• Informacje na temat:

    mała papryka faszerowana serem w oleju

Artykuły na temat: mała papryka faszerowana serem w oleju
  • Składniki na 4 sztuki:: 4 średnie kalarepki, 2 młode cebulki ze szczypiorem, 1 mała czerwona papryka, 1-2 ząbki czosnku, 20 dag piersi z kurczaka, 150 ml bulionu warzywnego lub drobiowego, 1 łyżka kwaśnej śmietany 18 proc., 5 dag sera żółtego, 1 łyżeczka masła, olej do smażenia, sól, pieprz.

  • Schab faszerowany  serem pleśniowym

    Składniki: 1/2 kg schabu, 10 dag sera pleśniowego (z niebieską pleśnią), 2-3 ząbki czosnku, pieprz kolorowy świeżo mielony + ziarna do dekoracji, sól morska świeżo mielona, tymianek suszony lub świeży, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, ostra papryka w proszku, mąka do obtoczenia mięsa i zagęszczenia sosu, 1-2 łyżki śmietany do zabielenia sosu, olej do smażenia.

  • Składniki: 4 plastry antrykotu wołowego, sól, 1 łyżeczka suszonego imbiru, 1 czerwona papryka, 8 plastrów żółtego sera, 4 plastry szynki, mąka, olej do smażenia, 1 cebula, bulion wołowy, 4 łyżki tartego chrzanu...

  • Składniki dla 4 osób: kilka małych kabaczków • 20 dag pieczarek • 10 dag kaszy jaglanej • czerwona papryka • pomarańczowa papryka • łyżka drobno posiekanej natki pietruszki • cebula dymka • olej do smażenia • 15 dag sera gouda • sól • pieprz.

  • Składniki na 2 porcje: ■ duża cukinia ■ 30 dag wołowiny ■ awokado ■ 15 dag sera feta ■ papryczka chili ■ 2 ząbki czosnku ■ mała cebula ■ słodka mielona papryka ■ majeranek ■ rozmaryn ■ sól ■ pieprz ■ 2 łyżki oleju ■ szczypiorek ■ bazylia.

  • Składniki na 6 sztuk: 6 dużych żółtych cebul, 1/2 szklanki kaszy jaglanej, 5 dag boczku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 500 ml przecieru pomidorowego, 2 ząbki czosnku, ½ strąka czerwonej papryki, 1 łyżeczka oleju, 6 łyżek startego sera żółtego, cukier, sól, pieprz.

  • Składniki na 5 porcji: 15 dużych pieczarek, 1 mała cebula, 2–3 paski czerwonej papryki, 1 torebka kaszy gryczanej, 15 dag żółtego sera, 2–3 łyżki posiekanego szczypiorku, olej do podsmażenia (użyłam smakowego – z pomidorami, czosnkiem i bazylią), sól, pieprz.

  • ...sokiem z cytryny i podsmaż na 1-2 łyżkach oleju, aby odparował sok. Przestudź. 3 Przestudzone pieczarki wymieszaj z bułką tartą, natką, jakiem, serem oraz solą i pieprzem do smaku. Farszem nadziej(...) indyka i posmaruj 1-2 łyżkami miodu wymieszanego z papryką i łyżeczką oleju, dopiecz. Podawaj z jarzynami i ziemniakami. czas ok. 100 min; porcja – 290 kcal, cena 2,70 zł...

  • Składniki: • pół kg mięsa mielonego • 6 pomidorków suszonych w oleju • 20 dag sera mozzarella • cebula • jajko • kajzerka • 2 łyżki posiekanego koperku • ostra mielona papryka • sól • pieprz • olej • bułka tarta.

  • Bułeczki faszerowane mięsem, kiełbasą i warzywami

    Składniki na 4 porcje: 40 dag mieszanego mięsa mielonego, 4 spore bułki, np. kajzerki z sezamem, 20 dag żółtego sera, 10 dag pikantnej kiełbasy, np. chorizo, 1/2 czerwonej papryki, 1 kwaszony ogórek, po 4 łyżki kukurydzy i groszku konserwowego, 1/2 pęczka szczypiorku, 2 łyżki oleju, 2 łyżki masła, 1/2 łyżeczki chilli, szczypta majeranku, szczypta soli.

Przepisy na temat: mała papryka faszerowana serem w oleju
  • Papryki faszerowane kaszą kuskus

    ...5 minut. Umyj i posiekaj liście kolendry. Na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, połącz z przygotowaną kaszą, dodaj kolendrę, wędzoną paprykę, kurkumę, ostrą paprykę. Całość przypraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. 2. Przygotowaną kaszą napełniaj połówki papryki, posyp startym na tarce o grubych oczkach serem. Na ruszcie rozłóż folię aluminiową, posmaruj cienką warstwą...

  • Kabaczek faszerowany

    Składniki dla 4 osób: kilka małych kabaczków 20 dag pieczarek 10 dag kaszy jaglanej czerwona papryka pomarańczowa papryka łyżka drobno posiekanej natki pietruszki cebula dymka(...) wskazówek na opakowaniu. Kabaczki, jeśli małe, wydrąż, duże pokrój na długie odcinki, wydrąż. 2. Pieczarki podsmaż na oleju, dodaj cebulę i papryki. Smaż, aż warzywa zmiękną. Dodaj kaszę, natkę pietruszki...

  • Cebula faszerowana mięsem

    .... Przyrządzanie: Cebulę umyć i obrać z łusek. Przekroić na połówki. Obgotować je w wodzie przez kilka minut. Wydrążyć środki, pokroić w małą kostkę i zeszklić na oleju.Następnie przesmażoną cebulę połączyć(...) naczyniu. Zapiekać w temp. 170 st. C przez około 20 minut. Pod koniec posypać startym żółtym serem. Danie podawać od razu. Porcja - 240 kcal Czas przygotowania: 45 minut Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Conchiglioni faszerowane pieczarkami z sosem

    ..., - 3 ząbki czosnku, - 3 łyżki oliwy, - 1 łyżka masła, - sól, cukier, chilli Przygotowanie: 1. Makaron ugotować z odrobiną oleju. Odcedzić i ułożyć na ściereczce. 2. Cebulę posiekać, zeszklić na...

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...innego jak tłusty rosół zagęszczany mąką i pszenną i masłem. Do popularnych potraw południowych należy ardei umpluţi - papryka faszerowana mieloną wieprzowiną, ryżem i przyprawami(...) - gotowana wątróbka i nerki wieprzowe, posiekane, a następnie owinięte w jelita wieprzowe, lub kromki chleba z zacuscą - pastą z warzyw gotowanych w dużej ilości oleju, często wspaniale pikanntą i salată...

  • Jajka na świątecznym stole

    ...ugotowanych na twardo, - 6 łyżek majonezu, - pół pęczka natki pietruszki, - 2 łyżki przecieru pomidorowego, - szczypta szafranu, pół łyżeczki curry, - sól, biały pieprz, - papryka żółta i czerwona(...) Składniki na 8 porcji: - 8 jajek, - ząbek czosnku, - 1 kg szpinaku, - cebula, - bułka tarta (do formy), - 2 łyżki masła, - mielona, słodka papryka, - 5 łyżek startego żółtego sera, - gałka...

  • Kuchnia turecka

    Tureckie dania składają się przede wszystkim z mięsa i świeżych warzyw, takich jak bakłażan (patlcan), ogórek (salatlk), dynia (kabak), papryka (biber) i wreszcie pomidor (domates), ziemniak (patates(...), przekładanego białym serem, mięsem, kapustą i zawsze zalanego masłem. Na śniadanie preferuje się börek solo, również polany masłem i dodatkowo posypany cukrem pudrem. Słodycze (tatlar) Wspólną...