• Informacje na temat:

    maca nugatowa

Artykuły na temat: maca nugatowa
  • Na kruchy spód: 1 i 1/2 szkl. mąki, 1/2 szkl. mielonych migdałów, 3 żółtka, 20 dag masła, 5 łyżek cukru pudru, 1 łyżka cukru z wanilią. Na obłożenie: 40 dag masy marcepanowej, 2 białka, 2 małe słoiki kremu nugatowego.

  • Składniki na 4 torciki (po 4 porcje każdy): Na ciasto: 150 g gorzkiej czekolady, 150 ml mleka, 50 g + 70 g cukru 100 g miękkiego masła, 2 jajka, 160 g mąki pszennej tortowej, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżka kakao. Do przełożenia: 350 g kremu nugatowego, 50 g masła. Na dekoracje: 500 g białej plastycznej masy cukrowej, czerwony i zielony barwnik spożywczy, cukier puder do oprószenia stolnicy, 12 dag masy marcepanowej, 1 łyżeczka kakao. Dodatkowo: papier do pieczenia, szpachelka...

  • Składniki na 12 sztuk: 100 g ciasteczek Oreo, 150 g miękkiego masła, 150 g cukru, 1 torebka cukru waniliowego, szczypta soli, 3 jajka, 250 g mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 80 g kremu nugatowego, 200 g gorzkiej czekolady, 2 łyżki posypki czekoladowej, 12 papierowych foremek do muffinek (o średnicy 5 cm)

  • Składniki na 12 porcji: 6 jajek, rum, 16 dag cukru, 2 op. cukru waniliowego, 18 dag mąki, 5 dag migdałów, olej, dżem, po 10 dag masła i batonów nugatowych, 25 dag truskawek, galaretka, kremówka

  • Składniki: 40 dag mąki, 3 jajka, 10 dag cukru pudru, 20 dag naturalnego jogurtu, 12 dag masła, szczypta soli, szczypta sody, łyżeczka proszku do pieczenia, baton z nadzieniem nugatowym (6 dag), 7 dag orzechów laskowych, 10 dag różowych winogron, 40 ml likieru amaretto.

  • Składniki na 10 porcji: 2 marchewki, 4 jajka, sól, po 100 g cukru i mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, po 2 łyżki mielonych orzechów laskowych i płatków migdałowych + do ozdoby, po 100 g czekolady i kremu nugatowego, 450 g kremówki, 6 łyżek konfitury z porzeczek, 100 g masy marcepanowej.

  • Składniki: 10 dag pralinek nugatowych, 15 dag masła, sól, 20 dag cukru, 3 jajka, 1 cukier wanilinowy, 8 dag mąki pszennej i 7,5 dag ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do piecz., 16 dag mielonych orzechów laskowych, 1 jabłko, 1 łyżeczka soku z cytryny, 35 dag mascarpone, 15 dag mlecznej czekolady.

  • Składniki: 50 dag masła, 45 dag cukru, 9 jajek, 70 dag mąki pszennej,1 i 1/2 op. proszku do pieczenia, 10-12 łyżek + 750 ml mleka, 3 op. budyniu śmietankowego, 7 łyżek kawy cappuccino w proszku (może być waniliowa albo orzechowa), 10 dag kremu nugatowego, tłuszcz i tarta bułka do tortownicy

  • 200 ml mleka, 4 dag świeżych drożdży, 7,5 dag cukru, 50 dag mąki, 1 jajko, szczypta soli, 1 cukier wanilinowy, 7,5 dag masła, 15 dag masy marcepanowej, 15 dag kremu czekoladowo-nugatowego, 7,5 dag grubo pokrojonych migdałów, 1 żółtko, 1-2 łyżeczki śmietany, 1-2 łyżki grubego cukru, tłuszcz i mąka do foremki

  • Składniki na 8 porcji: 3 mocno schłodzone białka kurzych jajek, 1 łyżeczka + 2 łyżki soku cytrynowego,1 kawałek skórki cytrynowej, szczypta soli, 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 180 g + 2 łyżki cukru, 75 g kremu nugatowego (o temperaturze pokojowej), 125 g gorzkiej czekolady, 250 g śmietany kremówki, 2 gruszki (razem 450 g), 1 torebka cukru waniliowego, papier do pieczenia

Przepisy na temat: maca nugatowa