• Informacje na temat:

    markizy czekoladowe

Artykuły na temat: markizy czekoladowe
  • Składniki na 30 sztuk: 25 dag mąki pszennej, 25 dag mielonego tłustego twarogu, 1/2 kostki zimnej margaryny (12,5 dag), 10 dag drobnego cukru, 1 op. cukru waniliowego, 1 słoik kremu czekoladowego typu nutella, posiekane pistacje i cukier puder do dekoracji, mąka do oprószenia stolnicy.

  • CIASTO: 25 dag tłuszczu do pieczenia, 12 dag cukru pudru, 10 dag mielonych orzechów włoskich, 32 dag mąki. KREM: 12 dag masła, 15 dag cukru pudru, 15 dag mielonych orzechów włoskich, ew. 50 ml rumu lub innego mocnego alkoholu, mąka do oprószenia stolnicy, biała polewa czekoladowa do dekoracji.

  • Składniki na 25 sztuk: 30 dag mąki pszennej, 15 dag zimnego masła, 1 jajko, 3 łyżki mocnego naparu kawy, 8 dag cukru, 20 dag białej czekolady, 50 ml śmietany kremówki 36 proc., 25 czekoladowych drażetek, najlepiej w kształcie ziarenek czekolady, słodkie granulowane kakao do posypania ciastek, ok. 2 łyżek mąki pszennej do oprószenia stolnicy.

  • Składniki na 35 sztuk: Do masy bezowej: 4 białka, 2/3 szkl. cukru, łyżka soku z cytryny. Do przełożenia: 1 mały słoik kremu czekoladowo-orzechowego. Dodatkowo: ciemne kakao do oprószenia.

  • Przepis przysłała Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody 1. Dół rożków, ok. 1/3, odetnij. Czekoladę stop w kąpieli wodnej. Precelki przełam na pół. Końce namocz w czekoladzie, przyklej do rożka, tworząc uchwyty. Ostudź. 2. Markizy podziel na 2 osobne ciastka, zdejmij trochę masy. Górę i dół rożka namocz w czekoladzie, umocuj na markizie. Ostudź...

  • Składniki: 30 dag mrożonych wiśni, szczypta soli, 10 dag cukru, 6 dag masła, 12,5 dag mąki, 1 dag kakao, 3 jajka, 40 dag kwaśnej śmietany, 3 dag cukru, pudru, 1 łyżka wiśniówki, 4 markizy czekoladowe przekładane kremem waniliowym, cukier puder...

  • Składniki na 12 sztuk: 60 dag tłustego twarogu, 12 czekoladowych ciastek typu markizy, 10 dag malin, 4 jajka, 1/2 szkl. gęstego jogurtu naturalnego, 4 łyżki cukru pudru qkilka kropli aromatu waniliowego, 1 łyżka budyniu waniliowego (w proszku). Dekoracja: qmaliny oraz konfitura malinowa qcukier puder...

  • Ciastka z orzechami włoskimi

    ...tego, aby przygotować z nich markizy. Wystarczy je skleić polewą czekoladową.

  • Ciasta bez pieczenia

    ...i odkładaj do zastygnięcia. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce. 4. Możesz też zrobić batoniki-markizy z herbatników. Ułóż wtedy na blasze zwykłe herbatniki, wylej na każdy ciut masy migdałowo-maślanej i przykryj kolejnym herbatnikiem. Na koniec zanurz jeszcze każde ciastko w czekoladzie, a powstaną wyborne markizy. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 190 kalorii Bananowiec...

Przepisy na temat: markizy czekoladowe
Dyskusje na temat: markizy czekoladowe
  • Re: Jak to jest z tymi ciastkami?

    Moje ciasteczka nie zawierają proszku , sody .Kruche gwiazdeczki, markizy orzechowe, cytrynowe gwiazdki z lukrem, makaroniki kokosowe, ciasteczka wyciskane, ciasteczka piaskowe, kruche czekoladowe, cynamonki orzechowe, ciastka kawowe, florentynki, krążki z galaretką. Do amoniaczków dodaję amoniak.

  • Re: Wakacyjne smaki naszego dzieciństwa

    dobre były markizy,cukierki krajanka w bordowym papierku,rurki waflowe w blaszanej puszce,niedobre zaś takie różowe draże i cukierki czekoladowe z krochmalem w środku.