• Informacje na temat:

    marchewkowe ciasto masło

Artykuły na temat: marchewkowe ciasto masło
  • Składniki na 12 porcji. Ciasto: 2 szklanki mąki tortowej • 4 jajka • szklanka oleju • 5 średnich marchewek • szklanka cukru • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • opakowanie przyprawy do piernika • 2 łyżeczki sody • szczypta soli • 15 dag rodzynek • 10 dag orzechów. Polewa: • 1/2 szklanki brązowego cukru • 5 dag masła • 3/4 szklanki śmietany...

  • Składniki na 12 porcji: Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki tortowej, 1 szklanka cukru brązowego, 2/3 szklanki oleju kokosowego, 3 jajka, 1 szklanka marchewki startej na tarce, 100 ml soku pomarańczowego, 1 łyżka otartej skórki z pomarańczy, 1 łyżka cukru waniliowego, 15 dag różnych bakalii,po 1 łyżeczce proszku do pieczenia, sody i przyprawy do pierników, sól, bułka tarta i masło do formy. Pierzynka...

  • Ciasto: pół kg mąki, jajko, żółtko, pół łyżeczki soli, 15 dag cukru, 5 dag drożdży, 60 ml mleka, 6 dag masła, 20 dag marchewki. Masa: 5 jabłek, szklanka mleka, budyń śmietankowy, 2 łyżeczki cynamonu, 3-4 łyżki cukru.

  • Przygotowanie: Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodaj cukier waniliowy, rozkruszone na drobno płatki i orzechy, tartą marchew i masło w kawałkach. Zagnieć sztywne ciasto i włóż je do lodówki na godzinę. Po wyjęciu z chłodziarki ciasto podziel na pół. Każdą część rozwałkuj na placek o grubości 5 mm. Jednym blatem wyłóż dno brytfanny...

  • Składniki na 10-12 porcji. Ciasto: 1 i 1/4 szklanki oleju, 4 jajka, 1 szklanka startej marchewki, 2 szklanki mąki, 2 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 2 łyżeczki cynamonu, 2 łyżeczki sody, po garści orzechów i rodzynek Polewa: 1 czubata łyżka kakao, 4 łyżeczki cukru, 1 łyżka masła, 2 łyżeczki zimnej wody...

  • Składniki na 10-14 porcji: Ciasto: 1 i 1/4 szklanka oleju (najlepiej neutralnego w smaku, np. z pestek winogron lub słonecznikowego),...

  • Składniki na 10-12 porcji: Na ciasto: 2/3 szklanki mąki, ½ szklanki cukru, po 1 łyżeczce proszku do pieczenia, sody oczyszczonej, cynamonu oraz przyprawy do piernika, ¼ łyżeczki soli, 1/3 szklanki oleju, 2 jajka, 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich, 1 łyżka wiórków kokosowych, ½ szklanki pokrojonego w kostkę jabłka, 1 szklanka startej marchewki (na średnich oczkach). Na polewę i dekorację...

  • ...1. Marchewki obierz, umyj, drobno zetrzyj. Skrop sokiem z cytryny. Masło utrzyj z 12 dag cukru i 1 cukrem waniliowym oraz kolejno wbijanymi jajkami. Potem domieszaj porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia. Dołóż startą marchewkę. Dobrze wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Na tym rozłóż biszkopty i lekko wciśnij je w ciasto. Piecz ok. 20

  • Składniki na 16 porcji: 140 g rodzynek, 3 łyżki rumu, 280 g marchwi, 2 jajka, 140 g brązowego cukru, 125 ml oleju, 120 g mąki pełnoziarnistej, 120 g mąki tortowej, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, sól, masło i mąka do formy. Polewa: 100 g naturalnego twarożku, 100 g tłustego twarogu, 50 g cukru pudru, 1 cukier wanilinowy, 1 łyżka soku...

  • ...masło utrzeć z cukrem pudrem. Porcjami dokładać twarożek i śmietanę. Krem wymieszać z 2/3 skórki pomarańczowej i resztą soku z pomarańczy. Zimne ciasto rozkroić na trzy placki i przełożyć kremem(...) jajka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i porcjami wsypywać do ucieranej masy. Na końcu dołożyć startą marchewkę. Ciasto wymieszać łyżką. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej mąką podłużnej...

Przepisy na temat: marchewkowe ciasto masło
  • Ciasto marchewkowe

    Ciasto marchewkowe znane było już w… średniowieczu. Jednak dopiero w XX wieku pokochał je cały świat, zwłaszcza mieszkańcy Anglii i USA. Od pewnego czasu jest niezwykle popularne także w Polsce. Jeżeli nie mieliście jeszcze okazji spróbować tego przysmaku, to Dzień Ciasta Marchewkowego przypadający 3 lutego jest doskonałą okazją, aby to nadrobić.

  • Ciasto marchewkowe z polewą

    ...1. Marchew obierz, zetrzyj. Rodzynki zalej wrzątkiem, odstaw. Orzechy posiekaj. Jajka utrzyj z olejem. Dodaj mąkę, proszek, sodę, cukier, sól, przyprawę do piernika. Wymieszaj. 2. Rodzynki osącz, obtocz w mące. Do masy dodaj marchew, rodzynki, 3/4 orzechów. Wymieszaj. Wlej w formę. Piecz przez 40 minut w 180°C. W garnku rozpuść masło, wsyp cukier i gotuj mieszając aż zgęstnieje. Wlej śmietanę...

  • Tiramisu marchewkowe z morelami

    Sposób przygotowania 1. Marchewki obierz, umyj, drobno zetrzyj. Skrop sokiem z cytryny. Masło utrzyj z 12 dag cukru i 1 cukrem waniliowym oraz kolejno...

  • ​Multicooker: Ciasto marchewkowe

    .... Nacisnąć przycisk START. 4. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM. 5. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu. Pozostawić ciasto w urządzeniu do ostygnięcia przy otwartej pokrywie. 6. W międzyczasie przygotować krem - masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodać serek i sok z pomarańczy, zmiksować. 7. Ostudzone ciasto...

  • Na jesienne smutki - ciasto marchewkowe

    Pachnące zamorskimi przyprawami, puszyste i wilgotne. Ciasto marchewkowe z pewnością uprzyjemni pochmurne, jesienne popołudnie. Nie tylko smakuje, ale i wspaniale pachnie. Wykonanie tego smakołyku nie jest zbyt trudne.

  • Ciasto cukiniowe - nowa "warzywna" słodycz

    Orzechowe ciasto cukiniowe, bardzo delikatne i miękkie, dzięki dodatkowi cukinii ma szansę pokonać ulubione przez wielu, ciasto marchewkowe. Wyjątkowy aromat i smak uzyskamy dodając kardamon i cynamon.

  • Ciasto marchewkowo-pistacjowe na święta

    Znane wielu ciasto marchewkowe proponujemy w świątecznej odsłonie: z dodatkiem mielonych migdałów i mielonych pistacji. Pachnące cynamonem i z pomarańczowym lukrem idealnie wkomponuje się w świąteczne menu.

  • Pachnące limonką ciasto z dodatkiem awokado

    Znamy już ciasto marchewkowe, z dodatkiem dyni, a nawet cukinii. Nie wszyscy wiedzą, że pyszne jest ciasto z limonką z dodatkiem dojrzałego awokado. Sekret leży w tym, że miąższ awokado jest jedynym tłustym składnikiem dodawanym do ciasta.

  • Marchewkowe muffiny

    Składniki: pół kg mąki  jajko żółtko pół łyżeczki soli 15 dag cukru 60 ml mleka 150 g roztopionego masła 2-3 marchewki Łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Marchewki zetrzyj na tarce. Pozostałe składniki połącz w misce, dodaj do nich marchewkę, wyrób ciasto. Ciasto przelej do foremek na muffiny. Piecz w 180 st., ok. 30 min. Gotowe muffiny udekoruj.

  • Zaskocz swoją rodzinę - przygotuj ciasto marchewkowe.

Dyskusje na temat: marchewkowe ciasto masło
  • Re: Jak grzeszyć to tak, żeby było warto

    dramatu. Co do dobrej jakości składników, popieram - orzechy, mak, prawdziwy miód, bakalie, owoce, masło - dadzą ciasto, które ma jakąś wartość odżywczą, oprócz kalorii. Margaryna, sztuczne barwniki - nie(...)Marchewkowe fuj, dyniowe fuj, fuj... Może i niektóre kombinowane słodycze z owoców, warzyw, kasz i razowych mąk są dobre, ale generalnie to niestety są dziwolągi smakowe. Wolę raz na czas zjeść

  • Re: Ciasto marchewkowe

    masło, serek (najlepiej philadelfia), cukier puder miksujemy, potem wkraplamy troche cytryny i na pol godz do lodowki.