• Informacje na temat:

    magda gessler dziczyzna

Artykuły na temat: magda gessler dziczyzna
  • Magda Gessler: Edukacja kulinarna przynosi efekty

    Choć zdaniem Magdy Gessler mamy jeszcze "zniekształcony smak", a popularne w Polsce pizza i kebab są kulinarną masakrą, Polacy odrabiają lekcję smaku. Ku uciesze restauratorki powstaje coraz więcej miejsc tworzonych przez ludzi o wysokich ambicjach kulinarnych.

  • Magda Gessler: Stół łączy!

    ...- Nasza kuchnia to prawdziwa mieszanka historii, kultur, która dała nam niesamowite produkty i smaki, wspaniałe zioła. Musimy to wreszcie docenić! - namawia Magda Gessler, restauratorka, znawczyni smaku, autorka kulinarnego przewodnika "Smaczna Polska".

  • Mam wciąż misję w Polsce

    Podobno to mają być najtrudniejsze "Kuchenne rewolucje". Trzy odcinki to potwierdzają, a jakie są pani wrażenia? Magda Gessler: - Im dalej w las, tym więcej grzybów... Dostrzegam problemy(...) często dziczyzna, kuchnia włoska lub staropolska. Czy teraz jest jakiś "motyw przewodni’? - Nigdy nie było "motywu przewodniego" - menu każdej restauracji dostosowuję do danego miejsca i ludzi, którzy...

  • Moja baranina

    ...z kminkiem, cebulą i czerwoną papryką. Magda Gessler...

  • Sekrety najlepszej Paelli

    ...i podajemy. Najpyszniejsza jest ta część z lekko przypieczoną skorupką ryżu. Magda Gessler  ***Zobacz materiały o podobnej tematyce***

  • Jesienią szykuje się wojna na noże

    ...surowi, ale wynika to z tego, że poziom zawodników jest dużo wyższy - zapowiedziała Magda Gessler. Szykują się więc przekleństwa i wypluwanie nieudanych dań? - Czasem będzie to nieuniknione, ale(...) być twardzielem - dodał. Co takiego zatem stanie zawodnikom na drodze do finału? W poprzedniej edycji emocje wzbudzały owoce morza, dziczyzna, ćwiartowanie królika, gotowanie dla weselnych gości...

  • Święta muszą być pełne tradycji

    Żaden inny dzień nie pachnie jak polska Wigilia Magda Gessler (63 l.) jurorka w programie MasterChef, prowadzi "Kuchenne rewolucje", jest właścicielką kilku restauracji, autorką wielu książek kulinarnych. Zapach świąt jest niezmienny od lat. Żaden inny dzień nie pachnie tak jak polska Wigilia i święta... pieczonym pasztetem z dziczyzny, karpiem po żydowsku, kapustą z grzybami... Pachną...

  • ​Najstarsze krakowskie restauracje

    ...restaurację tę zaanektowała znana warszawska restauratorka i telewizyjna celebrytka Magda Gessler, tworząc lokal serwujący włoską kuchnię, co było niejako zaprzeczeniem całej wenclowskiej tradycji, ale(...) inwestorowi, który z kolei wydzierżawił go wraz z restauracją Adamowi Gesslerowi, znanemu warszawskiemu restauratorowi. Gessler, trochę sensat, trochę celebryta, jednak świetnie znający tajniki...

  • Rzeczpospolita kucharska

    ...w wywiadach, przepisami dzielą się w gazetach. Robert Makłowicz został twarzą Tesco, Pascal Brodnicki i Karol Okrasa toczą kulinarną bitwę w kampanii Lidla. Magda Gessler, która publikuje artykuły w kilku(...) i na sushimaniaków zaczęliśmy patrzeć z lekkim uśmieszkiem - dodaje. Nic dziwnego, że Katarzyna Bosacka nazwała Polskę największą "suszarnią" Europy, a Magda Gessler wciąż grzmi z telewizora, że przez...

  • Przepis na życie

    .... Przy okazji przepisu na buchty z malinami zachwyca się "Pamiętnikiem niemłodej już mężatki" Magdaleny Samozwaniec. W dziale Podróże pod apetycznymi zdjęciami mlecznej café cortado z Teneryfy tłumaczy(...), ptactwo, dziczyzna. Zamiast na spacer po parku często zabieram córkę do antykwariatów i szukamy albumów, starych pocztówek. Uwielbiam podpisy pod czarno-białymi zdjęciami w książce mojej idolki Marii...

Dyskusje na temat: magda gessler dziczyzna
  • Re: Magda Gessler: Edukacja kulinarna przynosi efekty

    bylejakości, wegetariaństwa, ceraty, psiego żarcia, konserwy i wódki bez przerwy. Niestety Magda dużo traci przez swój niekontrolowany agresywny sposób przekazywania wiedzy i brak kontroli emocji ... lepiej byłoby lansować : ---- " duży nacisk w rewolucjach kładę na kuchnię polską na specjalizację, kuchnię regionalną. Bliny, pstrągi, dziczyzna, baranina - to produkty, które w kartach wielu