• Informacje na temat:

    makrela ser

Artykuły na temat: makrela ser
  • ..., osusz i pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Ser feta pokrój w niezbyt dużą kostkę. 3. Na patelni roztop pozostałe masło. Wrzuć cebulę, zeszklij. Następnie dodaj szpinak, smaż około 5 min od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszaj. Zawartość patelni przełóż do miski, a gdy szpinak przestygnie dodaj do niego  paprykę, orzechy oraz ser feta...

  • Makrela pod beszamelem

    ...pieprzem i solą. Gotujemy jeszcze kilka minut, mieszając, do momentu, aż sos beszamelowy stanie się gęsty i puszysty. 3. Posiekane jaja łączymy z makrelą, doprawiamy pieprzem, mieszamy. Ser ścieramy...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść makrelę

    ...) zapewnia ponadtrzykrotne dzienne zapotrzebowanie na kwasy omega-3 oraz prawie 3/4 dziennego zapotrzebowania na kwasy omega-6. W dodatku makrela wędzona zawiera ich ponad dwa razy więcej, niż surowa(...) tkanek. Makrela jest wskazana dla osób po zabiegach chirurgicznych oraz kontuzjach mięśni i kości. Pobudza budowę białek mięśniowych i pomaga we wchłanianiu wapnia. Wzmacnia odporność: Dzięki dużej...

  • Jajka z serem lazur i makrelą

    Przygotowanie 30 min • Porcja 125 kcal • Koszt porcji ok. 1,40 zł • Przepis na 9 porcji. 1. Jajka gotuję na twardo i studzę. Obieram, kroję na połówki i wyjmuję żółtka, które rozgniatam widelcem. Żółtka dzielę na dwie równe części i wkładam do osobnych miseczek. Do jednej dodaję makrelę, do drugiej ser lazur. Dokładnie mieszam i  doprawiam do smaku. Kremówkę ubijam na sztywno, dzielę na...

  • Gdy pamięć jest dziurawa jak szwajcarski ser

    ..., tuńczyk, makrela, łosoś. W ten sposób dostarczysz sobie cennych dla mózgu kwasów omega-3. Kwasy te znajdziesz także w orzechach - wystarczy jeść ich garść każdego dnia, by zauważyć poprawę.  Twój...

  • Składniki na 4 porcje: ■ gotowy blat do pizzy ■ 2-3 łyżki gęstego przecieru pomidorowego ■ sól ■ pieprz ■ cukier ■ papryka w proszku ■ duża wędzona makrela ■ pomidor ■ kilka czarnych oliwek ■ 10 dag sera mozzarella ■ liście bazylii.

  • Czy to prawda, że można dostać migreny od serów pleśniowych

    Odpowiada za to substancja o nazwie tyramina. Im dłużej dojrzewa ser, tym więcej jej zawiera i tym łatwiej o dolegliwości. Szczególnie niewskazane są niebieskie sery pleśniowe oraz brie. Ale tyramina występuje też w serach niepleśniowych i innych pokarmach, takich jak: cheddar, feta, mozzarella, parmezan, sery żółte, jogurt, maślanka, suszone i konserwowane mięso oraz zakwas używany np. do wyrobu...

  • ...1. Rzodkiewki oczyść, umyj, pokrój na kawałeczki. Liście sałaty opłucz, dobrze osusz. Ser oraz rybę rozdrobnij. Oliwki osącz z zalewy. Ogórek umyj i pokrój w plasterki. 2. Placki tacos wyłóż liśćmi sałaty. Do każdego nałóż rybę, rzodkiewki i plasterki ogórka. Dodaj po kilka oliwek i trochę sera feta. Gotowe danie udekoruj listkami natki. Podawaj...

  • Pasta z makreli

    Składniki na 4 porcje: 1 makrela wędzona, 500 g białego sera, 100 g masła, 1 łyżka pasty pomidorowej, 2 cebulki dymki, pęczek koperku, sól, pieprz Prymat, cukier puder do smaku. Przygotowanie: Oczyszczoną ze skóry i ości makrelę przekładamy do szklanej miski. Powoli ubijamy masło na puch. Biały ser mielimy w maszynce i dodajemy do ryby i masła razem z pastą pomidorową, przyprawami, drobno...

  • Składniki na 10 porcji: • 1 opakowanie krakersów • 1 makrela • 3 łyżki sera białego • 3 łyżki startego sera żółtego • 3 łyżki ketchupu • 2 łyżki siekanego szczypiorku • 3 rzodkiewki • 1 ogórek...

Przepisy na temat: makrela ser
  • Makrela pod kruszonką

    Sposób przygotowania 1. Ziemniaki ugotuj do miękkości w posolonej wodzie. Odcedź je i utrzyj z mlekiem na gładkie piure. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Dodaj posiekany szczypiorek. Masę rozsmaruj na spodzie natłuszczonej formy. Przykryj rybą pokrojoną na drobne kawałeczki. Parmezan zetrzyj. Orzechy drobno posiekaj.  2. Masło wymieszaj z mąką, orzechami i serem. Dodaj sól oraz pieprz do smaku...

  • Składniki: makrela w sosie pomidorowym (w puszce), ser żółty (twardy), jajka na twardo, ogórek kiszony, szczypiorek, natka pietruszki, pieprz, sól.

  • Co na grilla?

    Miłe spotkanie w ogrodzie z przyjaciółmi przy grillu nie musi oznaczać nieodłącznej karkówki i kaszanki. Pokuśmy się o przygotowanie oryginalnych przekąsek, które zachwycą gości i domowników. Idealne będą szaszłyki lub grillowana makrela z guacamole.

  • Lasagne w nowej wersji z łososiem

    ..., łososia, szpinak, sos itd. (do wyczerpania składników). Posyp serami, na nich połóż resztę masła. Piecz w 180 st. C 45 min.

  • Sycąca sałatka z zieleniną

    Sposób przygotowania 1. Makrelę obierz ze skóry, dokładnie usuń ości. Rybę rozdrobnij. 2.Obierz i drobno pokrój cebulę,dołóż ją do ryby. 3. Biały ser pokrusz, dodaj do makreli i wymieszaj widelcem. 4. Następnie dodaj posiekany koperek oraz natkę, dopraw do smaku solą i pieprzem.Jeśli chcesz, sałatkę przed podaniem możesz trochę schłodzić w lodówce (w zamkniętym naczyniu, ma intensywny zapach...

  • Śniadanie – wykorzystaj kulinarną moc

    Fritata ze spaghetti i makrelą Sposób przygotowania Makaron ugotuj i wymieszaj ze startym żółtym serem, pokrojonymi w kostkę pomidorami  i makrelą. Dodaj czosnek i zioła. Całość przypraw solą i pieprzem. Następnie, ubij jajka na puszystą masę i  dodaj do nich śmietanę. Jajka delikatnie wymieszaj z przygotowanym wcześniej makaronem. Fritatę smaż na patelni z dwóch stron.  Pomysłowe...

  • Biszkopty serowe

    Sposób przygotowania Ser żółty trzemy na drobnych oczkach,  dodajemy jajka, jogurt grecki, mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy - wszystko razem dokładnie ze sobą miksujemy. Smażymy niewielkie placuszki/ biszkopty na rozgrzanej, natłuszczonej patelni. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. - pastą z makreli (ser biały grecki owczy + wędzona ryba , sól, pieprz, świeży szczypiorek) - pastą...

  • Śniadaniowa mapa świata - od ciastek po pikantne zupy

    .... Jednak weekend to czas na szwajcarski brunch. Obok roesti (placki ziemniaczane), serów i wędlin, centralnym punktem stołu jest zopf. Ten pleciony chleb jest podobny do chałki i podawany jest z miodem, masłem i dżemem - opisuje na łamach CNN Casey Barber, entuzjastka gotowania i autorka książek kulinarnych. Kiedy w Etiopii zatrzymasz się na qurs, prawdopodobnie zaserwowana zostanie owsianka...

  • Niebanalne pomysły na "jajeczne" śniadania

    ...spaghetti z wczorajszego obiadu. Oto pełna lista produktów, z której wyczarujemy fritattę:  "Makaron wymieszaj z serem, pokrojonymi w kostkę pomidorami, makrelą, dodaj czosnek, zioła. Dopraw solą oraz...

  • Przekąska dla ucznia

    Zrolowany łosoś z twarożkiem i listkami szpinaku Składniki: 2 wrapy (mogą też być usmażone wcześniej, np. na kolację, naleśniki) opakowanie serka śmietankowego (np. Bieluch) 6 plasterków wędzonego łososia garść liści szpinaku sok z cytryny Przygotowanie: 1. Przygotuj wrapy według przepisu na opakowaniu. Rozłóż na talerzu i posmaruj śmietankowym serkiem. 2. Umyj liście...

Dyskusje na temat: makrela ser
  •  Re:  pasty do kanapek??????

    wedzona makrela,starty ser krojona cebula,jaja na twardo,majonez,sol,pieprz,ewent. szczypior.polecam

  • Re: przekąska na przyjęcie

    na tartę płaskie ciasteczka na które nałożyłam pastę rybną. Makrela wędzona+ jajko+biały ser+ majonez+ ketchup, zmiksowane na jednolitą masę. Na wierzch dałam kawałek kiszonego ogórka i 1/2 oliwki i było pyszne. I tradycyjne koreczki z pumperniklem, żółtym serem, oliwką i pomidorek koktailowy. Ale też czasami piekę takie małe ptysie, odkrawam wierzch i do środka nakładam przesmażone, pokrojone

  • Re: Dlaczego nie mogę schudnąć?

    Ja też uwielbiałam kanapki, właściwie mogłam nie jeść nic innego. Mam 55 lat. Od ok. połowy lipca wyrzuciłam z diety chleb i mięso w każdej postaci. Robie sobie 2-3 razy dziennie rodzaj sałatki: biały chudy ser, kefir i do tego duża garść zieleniny, pomidor (podobno nie należy łączyć z serem - no to osobno), ogórek, łosoś wędzony albo makrela, papryka , papryczki chili, łyżka nasionek ( siemie

  • Re: Owocowa kuracja oczyszczająca

    Ja też uwielbiałam kanapki, właściwie mogłam nie jeść nic innego. Mam 55 lat. Od ok. połowy lipca wyrzuciłam z diety chleb i mięso w każdej postaci. Robie sobie 2-3 razy dziennie rodzaj sałatki: biały chudy ser, kefir i do tego duża garść zieleniny, pomidor (podobno nie należy łączyć z serem - no to osobno), ogórek, łosoś wędzony albo makrela, papryka , papryczki chili, łyżka ziarenek, np. siemię