• Informacje na temat:

    macerowanie mies do pieczenia

Artykuły na temat: macerowanie mies do pieczenia
  • Pyszne z pieca

    ...sok. Sok pomarańczowy wymieszać z miodem i polać nim mięso. Brytfannę z mięsem wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190°C. Piec około 90 minut. Podczas pieczenia podlewać wypieczonym sosem i, w razie(...). Porozkładać plasterki sera. Za pomocą folii zwinąć mięso w roladę. Jeszcze raz owinąć roladę folią. Ułożyć w brytfannie. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Po ok. 45 minutach pieczenia...

  • ...minutach pieczenia łopatki. W czasie pieczenia mięso od czasu do czasu podlewać sosem z dna brytfanki. Około 30 minut przed końcem zwiększyć temperaturę do 200°C, żeby skórka ładnie się zarumieniła. Gotową pieczeń wyjąć z piekarnika, trzymać w cieple, aby nie wystygła. 4 Sos z dna brytfanki przecedzić przez sitko. Zagotować. Mąkę wymieszać z odrobiną zimnej wody. Wlać do gotującego się sosu...

  • Udka gęsie pieczone w cydrze, rozmarynie i tymianku z jabłkowym puree

    ..., przekładamy do brytfanki, pieczemy 50 minut w temperaturze 160 stopni - funkcja termoobieg. Po tym czasie dolewamy 300 ml cydru i pieczemy kolejne 30 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia, nogi(...): 2 Czas: przygotowane 90 min, macerowanie - min. 6 godzin...

  • ...mielonym czarnym pieprzem, dodaj śmietankę i wymieszaj. Sos gotuj na wolnym ogniu do zgęstnienia. 3. Polędwiczki owiń cienkimi plasterkami cukinii pokrojonej wzdłuż, oprósz solą, świeżo mielonym czarnym...