• Informacje na temat:

    makrela pasta z sera

Artykuły na temat: makrela pasta z sera
  • Pasta z makreli

    Składniki na 4 porcje: 1 makrela wędzona, 500 g białego sera, 100 g masła, 1 łyżka pasty pomidorowej, 2 cebulki dymki, pęczek koperku, sól, pieprz Prymat, cukier puder do smaku. Przygotowanie(...) posiekaną dymką i drobno posiekanym koperkiem. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Pasta jest gotowa do jedzenia. Zobacz inne przepisy Magdy Gessler: Pulpety z ryb mazurskich Tatar ze śledzia...

  • Jajka z serem lazur i makrelą

    Składniki: 9 jajek, 1/4 makreli, 50 g sera lazur, 200 ml śmietany kremówki, sól, czarny pieprz do dekoracji, koperek lub rzeżucha.

  • Składniki na 10 porcji: • 1 opakowanie krakersów • 1 makrela • 3 łyżki sera białego • 3 łyżki startego sera żółtego • 3 łyżki ketchupu • 2 łyżki siekanego szczypiorku • 3 rzodkiewki • 1 ogórek...

  • Pasta rybna z piklami Podstawą może być oczyszczona ze skóry i ości ryba wędzona (np. makrela) albo osączona ryba z puszki (np. tuńczyk). Rybę rozdrobnij widelcem i wymieszaj z odrobiną kwaśnej śmietany – masa zyska kremową konsystencję. Przypraw pieprzem. Najlepszymi dodatkami do pasty rybnej są drobno posiekane konserwowe: ogórki, papryka, cebulka, pieczarki oraz czosnek. Pasta jajeczno...

  • Składniki: 8 pomidorów, 25 dag białego sera, kostka bryndzy, wędzona makrela, łyżka majonezu, 2 łyżki kwaśnej śmietany, pół cebuli, szczypiorek, sól, pieprz.

  • Wędzonki na cenzurowanym

    ...z wędzoną szynką + papryka + sok z czarnej porzeczki - pasta kanapkowa z wędzonej makreli + natka pietruszki + tymianek + sok pomarańczowy - wędzony ser twarogowy + świeży tymianek i sałatka z wielu...

  • Co jeść, by złagodzić objawy reumatyzmu

    ​Jadłospis powinien obfitować w pełnowartościowe białko - chude mięso (drób, królik, indyk), ryby, sery, twarogi, fermentowane produkty mleczne. By dieta dostarczała kolagenu i pobudzała jego produkcję, jedz wywary z kości - zupy, galaretki, galantyny mięsne.

  • Co jeść, gdy doskwiera osteoporoza

    ..., woda z cytryną.  Podwieczorek  Ciastko owsiane z bakaliami, kakao lub sałatka z melonem, zieleniną, pomidorem i orzechami włoskimi, woda mineralna.  Kolacja  Pasta z makreli, sera białego(...)Śniadanie   Sałatka z pomidorów, oliwek, sera feta, cebuli i sałaty, 2 kromki razowca i kakao albo 2 połówki grahamki z żółtym serem, papryką, kawa z mlekiem.  Drugie śniadanie  Kanapki z pastą...

  • Co jeść, żeby uniknąć zajadów i pękania ust

    ...albo pasta z makreli ze szczypiorkiem, graham - ka, świeży ogórek, herbata. Zobacz także:

  • Jedzeniem możesz złagodzić ból głowy

    .... Kilka goździków (należy żuć je w ciągu dnia) osłabi przewlekły ból migrenowy. Pasta z 1 łyżeczki cynamonu i 1 łyżeczki wody nałożona na czoło na 10 min (potem zmyta) złagodzi różne rodzaje bólu(...) migrenom. Tłuste ryby (tuńczyk, makrela, sardynki, łosoś), bo są w nich kwasy omega-3, które zmniejszają ryzyko migreny. Ziemniaki (z wody z koperkiem), gdyż są źródłem potasu, a koper magnezu...

Przepisy na temat: makrela pasta z sera
  • Składniki: makrela w sosie pomidorowym (w puszce), ser żółty (twardy), jajka na twardo, ogórek kiszony, szczypiorek, natka pietruszki, pieprz, sól.

  • Biszkopty serowe

    Aż ślinka cieknie na ich widok!

Dyskusje na temat: makrela pasta z sera
  • Re: Jakieś potrawy z oscypka ... Sylwester w Zakopanem ...

    Jadłam sałatke z oscypka,sera żóltego,groszek,ogórek konserw. i rozdrobniona makrela wędzona. Myśle że jakby to drobniutko posiekać to byłaby pasta na krakersy:)

  • Re: Pasta z makreli

    Maskara!!!. Do jednej makreli 10 dkg masła?!!! i pół kilo sera?!!!. Kto normalny to zje?. No nie mogę uwierzyć! Ja do jednej makreli dodaję troszkę cebulki, ogórek kiszony, oczywiście wszystko posiekane. Czasami sypnę też trochę groszku konserwowego. I wszystko trzyma się kupy, bo makrela jest tłusta!!!

  • Re: Pasta z makreli

    Ja to robię tak. Jedna makrela wędzona, dwa jajka gotowane na twardo, 25o gram sera chudego(takiego zwykłego twarogu) papryka słodka , papryka ostra, sól jak komu pasuje, pieprz . To wszystko na najdrobniejszym sitku przez maszynkę do mięsa. I dobrze wymiewszać , najlepiej mikserem z obrotową miską. Można przyprawiać co się komu spodoba i jak chce. Wyobraźnia ludzka jest nieograniczona