• Informacje na temat:

    mak z jablkiem

Artykuły na temat: mak z jablkiem
  • Drożdżówki z jabłkiem

    Idealnie sprawdzą się na drugie śniadanie lub podwieczorek. Pachną nadchodzącą jesienią!

  • Ciasto: 25 dag mąki • 12,5 dag masła • żółtko • 3 łyżki cukru • łyżka śmietany • cukier wanilinowy • łyżeczka proszku do pieczenia • sól Masa: 40 dag masy makowej • pół szklanki cukru • 2 jabłka • 3 jajka • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 10 dag margaryny.

  • Wątróbka z jabłkiem

    Składniki na 6 porcji: 50 dag wątróbki drobiowej, 3 cebule, 2 jabłka, 2 jajka, mąka, olej , sól, pieprz, cukier

  • Składniki: 30 dag wątróbki drobiowej, mleko, mąka, 1 cebula, 2 średnie jabłka, 10 dag masła, 1 długa bagietka pszenna, 1/2 pęczka natki, sól, pieprz, cukier

  • Skład na 6–8 sztuk: ● 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) ● 3–4 jabłka ● sok i skórka starta z połowy cytryny ● 2 łyżki płatków migdałowych ● 2,5 łyżki brązowego cukru ● 1/4 łyżeczki cynamonu ● 1 łyżka mąki ● 1 jajko rozmieszane z 1 łyżką wody.

  • Składniki: 20 dag wątróbki drobiowej, cebula, jabłko, sól, pieprz, olej, mąka, mleko, łyżka miodu, mały brokuł, szczypiorek, pomidor.

  • 3 jajka, 10 dag mąki, 0,25 l mleka, szczypta soli, 16 plasterków bekonu, 5 małych jabłek, 12 gałązek majeranku, 4 łyżeczki masła klarowanego, 4 łyżki syropu cukrowego lub syropu klonowego.

  • Żeby jabłko było jabłkiem

    Malinówki, antonówki, kosztele – któż widział takie odmiany jabłek na straganach w minionym dziesięcioleciu? Tylko szczęśliwcy. Królują gatunki hybrydowe, pozbawione wyrazistego smaku, które najlepiej bojkotować.

  • Składniki na 14 sztuk: 2 i 1/2 szkl. mąki, 25 dag masła, 1/2 szkl. wiórków kokosowych, 2 jajka, 1/2 szkl. cukru pudru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 op. budyniu waniliowego, 1/2 szklanki mleka, 3 łyżki cukru, 3 łyżki likieru kokosowego, 1 jabłko, tłuszcz i mąka do foremek.

  • pół kg wątróbki cielęcej lub wieprzowej, 20 dag rabarbaru, kwaśne jabłko, łyżeczka masła, 2 cebule, 2 łyżki octu winnego, 100 ml bulionu mięsnego, olej, mąka, łyżeczka sosu pieczeniowego, sól, pieprz, łyżka natki, 3 łyżeczki cukru

Zdjęcia na temat: mak z jablkiem
Przepisy na temat: mak z jablkiem