• Informacje na temat:

    makowiec z margaryną

Artykuły na temat: makowiec z margaryną
  • Makowiec w duecie

    Masz smak na apetyczny makowiec, jaki pojawił się na stole Natalii i Ludwika w serialu Rodzinka.pl? Teraz możesz przygotować go w swoim domu. Podajemy przepis!

  • ...i delikatnie połącz. Na podpieczony kruchy spód nałóż masę makową, następnie nałóż masę serową i wyrównaj. Posyp startym ciastem i płatkami migdałowymi. Sero-makowiec włóż do piekarnika nagrzanego do 180

  • Zrobić rozczyn drożdżowy. Mąkę przesiać na stolnicę + rozczyn i reszta składników. Wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki na 1,5 h. Wyrośnięte  podzielić na 2 części. Każdą rozwałkować, posmarować białkiem i położyć na nią masę makową. Zwinąć w rulon, przełożyć na papier do pieczenia i blaszkę. Piec ok. 1h, temp. 160 st. Upieczone polukrować. Makowiec zawijany Masa makowa: mak sparzyć...

  • Przygotowanie: ➊ Z letniego mleka, drożdży, łyżki mąki i cukru przygotuj zaczyn, po czym połącz go z roztopioną margaryną oraz z żółtkami utartymi z resztą cukru. Wyrób ciasto na(...) masą makową i zwiń w rulon. ➍ Piecz makowiec 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 170°C. Gotowy polej lukrem. ➜ Przygotowanie: 90 min ➜ Stopień trudności: średnie ➜ Kalorie: 330 Alina Waliczek...

  • Nowe smaki na Wielkanoc

    ...potrawy wielkanocne to przede wszystkim żurek z białą kiełbasą, jajka przyrządzone na wiele sposobów, sałatka jarzynowa a na deser sernik, mazurek czy makowiec. Ciekawe jaka byłaby reakcja gości, gdyby...

  • Podwójna słodycz

    ...piekarnika i piecz 50 minut w temperaturze 180° C. Jeszcze ciepłe ciasto możesz posypać cukrem pudrem lub, gdy ostygnie, polać lukrem. Przygotowanie: 80 minut Porcja: 245 kalorii Makowiec miodowiec Składniki na 16 porcji: Na makowiec: 10 dag cukru, cukier waniliowy, 8 żółtek, 4 białka, 8 dag migdałów, 8 dag maku, 4 dag mąki, 1/4 l mleka, aromat migdałowy Na masę miodową: pół szklanki miodu...

Przepisy na temat: makowiec z margaryną
  • Podaruj rodzinie zdrowe święta – zdrowe tłuszcze w świątecznych potrawach

    Świąteczne wypieki, takie jak piernik czy makowiec, zdecydowanie lepiej jest przygotowywać samodzielnie, niż kupować gotowy wyrób w sklepie. Tylko wtedy będziemy mieć gwarancję, że do ich pieczenia użyto naturalnych, zdrowych produktów, nie zawierających tłuszczów trans (TFA), które uznawane są za najbardziej szkodliwy dla zdrowia typ kwasów tłuszczowych, gdyż spożywane w nadmiarze stanowią...