• Informacje na temat:

    marmolada porzeczkowa

Artykuły na temat: marmolada porzeczkowa
  • Składniki : 50 dag mąki, 2 dag drożdży, 150 ml mleka, jajko, 2 żółtka, 25 dag masła, 2 łyżki cukru waniliowego, 15 dag tartych orzechów włoskich, 3/4 szklanki cukru, 20 dag marmolady porzeczkowej, 15 dag polewy czekoladowej, 5 dag marmolady malinowej, połówki orzechów włoskich.

  • Składniki na 12 porcji: 8 jajek, 210 g cukru, 230 g mąki gładkiej. Do nasączenia: 200 g cukru kryształu, 200 ml ponczu, kilka kropli czerwonego barwnika spożywczego. Krem i polewa: 200 g marmolady porzeczkowej, 200 g cukru pudru, 4 łyżki gorącej wody, 2 łyżki soku z cytryny, tłuszcz i gruba mąka do wysypania formy.

  • Składniki na 12 porcji: 6 jajek, sól, po 6 łyżek cukru pudru i mąki, 5 dag masła, 2 op. kremu waniliowego, 1/2 słoika marmolady, olej, 30 dag masy marcepanowej, cukrowe ozdoby, barwnik, tłuszcz

  • Babki godne cesarza!

    ...smarowania formy marmolada porzeczkowa krokant lub grubo posiekane orzechy do posypania Polewa czekoladowa: 130 g ciemnej kuwertury lub czekolady do gotowania 130 g masła 1 łyżka oleju...

  • Składniki: 8 białek, 27 dag cukru, 7 dag mąki, 7 dag zmielonych migdałów, 200 ml kremówki, 25 dag tłustego twarogu, 1,5 dag żelatyny, dżem, 25 dag świeżych lub mrożonych malin, 1 galaretka malinowa, płatki migdałowe

  • Kraina przyjemności

    Górna Austria to raj dla miłośników wędrówek. Można tu podziwiać malowniczą Dolinę Dunaju oraz liczne jeziora i zwiedzać zabytkowe miejscowości. To w Górnej Austrii (w Bad Ischl) swoją letnią rezydencję miał cesarz Franciszek Józef! Dla tych, którzy nie lubią podróży o pustym żołądku, mamy kilka praktycznych wskazówek.

  • Obiad - wystawnie

    Zainspiruj się i zaserwuj swym gościom rozkosze podniebienia.

  • Smaczne pomysły na podwieczorek dla malucha

    Popołudniowa przekąska malca powinna być niewielka, ale zdrowa. Poznaj przepisy na lekkie smakołyki, które smyk spałaszuje z apetytem.

  • Z ciasta francuskiego

    ...: 1 l mleka, 4 budynie waniliowe, 200 g drobnego cukru, 500 g masła, 50 ml rumu. Wykończenie: 200 g winnej marmolady (porzeczkowa, wiśniowa), 200 g cukru pudru, 50 ml soku z cytryny, 30 ml rumu. 60

  • Suflety na lato

    Lekkie suflety i ryżowe puddingi polecamy jako desery na upalne dni.