• Informacje na temat:

    margaryna na surowo

Artykuły na temat: margaryna na surowo
  • Składniki: 8 grubych plastrów mięsa z szynki (lub schabu), 8 łyżeczek musztardy, 2 duże kiszone ogórki, 2 cebule, 2 kiełbasy śląskie, 30 dag wędzonego surowego boczku, sól, pieprz, margaryna.

  • Katarzyna Żak: Trzymano mnie krótko!

    Nie bała się łamać surowych zasad. Szczególnie buntowała się w liceum, nie zważając na to, że ojciec zamykał przed nią drzwi, gdy wracała do domu po dwudziestej...

  • Pora na gruszki

    Gruszki warto jeść w każdej postaci - na surowo, w kompotach, dżemach. Aromatyczne wypieki z ich dodatkiem wprost rozpływają się w ustach.

  • Składniki na 4 porcje: 25 dag mąki pszennej, 12 dag masła lub margaryny, 1 pęczek koperku, 100 ml kremówki 30 proc., 12 dag serka śmietankowego, 4 jajka, 25 dag filetu z surowego łososia, sól, pieprz.

  • Składniki na 24 porcji: 2 kostki margaryny, 1 szkl. mleka, 2 szklanki cukru, 4 łyżki kakao, 2 op. cukru waniliowego, 1 zapach migdałowy, 1 op.(ok. 50 dag) mleka w proszku, 1 i 1/2 szklanki orzechów laskowych i migdałów, 20 dag surowej masy marcepanowej.

  • ..., 2 posiekane jajka na twardo, jajko, żółtko, posiekana cebula, 10 dag ugot. ryżu, 10 dag masła. Na ciasto: 2 szkl. mąki, margaryna, jajko, sól, łyżka śmietany. Zrób ciasto: mąkę, szczyptę soli...

  • Składniki na 8-10 porcji: 2 szklanki mąki pszennej, 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 25 dag miękkiego masła lub margaryny, 1 szklanka cukru, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, 4 jajka, ½ szklanki mleka, 10 dag surowego buraka. Ponadto: tłuszcz i bułka tarta do formy lub papier do pieczenia, cukier puder.

  • Składniki na 10 porcji: Na ciasto: 50 dag mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 op. zupy ogonowej w proszku, 1 kostka margaryny, 1 łyżka śmietany, 5 żółtek. Na nadzienie: 50 dag mięsa mielonego, 50 dag pieczarek, 2 cebule, 1 jajko surowe, 6 jajek na twardo, 2 łyżki bułki tartej, olej, sól, pieprz, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, łyżeczka majeranku.

  • Rabarbar pod różową bezą

    Ciasto kruche: Do mąki dodać cukier, miękką margarynę, żółtka, proszek do pieczenia i aromat waniliowy. Wyrobić ciasto i włożyć do zamrażarki na ok....

  • Baba ziemniaczana

    Ziemniaki obierz, opłucz i surowe zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Otrzymaną masę ziemniaczaną przerzuć na gęste, duże sito i odcedź z nadmiaru wody....

Przepisy na temat: margaryna na surowo
  • Tartaletki łososiowe

    Idealne na przystawkę.

  • Czereśnie - smaczne i zdrowe

    ...dostarcza nam też wapnia, żelaza i dużej dawki jodu. Przekonani o dobroczynnym działaniu czereśni, pamiętajmy, że najlepsze są jedzone na surowo. Ale lubimy je też w przetworach i ciastach. Dlatego na...

  • Przepis na idealne placki ziemniaczane

    Idealne placuszki ziemniaczane są złociste, chrupiące zewnątrz, delikatne w środku, nienasiąknięte tłuszczem. W zależności od regionu i upodobań podaje się je np. z cukrem, kwaśną śmietaną, gulaszem lub sosem grzybowym.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...własnym ●2 posiekane jajka na twardo ●jajko ●żółtko ●posiekana cebula ●10 dag ugot. ryżu ●10 dag masła; na ciasto: 2 szkl. mąki ●margaryna ●jajko ●sól ●łyżka śmietany Sposób przygotowania: Zrób ciasto...

Dyskusje na temat: margaryna na surowo
  • Re: Menu na obniżenie cholesterolu

    Wojenny,dwudziestowieczny, wynalazek - margaryna-uchroni przed cholesterolem.To ciekawe jak ludzkość przetrwała te tysiące lat jedząc masło i smalec? Jajka również ludzkość wsuwała od zarania dziejów i to nie wyłącznie na surowo i też nie została unicestwiona.

  • Re: Tłuszcze trans na cenzurowanym

    Masło powstaje na skutek wytrącenie tłuszczu z mleka. Bierzesz mleko, trzęsiesz nim i tłuszcz z niego jest masłem. Margaryna powstaje w skutek długiego procesu produkcyjnego. Jest to rafinowany(...) mąki. Owoce na surowo są ok i mają dużo witamin ale już przetworzone na gorąco są niezdrowe. Ponadto te powidła i dżemy z marketów maja jeszcze dużo chemicznych dodatków. Jeśli ktoś chce zjeść coś

  • Re: Beata Prusińska: Ponad 50 procent polskiego społeczeństwa ma nadwagę

    to tylko tej pelnoziarnistej. Jak slodycze to... owoce (na surowo!). Jak wedlina to albo robiona wlasnorecznie (mozna nawet w bloku taka zrobic) albo niestety bardzo droga (40 zl/kg w zwyz). Jak cos do smarowania chleba to maslo 82%, a nie margaryna. Poza tym unikac wszystkiego co ma cukier. Slodyczy, napojow, sokow (tych 100% takze), jogurtow slodkich itd. Zasada trzecia to warzywa. Najlepiej