• Informacje na temat:

    macerowanie miesa

Artykuły na temat: macerowanie miesa
  • Wszystko o przyrządzaniu grilla

    Mięso do grillowania kroję na mniejsze kawałki, dzięki temu równomiernie się upiecze wewnątrz i na zewnątrz.

  • Gotuj razem z Sophią Loren

    Przedstawiamy 5 przepisów z książki "W kuchni z miłością. Najlepsze włoskie przepisy Sophii Loren", w której znajdziesz ponad 300 przepisów na przystawki, zupy, makarony, mięsa, ryby, warzywa i desery.

  • ...2 szaszłyki. Przed podaniem posyp kiełkami sojowymi. Serwuj z ryżem ugotowanym na sypko albo kawałkiem chrupiącej pszennej bułki. Przygotowanie ok. 30 minut Macerowanie sałatki ok. 45 minut 1 porcja ok...

  • Składniki na 4 porcje: 1 mniejszy królik (ewentualnie 4 udka), sól 100 g boczku w plasterkach, 500 ml wytrawnego czerwonego wina, 2 łyżki octu 200 g suszonych śliwek, bez pestek, 1 łyżka całych ziarenek pieprzu, 4 liście laurowe, 5 gałązek tymianku, 3 łyżki oleju, 1 duża cebula,2 łyżki dżemu z dzikiej róży, 1 łyżka mąki.

  • 3 kg łopatki wieprzowej ze skórą i kością, pieprz, 2-3 łyżki musztardy, 2 średnie cebule, 2 marchewki, 1 mały por, 10 dag pieczarek, 4 gałązki tymianku, sól, 1-2 listki laurowe, 3/4 litra bulionu (z kostki), 2 dag mąki.

  • 800 g polędwicy wieprzowej, 1 pęczek oregano, 1 łyżeczka tłuczonego czarnego pieprzu, 800 g białej kapusty, 2 kolorowe papryki, 200 g białej rzodkwi, 1 czerwona cebula, 1 mały por, 300 g marchewki, 1 mały brokuł, 50 ml oleju, sól, 200 g śmietany.

  • Udka gęsie pieczone w cydrze, rozmarynie i tymianku z jabłkowym puree

    ...: 2 Czas: przygotowane 90 min, macerowanie - min. 6 godzin...

  • Składniki na 2 porcje: 30 dag polędwicy wołowej, 2 łyżki masła, 2 łyżki oleju, 250 ml białego wytrawnego wina, 1/2 cukinii, 1/3 szklanki słodkiej śmietanki 30 proc.,1 łyżka zielonego pieprzu z zalewy, sól l świeżo mielony czarny pieprz. Do dekoracji: l gałązki świeżego rozmarynu

  • Pyszne z pieca

    Aby pieczeń zachowała soki, nie kroimy jej od razu po wyjęciu z piekarnika.

  • Eliksiry zdrowia z ogrodu

    Wykorzystaj bogactwo świeżych ziół i owoców, by przygotować domowe leki dla całej rodziny. Jesienią będą jak znalazł!

Przepisy na temat: macerowanie miesa
  • Potrawy, które budzą kontrowersje na całym świecie

    W każdej kuchni narodowej znajdziemy potrawy kontrowersyjne, dla większości mało apetyczne i odrzucające. Nie wszyscy Polacy są gotowi ze smakiem zajadać się czerniną czy flaczkami, nie każdego Niemca ucieszy tradycyjny knipp, czyli kasza owsiana z mięsem mielonym. Są jednak dania powszechnie uważane za (delikatnie mówiąc) problematyczne i wymagające od degustatora sporej odwagi. Poniżej prezentujemy pięć potraw od lat budzących przerażenie turystów i ekscytację miłośników kuchni.