• Informacje na temat:

    makaroniki francuskie

Artykuły na temat: makaroniki francuskie
  • Składniki na 20-25 sztuk: 20 dag cukru pudru, 15 dag drobno zmielonych migdałów bez skórki, 3 białka o temperaturze pokojowej, czerwony barwnik w paście lub żelu, 1 łyżka zwykłego cukru, 15 dag białej czekolady, 150 ml śmietanki kremówki, 20 dag malin.

  • Co francuska popkultura dała światu?

    ...jest pionierem francuskiego house’u. Zaczynał w latach 80’tych jako DJ w klubach paryskiej dzielnicy Les Halles. Obecnie współpracuje z największymi artystami na całym świecie. Jest producentem muzycznym(...) się na tym, by idealnie komponowały się z otoczeniem.  Makaroniki Kolorowe ciasteczka z kremem zna i jada każdy. Co prawda do dziś trwają spory, czy smakołyki wywodzą się z Włoch, czy z Francji to...

  • Cienie Little Round Pot Bourjois

    ...​Dla wielu z nas wypiekane cienie zamknięte w okrągłych pudełeczkach przypominających francuskie makaroniki - Little Round Pot - są kultowym produktem marki.

  • Ciastecznik, Daniel Coceancig

    Lawendowa panna cotta. Poziomkowe makaroniki. Gruszki w karmelowej glazurze. Finalista programu Bake Off – Ale Ciacho! zaprasza w kulinarną podróż po najpyszniejszych wypiekach sezonowych. Wykorzystaj bogactwo produktów charakterystycznych dla poszczególnych pór roku, a także dla danego regionu i zachwyć siebie oraz swoich gości wyjątkowymi wypiekami przygotowanymi w twojej kuchni.

  • Bourjois: Little Round Pot

    Dla wielu z nas wypiekane cienie zamknięte w okrągłych pudełeczkach przypominających francuskie makaroniki - Little Round Pot - są kultowym produktem marki. Ich nowa, odświeżona wersja jest połączeniem lekkiego, a zarazem szykownego stylu nowoczesnej paryżanki z niepowtarzalnym efektem makijażu w trzech modnych wersjach nude. 6 kolorów - każdy w modnej wersji nude. Wystarczają na aż 700

  • Żydowski ślub, wegańskie wesele

    ...wegańskie potrawy, a tort zastąpiły francuskie słodycze - makaroniki. W prywatnej rezydencji z młodą parą bawiło się 100 gości.

  • Czym orientalna chata bogata, czyli rzecz o międzynarodowych weselach

    ...przyzwyczajeni do eksperymentów, bo często próbujemy nowych ciast, musów i ciasteczek. Dlatego, nawet jeśli zmienisz kruche ciastka na francuskie makaroniki, do zwykłego sernika postanowisz dodać mus...

  • Perfumy łasucha

    Mmm... jak one pachną! Karmelem, wanilią, migdałami, czekoladą. Lubimy się nimi rozkoszować szczególnie teraz, gdy jest zimno. Kompozycje „gourmand”, bo o nich mowa, to najsilniejszy trend w perfumiarstwie. Czym to się je? Opowiada Marta Siembab, senselierka, czyli ekspertka od zapachów.

  • Dieta Marii Antoniny

    ...poświęcona diecie Marii Antoniny koncentruje się na porach, w których spożywamy konkretne posiłki. I tak deser jemy na śniadanie - francuskiego rogalika czy czekoladową muffinkę na śniadanie łatwiej...

  • Wesele bez mięsa?

    ..., brownie, ciasta z owocami, babki, kruche ciasteczka, "serniki" z tofu, nerkowców lub kaszy jaglanej, modne makaroniki, bezy, praliny i deserki w pojemniczkach. Również torty można przygotować, bazując...

Wideo na temat: makaroniki francuskie
  • Jak przygotować francuskie makaroniki?

    Miłośniczka wypieków Ola Głębicka zdradziła przepis na idealne francuskie makaroniki. Jak sprawić, aby ciasto w środku było puszyste a na zewnątrz chrupkie? (Źródło: TVP/x-news)

Przepisy na temat: makaroniki francuskie
  • Takich zdjęć jedzenia jeszcze nie widzieliście!

    Moda na fotografowanie jedzenia czasem przybiera przedziwne formy. Francuski cukiernik, Tal Spiegel, robi zdjęcia swoim deserom, dobierając je do koloru… obuwia. Pomył może i jest intrygujący, ale efekty zachwycają!

  • Kulinarne abc udanych wypieków

    ...z kisielem nie będzie chrupiąca, ale za to wyjątkowo puszysta i wysoka. Zanim ubijesz białka Makaroniki to pyszny, ale wymagający deser. Przed przyrządzeniem go musisz zadbać o... białka. Nie nadają się...

  • Świąteczne ciasteczka z różnych stron świata

    Francuskie czekoladowe makaroniki Składniki na 40-45 sztuk: - 400 g cukru pudru, - 25 g mąki, - 50 g kakao, - 100 g mielonych migdałów bez skórki, - 4 białka z jajka, - szczypta soli, - 150(...) pieczenia). Czekoladę posiekać. Śmietanę zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić w niej czekoladę. Na makaroniki nakładać nieco masy i przykrywać drugim ciastkiem. Lekko docisnąć. Czas przygotowania: 60 minut...

  • Kulinarny kalejdoskop Zurychu

    Zurych to nie tylko miasto finansjery, wspaniałej architektury, zachwycającej przyrody i ciekawych zabytków. To także raj dla smakoszy. Z lokalnej, wyśmienitej kuchni, można czerpać garściami.

Dyskusje na temat: makaroniki francuskie