• Informacje na temat:

    maliny z ciastem francuskim

Artykuły na temat: maliny z ciastem francuskim
  • ...minut do lodówki. 3. Maliny przebierz, w razie potrzeby opłucz, a potem osusz na sicie. Brzoskwinie lub nektarynki umyj starannie pod bieżącą wodą. Przekrój na połówki, usuwając pestki. Miąższ pokrój...

  • ...ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Na środku każdego umieść po dwie łyżki kremu oraz oczyszczone maliny i jeżyny. Rogi ciasta posmaruj rozbełtanym jajkiem, przełóż przez siebie i sklej, aby powstały...

  • Składniki: Na 12 porcji: opakowanie ciasta francuskiego (ok. 500 g), jajko do posmarowania ciastek, 4 jabłka, sok z 1 cytryny, 2 łyżki mąki półgrubej, 9 łyżek drobnych płatków owsianych, 4 łyżki cukru kryształu, 1/4 kostki margaryny, ok. 15 dag drobnych owoców (maliny, truskawki, porzeczka) do dekoracji...

  • ...1. Maliny lub inne mrożone owoce rozgnieć, wsyp proszek budyniowy i mieszając, zagotuj. Odstaw do wystygnięcia. Masło utrzyj z cukrem pudrem, dodaj mus malinowy i miksuj do powstania konsystencji kremu. 2. Ciasto francuskie pokrój w paski. Nawijaj spiralnie na foremki do rurek. Smaruj je roztrzepanym jajkiem, posyp wierzch cukrem. Piecz 15 minut w temp. 200°C. Rurki zdejmij z foremek...

  • Błyskawiczne rogaliki

    ...(truskawki, jagody, maliny, wiśnie). Gorące rogaliki posypuj cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. Podaj z owocami. Ozdób ziołami.

  • ..., cukier, budyń w proszku, startą skórkę z cytryny oraz rum. 3. Maliny oczyść, opłucz i odstaw, aby dobrze ociekły. 4. Ciasto francuskie przepołów. Każdą z części połóż na stolnicy i delikatnie rozwałkuj na cienki prostokątny placek. 5. Na kawałki ciasta nałóż serowe nadzienie. Rozsmaruj delikatnie. 6. Na masę serową połóż odsączone maliny. 7. Zwiń ciasto w podłużny wałek, zawijając bardzo...

  • ...1. Maliny przełóż na sitko, pozostaw tak, aż rozmarzną i dobrze ociekną. Płaty francuskiego ciasta ułóż jeden na drugim. Połóż je na stolnicy oprószonej mąką. Rozwałkuj. Foremką wytnij 12 serduszek. 2. Ciastka ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 st. Piecz przez 10 minut. 3. W tym czasie czekoladę stop. Konfiturę podgrzej, wymieszaj...

  • Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa 1. Ciastka pokrusz (możesz też wykorzystać ciasto francuskie – upiec je, a potem pokruszyć). Rozsyp w małej tortownicy. 2. Żelatynę zalej odrobiną gorącej wody, rozpuść. Budyń ugotuj na mleku według opisu na opakowaniu. Ostudź. Dodaj cukier puder, żelatynę i maliny, wymieszaj. Masę rozsmaruj na pokruszonych...

  • Królowa truskawka

    Oczywiście są i inne owoce, cudowne, soczyste, pyszne - maliny, wiśnie, poziomki, jagody, jest słodko-cierpki rabarbar, są pierwsze kwaśne jabłka. Ale wszystko, ta wielka symfonia smaków i zapachów, zaczyna się właśnie od niej. Od truskawki. Przyznaję, że mam do nich słabość. A nawet więcej: ja je kocham. Kto był w mojej warszawskiej restauracji AleGloria, ten wie, jak bardzo. Całe wnętrze jest...

  • Urlop od wyrzeczeń

    ...sokami z owoców, dodawaj plasterki truskawek, świeże maliny, pokrojonego w kostkę arbuza, limonkę, cząstki pomarańczy. Nie bagatelizuj pragnienia. Pamiętaj, że w gorące dni i przy zwiększonym wysiłku...

Przepisy na temat: maliny z ciastem francuskim
  • Szybkie torty ze świeżymi owocami

    .... Karpatkowy z czerwonymi porzeczkami Wdzięczny temat do cukierniczych eksperymentów. Do kremu możesz dodać też jagody, morele albo maliny. A poza sezonem na świeże owoce - rodzynki i startą gorzką...

  • Kolacje z pięciu stron świata

    Kolacja we francuskim stylu Tournedos a la rossini Składniki: - 400 g polędwicy wołowej, - 100 g wątróbki gęsiej, - sos pieczeniowy lub sos demiglace, - 20 g pasty z trufli, - 200(...) i ostudzić. Żelatynę odcisnąć z wody i rozpuścić w śmietance. Wlewać do małych foremek (po ok. 100 ml) i odstawić na 4-5 godzin w chłodne miejsce. Morele odsączyć i pokroić. Maliny ostrożnie umyć...