• Informacje na temat:

    maka bezglutenowa

Artykuły na temat: maka bezglutenowa
  • Cudowna mąka bezglutenowa

    Unikasz glutenu? Dbasz o zdrowie? Mąka z miłki abisyńskiej (Mąka teff) to wartościowy sposób na zastąpienie mąki pszennej i uzupełnienie diety w niezbędne witaminy i mikroelementy.

  • Składniki na 4-6 porcji. Ciasto: 1 szkl. mąki kukurydzianej, 1 szkl. mąki ziemniaczanej, 1-1,5 szkl. ciepłej wody, 1-2 łyżki masła, szczypta kurkumy. Nadzienie: 20 dag ciemnych czereśni, 40 dag moreli lub brzoskwiń, 2-3 łyżki naturalnego serka. Dodatkowo: listki melisy lub mięty do dekoracji, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżka oleju słonecznikowego.

  • Składniki: 2 dag drożdży, 40 dag mieszanki chlebowej bez glutenu, 10 dag mąki ryżowej, 1 łyżka płynnego miodu, oliwa, 1 łyżeczka soli, po 4 dag rodzynek i orzechów włoskich

  • BEZGLUTENOWE BABECZKI Z JAGODAMI

    Babeczki, które upiekłam są bezglutenowe i oczywiście pełne zdrowia ;)

  • Mąka migdałowa - jak zrobić, do czego używać?

    Osoby, które chcą wyeliminować gluten z diety, mogą sięgnąć po mąkę migdałową. Jej przygotowanie nie jest aż tak trudne, aczkolwiek nie do wszystkich potraw można jej używać. Mąka migdałowa jest cennym uzupełnieniem diety wegetariańskiej i wegańskiej.

  • Mąka kokosowa

    Mąka kokosowa - zdrowa alternatywa dla pszenicy.

  • Ciasto czekoladowe

    Ciasto bezglutenowe.

  • Serowe ptysie ze szczypiorkiem

    Przekąska bezglutenowa.

  • Greckie placki z ciecierzycy

    Na bezglutenową kolację.

  • PLACKI JAGLANE Z BORÓWKAMI CZY TRUSKAWKAMI? :)

    Bezglutenowe i pyszne! Idealny podwieczorek albo śniadanie? ;)

Wideo na temat: maka bezglutenowa
  • Przepis na smaczny chleb bezglutenowy

    Właścicielka wegańskiej restauracji Beata Szachowska-Tarkowska z córką Beatą Szachowską przygotowały zdrowy bezglutenowy chleb bez mąki. - Wszystkie składniki wiąże roślinna babka jajowata, która niestety nie rośnie w Polsce - zdradziła Szachowska-Tarkowska.

Przepisy na temat: maka bezglutenowa
  • Bezglutenowe kartacze

    Mąki wymieszaj z kurkumą i wsyp do miski. Wodę podgrzej i rozpuść w niej masło.

  • Makowe muffinki (bezglutenowe)

    Pyszne muffinki, które przygotujesz błyskawicznie!

  • Kakaowe ciasteczka jaglane

    Bezglutenowa słodycz...

  • Wielkanocna babka bez glutenu

    Święta Wielkanocne już coraz bliżej, powoli zastanawiamy się nad świątecznym menu. Wśród tradycyjnych potraw nie powinno zabraknąć babki. Co jednak, gdy jesteśmy na diecie bezglutenowej? Przyrządźmy babkę bezglutenową.

  • Naleśniki inaczej!

    Pomysł na odmianę ulubionego dania!

  • Marchewkowo-migdałowy torcik bez mąki

    Dla każdego, kto unika glutenu

  • Zdrowsza alternatywa dla popcornu i paluszków

    Jesienią, gdy więcej czasu spędzamy przed telewizorem, łatwiej o podjadanie. Film bez popcornu albo paluszków nie smakuje tak samo dobrze. Podajemy przepis na alternatywę dla niezdrowych przekąsek - paluchy z okładki książki Grażyny Bober-Bruijn "Pysznie bez glutenu".

  • Starożytne zboża wracają do łask

    Amarantus, komosa ryżowa, kamut, proso czy orkisz - to tylko niektóre dawne odmiany zbóż przeżywające swój renesans i pojawiające się coraz częściej na współczesnych stołach. Są bogate w składniki mineralne i odżywcze, a ich uprawa jest zazwyczaj ekologiczna.

  • Kuchnia brazylijska coraz bardziej popularna

    ...baiano, czyli mieszanka przypraw, m.in. oregano, pietruszki, pieprzu i kminu rzymskiego. - Cassava, czyli bezglutenowa mąka z manioku, bardzo przypomina naszą mąkę ziemniaczaną. Bardzo często jest...

Dyskusje na temat: maka bezglutenowa
  • Re: Ja tez mam prosbe !

    Wszystko pieknie ,ale ja mieszkam w Norwegii ! W Polsce jest maka bezglutenowa , ale tutaj sa tylko 250 gramowe opakowania i niestety nie udaja mi sie wypieki ! Nie ma rowniez drozdzy bezglutenowych . Ale jest cos co tu mi sie podoba - otoz moge w Peppes Pizza zamowic cheesburger bezglutenowy i pizze -rowniez bezglutenowa . Wiec jak widzisz musze i korzystam z tzw. gotowcow .A w kraju edac na

  • Polska dieta bezglutenowa

    i jak przyszlo do podania obiadu to maz moj dostal schabowego (oczywiscie w bulce tartej), zurek (zageszczany maka pszenna jak sie pozniej dowiedzielismy), a chleb "bezglutenowy" byl zwyklym chlebem pszenno-zytnim z najblizszaj piekarni, a sos do pieczeni byl rowniez zageszczony maka pszenna a nie kukurydziana lub ziemniaczana (o co prosilismy)!... Tak to wlasnie w naszym kraju sie ignoruje te