• Informacje na temat:

    maciej kuroń szaszłyki

Wideo na temat: maciej kuroń szaszłyki
  • Szaszłyki baranie, tymiankowe risotto. Rodzinna kuchnia Jana Kuronia

    Jego ojciec Maciej Kuroń uczył Polaków gotować w pierwszym kulinarnym programie w Polsce. Jan Kuroń w kuchni "Dzień Dobry TVN" zdradził rodzinne przepisy. Jak wspomina czasy, kiedy jego ojciec występował w telewizji? Kucharz przygotował dania takie, jak: szaszłyki baranie z sałatką ziemniaczaną, skrzydełka z grilla oraz tymiankowe risotto z marchewką i selerem.

Przepisy na temat: maciej kuroń szaszłyki
  • Szaszłyki z dziczyzny - Maciej Kuroń

    ...czosnku i przypraw robimy bejcę, w której trzymamy mięso około 12 godzin. Po wyjęciu z bejcy nakładamy na szpadki (patyki) na przemian: mięso, boczek, cebulę, jabłko itd. Szaszłyki pieczemy na grillu po 4 - 5 minut z każdej strony. Gorące szaszłyki układamy na półmisku i polewamy żubrówką, ewentualnie podpalamy. Jeśli mają stanowić danie główne - serwujemy z ryżem. Jabłka albo gruszki możemy podać...

  • Szaszłyk z wątróbek - Maciej Kuroń

    .... C piekarniku i pieczemy 20 - 25 minut, smarując od czasu do czasu pozostałą marynatą. Szaszłyki możemy grillować albo usmażyć na patelni na oleju. Tak przygotowane szaszłyki podaje się również na zimno. Przepis pochodzi z książki Macieja Kuronia pt. "Grill. Potrawy z rusztu i ogniska" Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć...

  • Hamburger - Maciej Kuroń

    ...w domu również), żeby przewracać każdą sztukę mięsa, kotlety czy szaszłyki tylko jeden raz na drugą stronę. W międzyczasie przekrawamy bułeczkę i układamy ją na grillu przekrojoną stroną. Każdy(...) ziołowego masła. Przepis pochodzi z książki Macieja Kuronia pt. "Grill. Potrawy z rusztu i ogniska" Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas...

  • Szaszłyczki wegetariańskie z nutką zbójnicką - Maciej Kuroń

    ...soczystość. Gdy szaszłyki zrumienią się z obu stron, zawijam je w kawałki folii aluminiowej, aby zapobiec wyciekaniu topiącego się oscypka. Podaję najczęściej z makaronem. Nutkę "zbójnicką" nadaje oscypek. Przepis pochodzi z książki Macieja Kuronia pt. "Grill. Potrawy z rusztu i ogniska"

  • Czas na wielkie grillowanie!

    Rozpoczynamy sezon grillowy na świeżym powietrzu. Zaskocz rodzinę i znajomych pysznymi przepisami, które proponuje znany kucharz i smakosz, Maciej Kuroń.