• Informacje na temat:

    magda gessler ciasto sernik

Artykuły na temat: magda gessler ciasto sernik
  • Przewodnik po smacznej Polsce Magdy Gessler

    Magda Gessler przygotowała regionalny przewodnik kulinarny „Smaczna Polska”. Pięknie wydana książka zawiera regionalne produkty z całego kraju i najlepsze tradycyjne przepisy. Oto skrócony przewodnik po polskich smakach.

  • Święta muszą być pełne tradycji

    Żaden inny dzień nie pachnie jak polska Wigilia Magda Gessler (63 l.) jurorka w programie MasterChef, prowadzi "Kuchenne rewolucje", jest właścicielką kilku restauracji, autorką wielu książek(...). Pamiętam, jak chowałam rodzynki, żeby nie trafiły do sernika. Mój tata robił najlepszy na świecie sernik. Uwielbiałam go, ale... nienawidziłam rodzynek. To była taka tradycja, że mama kupowała...

  • Mapa smaków mojego życia

    ...odsłonach... Smak pracy to smak przejedzenia. Jestem pewna, że po pączki nie sięgnę przez długie miesiące. Ostatnio śmiałyśmy się z Magdą (Magda Gessler), że kobiety często ciągnie do słodyczy, a my mamy(...) okolicznościach! Jedzenie przepięknie łączy ludzi. Smak macierzyństwa: Sernik służy do cieszenia się życiem Zdanie, które najczęściej wypowiada moja córka, brzmi: "Mamusiu, ale serniczek zrobisz...

  • Jej styl: Marta Gessler

    Restauratorka. Kwiaciarka. Samotna matka. W duszy aktorka. Do gotowania zmusiło ją życie, dziś to jej pasja. W tym roku mija 18 lat, odkąd stworzyła Qchnię Artystyczną, autorską restaurację w Warszawie. Czy przyszedł moment, gdy może zwolnić i cieszyć się z sukcesu? Wręcz przeciwnie! Bo Marcie Gessler wciąż za mało, więc w październiku zaczyna studia.

Przepisy na temat: magda gessler ciasto sernik
  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...kulinarnych, których jestem prawdziwą fanką. Czy mam swojego guru? Niejednego! Gordon Ramsay, Jamie Olivier, Magda Gessler, Ewa Wachowicz... Są dla mnie prawdziwą inspiracją. Za to w dzieciństwie moim(...) 7-letni syn Piotruś. Zawsze jest chętny do pomocy w kuchni. Choć jest jeszcze mały, dzielnie wałkował ciasto, wycinał paseczki, a później posypywał je cukrem pudrem. Myślę, że odziedziczył kucharskie...