• Informacje na temat:

    marcepan placek z makiem i masą cytrynową

Artykuły na temat: marcepan placek z makiem i masą cytrynową
  • ...45 dag marchewki, 9-10 łyżek soku z cytryny, 25 dag masła (margaryny), 30 dag cukru, 1 cukier wanilinowy, sól, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 8 jajek, 20 dag mielonych i 10 dag posiekanych migdałów, 30 dag cukru pudru, 30 dag marcepanu, barwniki spożywcze: zielony, czerwony, tłuszcz i mąka do blachy.

  • Składniki na 20 porcji : 30 dag mąki, 6 dag cukru pudru, szczypta soli, 20 dag masła, 5 jajek, 10 dag masy marcepanowej, 1 litr mleka, 12 dag kaszy manny, 1 łyżka cukru, 1 op. cukru waniliowego, 1 kg jabłek, 3 łyżki soku cytrynowego, 5 dag suszonej żurawiny, 5 dag migdałów grubo posiekanych lub pokrojonych w słupki, 1 łyżka miodu, tłuszcz i mąka do tortownicy.

  • Składniki na 16 porcji: 1 szkl. mleka, 50 dag mąki pszennej, 5 dag drożdży, 7 łyżek cukru, szczypta soli, 1 jajko, skórka otarta z 1 cytryny, 10 dag masła, 50 dag gotowej masy makowej, 10 dag rodzynek, po 25 dag surowej masy marcepanowej oraz orzechów (włoskich, laskowych i migdałów), 10 dag cukru pudru, 2 łyżki soku cytrynowego, trochę mąki do oprószenia stolnicy.

  • Komunia święta

    ...z cytryny, 2 łyżki żelatyny, szklanka śmietanki kremówki (36 proc.), cukier wanilinowy, filiżanka herbaty, mango, komunijne ozdoby cukiernicze (z wafelków, cukru, marcepanu lub czekolady) Przygotowanie(...)° C. 2. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki. Przełóż do rondelka, wlej odrobinę wody i duś kilka minut. Wsyp galaretkę cytrynową i mieszaj, aż się rozpuści. Masę wystudź. Dodaj...

Przepisy na temat: marcepan placek z makiem i masą cytrynową
  • Mazurek - najlepsze przepisy

    Mazurek kajmakowy Składniki: Spód marcepanowy: 20 dag masy marcepanowej, 5 dag masła, 2 jajka, 4 łyżki mąki, Kruche ciasto: 20 dag mąki, 10 dag masła, 5 dag cukru pudru, 2 żółtka Oraz: czekolada, puszka słodkiego mleka skondensowanego, słoik marmolady, 10 dag marcepanu Przygotowanie: 1. Marcepan pokrój w kosteczkę. Miękkie masło utrzyj na puch. Ucierając dodawaj po kawałku marcepan...