• Informacje na temat:

    marcepanowa ozdoby

Artykuły na temat: marcepanowa ozdoby
  • Składniki na 10 porcji: Na masę serową: 1 kg mielonego twarogu, sok i skórka z 1 cytryny, 20 dag masła, 1 szkl. gęstej śmietany, 5 żółtek, 1 szkl. cukru. Na nadzienie: 15 dag marcepanu, 15 dag orzechów laskowych. Na spód: 10 dag masła, 25 dag herbatników.

  • Amerykańskie muffiny

    Składniki: 25 dag margaryny, 2 szklanki cukru, 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 jajka, sól, olejek waniliowy, 2 szklanki suszonej żurawiny, cukrowe lub marcepanowe ozdoby.

  • Kolorowe lizaki- bombeczki

    Składniki na 15 porcji: 20 dag biszkoptów, 14 dag miękkiego masła, 2 dag cukru pudru, 6 dag wiórków kokosowych, 25 dag masy marcepanowej, barwniki spożywcze, pisaki lukrowe, ozdoby cukrowe.

  • Składniki: 5 jajek, 25 dag cukru, 2 op. cukru waniliowego, 15 dag mąki, 5 dag migdałów, 4 łyżki oleju , 10 dag kremówki 36 proc., 20 dag masła 36 dag dżemu malinowego, 20 dag masy marcepanowej, cukrowe ozdoby.

  • Składniki na 12 porcji: 6 jajek, sól, po 6 łyżek cukru pudru i mąki, 5 dag masła, 2 op. kremu waniliowego, 1/2 słoika marmolady, olej, 30 dag masy marcepanowej, cukrowe ozdoby, barwnik, tłuszcz...

  • Składniki na 12 porcji: 1 op. blatów biszkoptowych, 3/4 szklanki naparu kawy, 1 łyżka likieru amaretto, 2 opakowania (po 20 dag) kremówki 36 proc., 2 opakowania (po 25 dag) serka mascarpone , cukier puder, 30 dag masy marcepanowej, cukrowe ozdoby.

  • Składniki na 10 porcji: 2 marchewki, 4 jajka, sól, po 100 g cukru i mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, po 2 łyżki mielonych orzechów laskowych i płatków migdałowych + do ozdoby, po 100 g czekolady i kremu nugatowego, 450 g kremówki, 6 łyżek konfitury z porzeczek, 100 g masy marcepanowej.

  • Keks piaskowy z likierem migdałowym

    Składniki: 1 kostka masła lub margaryny, 1 szkl. cukru pudru, 5 jajek, 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej, 1/3 szkl. mąki ziemniaczanej, 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 50 ml likieru migdałowego, rdzeń zeskrobany z połowy laski wanilii, 30 dag bakalii, szczypta soli, masło i kasza manna do foremki, cukier puder i marcepanowe ozdoby.

  • Składniki na 12 porcji: 2 białe czekolady, 1/2 op. andrutów, 2/3 kostki masła roślinnego, 10 dag wiórków kokosowych, 3 łyżki likieru kokosowego, marcepanowe ozdoby i polewa czekoladowa do dekoracji.

  • Czekoladowe makówki

    Składniki na 12 sztuk: 3 jajka, 70 ml oleju, 10 dag cukru pudru, 1 torebka cukru waniliowego, 2 płaskie łyżki kakao, 20 dag śmietany kremówki, 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1/2 torebki proszku do pieczenia, 5 łyżek suchego maku, czekoladowe i marcepanowe ozdoby, 12 papierowych foremek.

Zdjęcia na temat: marcepanowa ozdoby
Przepisy na temat: marcepanowa ozdoby
  • Świąteczne serniczki

    Z marcepanowymi ozdobami.

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    ...: Ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru pudru, - 20 dag masła, 2 żółtka, - gotowa polewa z jasnej i z ciemnej czekolady, ozdoby cukrowe do przybrania. Masa serowa: - 40 dag sera(...), 1 - 2 krople aromatu migdałowego. Do dekoracji: połówki obranych migdałów, 1/2 tabl. gorzkiej czekolady, pralinki i ozdoby cukrowe. Przygotowanie: Mąkę przesiać, posiekać z rozdrobnionym schłodzonym masłem...

  • Najciekawsze przepisy na muffinki

    Muffinki żabiego króla Składniki na 12 sztuk: - 200 g mrożonego szpinaku, - 100 g białej czekolady, - 350 ml oleju słonecznikowego, - 3 jajka, - 200 g cukru, - opakowanie cukru waniliowego, - 300 g mąki, - 75 g miękkiego masła, - opakowanie proszku do pieczenia, - 20 g cukru pudru, - łyżka konfitury morelowej, - złote perły z cukru do ozdoby Przygotowanie: Szpinak zostawić na noc w lodówce...

Dyskusje na temat: marcepanowa ozdoby
  • Re: ozdoby na tort

    Nie próbowałam nigdy robić takich ozdób, ale wyczytałam w gazecie 'Pni domu poleca: Wielkanoc świąteczne przysmaki', że masa marcepanowa jest bardzo giętka i elastyczna jak plastelina i bardzo dobrze nadaje się do formowania różnych kształtów. Przepis na domowy marcepan: 375g migdałów zmielonych wymieszać z 225g cukru pudru i 2 torebkami cukru waniliowego. Do tych składników należy dodać 1 łyżkę