• Informacje na temat:

    marmolada z gruszek

Artykuły na temat: marmolada z gruszek
  • Składniki na 8 porcji: 30 dag mąki, 18 dag cukru pudru, sól, żółtko, 2 jajka, 27,5 dag masła, 15 dag mielonych migdałów, 1 łyżka proszku budyniowego, 20 dag słodkiej śmietanki, 4 gruszki, 1 cytryna, marmolada morelowa.

  • Składniki na 8 porcji: 250 g mąki, 120 g cukru, 160 g masła, sól, jajko, 1 cukier waniliowy, 1/2 łyżeczki cynamonu, 6 okrągłych gruszek, 8 pełnych łyżek marmolady żurawinowej.

  • Składniki: 2 jajka, 1/2 l mleka, szczypta soli, 20 dag mąki pszennej, kilka łyżek oleju do smażenia, 3 duże gruszki lub jabłka, 5 łyżek cukru, kilka łyżek dżemu pomarańczowego lub marmolady

  • Składniki na 20 porcji: 125 ml mleka, 25 dag mąki pszennej, sok i skórka z 1 cytryny, 2 dag drożdży, 18 dag płynnego miodu, 2 gruszki, 100 ml białego wina deserowego, 50 ml nalewki gruszkowej, 15 dag orzechów włoskich, 5 dag całych migdałów, 2 łyżki masła, 3 łyżki śmietany kremówki, 1 łyżeczka cynamonu, 10 dag mielonych migdałów, 2-3 łyżki marmolady morelowej.

  • Zatrzymaj lato na dłużej... w słoiku

    ...można było rozsmarować je na kromce chleba. Marmolada powstaje, gdy gotuje się przecier owocowy z cukrem, im krócej, tym marmolada lepsza. Do jej przygotowywania używa się szerokich, płaskich naczyń. Marmolada jest gotowa, jeśli zastyga, gdy wyleje się ją na zimny talerzyk. Na marmolady można przeznaczyć owoce uszkodzone, ale zdrowe i świeże.

  • Naturalne recepty na odporność

    ..., z domowych przetworów dzikiej róży godne polecenia są „szybkie” marmolady czy galaretki.  Marmolada: umyj dwa kilogramy owoców, obierz z szypułek, przekrój na połówki i dokładnie wybierz pestki. Do 1,5

  • Składniki: 4 szklanki mąki pszennej, 20 dag margaryny, szklanka gęstej śmietany, czubata łyżka cukru pudru, szczypta soli, 5–6 mniejszych jabłek, cukier puder do posypania

  • Syrop z pigwy na zimę - bogate źródło witaminy C

    Na straganach pojawiła się już pigwa - owoc przez wielu używany do produkcji domowych nalewek. Inni cenią sobie sok z pigwy, twierdząc, że dodany do herbaty sprawdza się lepiej od cytryny. Ten aromatyczny dodatek łatwo przyrządzić samodzielnie.

  • Dobre bo domowe

    We Włoszech mało kto robi w domu dżemy. Tylko na Sycylii masowo smaży się pomarańcze, ale raczej po to, żeby nie zmarnował się nadmiar owoców.

  • Nie masz czasu codziennie chodzić na targ po świeże warzywa i owoce? Mamy na to sposób!

    Nie zawsze masz czas, aby pędzić rano na targ po owoce i warzywa, a przecież nie może ich zabraknąć w wiosennej i letniej kuchni. Podpowiadamy, jak przechowywać warzywa i owoce, aby mieć je zawsze pod ręką.

Przepisy na temat: marmolada z gruszek
  • Warkocz gruszkowy

    Znakomite połączenie mięciutkiego ciasta i chrupiących orzechów. Świetny także z polewą czekoladową.

  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    Tradycyjne i zupełnie nietypowe: Pączki po berlińsku, po lwowsku, chorwacku, pączki Mozarta, czekoladowe, marchewkowe i z różą. Wybierz przepis dla siebie! Idealne na Tłusty Czwartek!

  • Nie jedz indyka w święta!

    Gęś w gruszkowym sosie balsamicznym z knedlami serwetkowymi Składniki: - 6 gruszek, - 6 cebul, - cynamon, - majeranek, - gęś, - sól, - 8 czerstwych bułek, - 600 ml mleka, - 4 jajka, - 4 żółtka, - gałka muszkatołowa, - 1 kg brukselki, - 50 g wędzonego boczku, - 400 ml bulionu drobiowego, - łyżka mąki ziemniaczanej, - 3 łyżki octu balsamicznego, - pietruszka do dekoracji...

Dyskusje na temat: marmolada z gruszek
  • Re: Jabłka i gruszki

    Marmolada z jabłek i gruszek Marmolada z jabłek i gruszek - Czas przygotowania: 20 minut Czas gotowania: 50 minut Ilość porcji: 6 Składniki * 1 kg jabłek * 1/2 kg gruszek * 1/4 l białego wina * 2 łyżki miodu * 1 kg cukru żelującego Kup składniki do przepisu Etapy przygotowania Jabłka umyć, całe pokroić na małe kawałki. Wrzucić do garnka, wlać szklankę wody, wino, dodać