy, ketchup, wodę, sól i zioła.  2. Ciasto rozwałkuj na 2 okrągłe placki. Patelnię rozgrzej i przełóż do niej...

  • Składniki na 8-10 porcji: 1 karp ok. 2 kg, sok z 1 cytryny, 5-6 łyżek mąki, 2 jajka, 1,5 szklanki bułki tartej, sól, olej do smażenia, masło, cytryna do dekoracji.

  • Medaliony z patelni

    ...1. Mięso umyć, Plastry mięsa obwiązać nicią kuchenną i połową gałązek tymianku, tak by powstały zgrabne medaliony. Oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, szybko obsmażyć mięso z obu stron. Zmniejszyć płomień i smażyć 15 minut. 2. Przygotować sos. Cebulę i czosnek...

  • Pizza z patelni

    ...w plastry. Ser pokrój w kostkę. W miseczce wymieszaj koncentrat pomidorowy, ketchup, wodę, sól i zioła. Ciasto rozwałkuj na 2 okrągłe placki. Patelnię rozgrzej i przełóż do niej placek. Smaż ok. 3 minuty...

  • Patelnia rybna

    ...na patelni, ziemniaki obsmażać przez 15 min., doprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Ogórki pokroić w plasterki. 5 minut przed końcem smażenia dodać do ziemniaków. Tłuszcz(...). Ryby pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny, posolić. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni i obsmażyć ryby przez 5 minut. Dodać do ziemniaków. Nakładać na talerze, polewać sosem, dekorować koperkiem...

  • Sposób przygotowania: 1.Truskawki płuczę, usuwam szypułki. Kilka kroję w plasterki, a resztę miksuję. Mus przekładam do garnka. Dodaję cukier żelujący. Gotuję dżem wg przepisu na opakowaniu cukru. 2.Żółtka ucieram z cukrem. Białka ubijam, łączę z żółtkami. Do masy przesiewam mąkę z proszkiem, mieszam. 3.Rozgrzewam patelnię z teflonu. Nakładam porcje ciasta...

  • ...małym ogniu na suchej patelni po 8-10 min z każdej strony. Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1 zł.

  • Przygotuj farsz: kapustę włóż do garnka, wlej szklankę wody, dodaj wypłukane grzyby i 1 łyżkę masła (oliwy). Gotuj przez 1 godzinę do miękkości. Na patelni przesmaż na oliwie drobno pokrojoną cebulę. Dodaj do niej ugotowaną kapustę i duś przez chwilę. Posól i popieprz. Przygotuj ciasto: mąkę przesiej, zrób w niej dołek, wlej oliwę i ciepłą wodę. Wyrabiaj, aż będzie elastyczne. Przykryj miską lub...

  • Prosto z patelni

    Przedstawiamy proste w przygotowaniu, szybkie i niezwykle apetyczne: dania z patelni!

Przepisy na temat: maca na patelni
  • Bukiet z… patelni

    Jeśli jeszcze nie jadłeś, koniecznie spróbuj

  • Pizza z patelni z salami

    .... Żaroodporną patelnię (26-28 cm) natłuścić. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną umieścić na patelni i docisnąć do dna tak, aby powstał placek, posmarować połowa sosu, nałożyć po połowie wszystkich...

  • Patelnia ryżowo-mięsna

    Składniki: 200 g ryżu por 2 czerwone papryki 2 łyżki oleju 500 g mieszanego mięsa mielonego 400 ml bulionu 20 g masła 20 g mąki 1 łyżeczka curry 200 ml mleka 200 g śmietankowego sera topionego pół pęczka pietruszki  Przygotowanie:  Ryż ugotowac w osolonej wodzie. Pora pokroić w plasterki, paprykę wypestkować, pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, przesmażyć...

  • Patelnia rybna

    ...na patelni, ziemniaki obsmażać przez 15 min., doprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Ogórki pokroić w plasterki. 5 minut przed końcem smażenia dodać do ziemniaków. Tłuszcz(...). Ryby pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny, posolić. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni i obsmażyć ryby przez 5 minut. Dodać do ziemniaków. Nakładać na talerze, polewać sosem, dekorować koperkiem...

  • Szpinak z patelni

    Składniki na ok. 4 porcje: - paczka mrożonego szpinaku, - łyżka mąki, - łyżka masła, - kilka łyżek mleka, - sól do smaku Przygotowanie: Szpinak rozmrozić. Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę i zrobić jasną zasmażkę. Dołożyć szpinak i wymieszać tak, by nie powstały grudki. Dodać kilka łyżek mleka i posolić do smaku. Podgrzewać około 5 minut na małym ogniu. Szpinak można podawać...

  • Zrazy z patelni

    Potrawy z kuchni węgierskiej

  • Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać, tak aby konsystencją przypominało ciasto naleśnikowe. Następnie gotowe ciasto wlać na rozgrzaną patelnię z oliwą. Piec na wolnym ogniu z jednej tylko strony. Po upieczeniu tejże strony przekładamy na drugą i układamy na upieczoną już uprzednio składniki, jakie nam odpowiadają np, podsmażona kiełbaska, cebulka, pomidor, ogórek, podsmażone pieczarki...

  • Tort naleśnikowy

    Jeśli nie chcesz, by naleśniki były tłuste, nie wlewaj tłuszczu na patelnię.

  • Z cebulką, boczkiem i oliwkami

    Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklij.

  • Wiosenna pita z kotlecikami z cieciorki

    Sposób przygotowania Cieciorkę płuczemy pod bieżącą wodą i odsączamy na papierowym ręczniku. Na suchej patelni prażymy kumin, sezam i nasiona kolendry,...