• Informacje na temat:

    macerowane marchewki

Artykuły na temat: macerowane marchewki
  • Składniki na 4 porcje: 40 dag zielonej fasolki szparagowej, 35 dag marchewki, 16 dag mieszanego ryżu: białego i dzikiego, 8 filetów z sandacza, sok wyciśnięty z 1 cytryny, biały pieprz, sól, 2 dag mąki, 1 łyżka oleju, 250 ml mleka, 250 ml bulionu warzywnego, 1-2 łyżki błyskawicznej, jasnej zasmażki, skórka z 1 cytryny, szczypta cukru, pół pęczka koperku, cząstki cytryny do ozdoby...

  • ...3 kg łopatki wieprzowej ze skórą i kością, pieprz, 2-3 łyżki musztardy, 2 średnie cebule, 2 marchewki, 1 mały por, 10 dag pieczarek, 4 gałązki tymianku, sól, 1-2 listki laurowe, 3/4 litra bulionu (z kostki), 2 dag mąki.

  • ...800 g polędwicy wieprzowej, 1 pęczek oregano, 1 łyżeczka tłuczonego czarnego pieprzu, 800 g białej kapusty, 2 kolorowe papryki, 200 g białej rzodkwi, 1 czerwona cebula, 1 mały por, 300 g marchewki, 1 mały brokuł, 50 ml oleju, sól, 200 g śmietany.

  • Pyszne z pieca

    ...noc do lodówki. Następnego dnia cebule obrać, pokroić w cząstki. Marchewki obrać, pokroić na kawałeczki. Pora oczyścić, pokroić na kawałeczki. Pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem. Tymianek...

  • Sposób na sandacza

    ...szparagowej,  35 dag marchewki, 16 dag mieszanego ryżu: białego i dzikiego, 8 filetów z sandacza, sok wyciśnięty z 1 cytryny, biały pieprz, sól, 2 dag mąki, 1 łyżka oleju, 250 ml mleka, 250 ml bulionu(...) oczyścić. Marchewki obrać, rozkroić wzdłuż, pokroić w półplasterki. Fasolkę i marchewkę wrzucić na posolony wrzątek, gotować około 8 minut. Filety rybne skropić połową soku z cytryny. Posypać solą...

  • W cztery tygodnie popraw odporność całej rodziny

    Lato to dobra pora, by wzmocnić układ immunologiczny. Woda, słońce, świeże warzywa, owoce i zioła to najlepsi sprzymierzeńcy zdrowia.

Przepisy na temat: macerowane marchewki
  • Wietnamskie kotleciki wieprzowe z makaronem ryżowym

    Składniki: 1 pęczek świeżej kolendry 1 pęczek świeżej mięty 1 pęczek świeżej bazylii 800 - 900 g makaronu ryżowego nitki, namoczonego w zimnej wodzie przez 20 minut 2 łyżki stołowe oleju roślinnego Warzywa w zalewie octowej: 350 g kapusty, umytej i poszatkowanej na kawałki o szerokości 1,5 cm 2 średniej wielkości marchewki, obrane, przekrojone na pół i pokrojone pod kątem na talarki...