• Informacje na temat:

    marmolada z kremem

Artykuły na temat: marmolada z kremem
  • Tort kakaowo-cynamonowy z marmoladą

    ...1. Śmietankę podgrzej, dodaj pokruszoną czekoladę, przestudź. Dodaj masło, wymieszaj, schłodź. 2. Białka ubij na pianę ze szczyptą soli. Miksując dodawaj po łyżce cukru i po jednym żółtku. Mąki wymieszaj z cynamonem, przesiej do masy, wymieszaj łyżką. Przełóż do tortownicy, piecz 40 minut w 160°C. 3. Wystudzony biszkopt przekrój na 3 części i przełóż je kremem. Śmietanę 36 proc. ubij z łyżką...

  • Składniki na 30 porcji: 20 g drożdży, 50 ml mleka, 1/2 kg mąki półgrubej, opakowanie cukru waniliowego, jajko, 2 żółtka, 25 dag masła. Składniki na krem: 15 dag tartych orzechów włoskich, 15 dag drobnego cukru, 20 dag marmolady różanej. Wykończenie: 15 dag polewy czekoladowej, 50 g marmolady malinowej, połówki orzechów włoskich.

  • ...truskawkowej. Domieszać też bitą śmietanę. 3. Paski ciasta rozwinąć, posmarować kremem. Zrolować, włożyć do lodówki na 2 godziny. Potem każdy rulon pokroić na 4 kawałki. Oprószyć cukrem pudrem. Ozdobić np. rozetkami bitej śmietany. Jak zrobić efektowne „oczko”rolady? Biszkopt smarujemy kremem, zostawiając cienki pasek na kra wędzi blatu. Układamy na nim...

  • 35 dag startej marchewki, 18 dag cukru, 6 jajek, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 50 ml oleju, 20 dag mąki orkiszowej, 5 łyżek marmolady morelowej. Krem: 150 ml mleka, 3 łyżki budyniu w proszku, 8 dag cukru, 1 łyżka rumu, garść rodzynek, 25 dag mielonego twarogu, 10 dag posiekanych migdałów (ze skórką).

  • .... Napełnij kremem worek cukierniczy z rurką i wyciśnij na marmoladę. Krem udekoruj porzeczkami i przykryj efektownymi czubkami. Dobra rada Do idealnego ubicia piany na suche i kruche bezy...

  • Ciasta z kremem

    Kremowe sekrety Marmolada do piernika Marmoladę do przekładania piernika wcześniej zagotuj, energicznie mieszając. Zapobiegnie to jej fermentacji. Bez smaku masła Do kremu maślanego, którym(...), ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Zmiksować z masą na krem. Upieczone placki przełożyć kremem na wysokość ok. 5 cm. Przed podaniem schłodzić. Z malinowym Składniki na 15 porcji: 30 dag malin...

  • Mazurek nugatowo-bakaliowy

    Składniki na 12 porcji: 2 szklanki mąki pszennej, 25 dag masła, 5 łyżek cukru pudru, 4 żółtka ugotowane na twardo, 1 szklanka dżemu lub marmolady pomarańczowej, 10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej, 40 dag mieszanki różnych bakalii i orzechów, 1 mały słoik kremu nugatowo-orzechowego typu nutella.

  • Składniki na 15 sztuk: 250 g gotowego ciasta francuskiego, mąka pszenna do podsypania. Krem: 250 ml mleka, 60 g cukru, 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku (bez cukru), 250 g twarogu mielonego. Wykończenie: 50 g marmolady pomarańczowej, 200 ml śmietany kremówki, 2 dojrzałe kiwi

  • ...przekładaj podgrzaną i przetartą przez sito marmoladą (np. porzeczkową), a następnie przygotowanym kremem. Każdy kolejny blat lekko dociśnij. 5. Masę marcepanową rozwałkuj na okrągły płat. Przykryj tort...

  • Składniki na 12 porcji: 30 dag mąki, 10 dag cukru pudru, cukier wanilinowy, łyżeczka startej skórki cytryny, 2 żółtka, kostka masła. Krem: 10 dag marmolady malinowej, 50 ml rumu. Wykończenie: 150 g masy marcepanowej, 15 dag truskawek, 10 dag borówki amerykańskiej.

Przepisy na temat: marmolada z kremem
  • Babeczki mandarynkowe

    ...podgrzej. Spody babeczek napełnij przygotowanym kremem. Obłóż cząstkami mandarynek. Posmaruj marmoladą. Wstaw na godzinę do lodówki.

  • Patison. Z czym się go je?

    Popularny w kuchni śródziemnomorskiej i francuskiej. Niezbyt ceniony w Polsce. Czym jest patison i jak możemy go wykorzystać w kuchni?

  • Szybkie babeczki

    .... Odstaw, aby zastygła. Jogurt wymieszaj z żelatyną i cukrem pudrem. Połącz z ubitą śmietanką. Ochłodź. Tężejącym kremem napełnij babeczki. Udekoruj truskawkami i listkami mięty. Czas przygotowania 25

  • Kultowe dania ze światowych restauracji

    Zrobiły wielką furorę, choć często tajemnica ich sukcesu tkwi w prostej recepturze. Przedstawiamy oryginalne przepisy na wyjątkowe rarytasy, które podbiły cały glob!

  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    ...minut. 100 g miękkiego masła utrzeć z 75 g cukru pudru, dodać 80 g mielonych pistacji i rum. Krem nakładać między krążki (po ostudzeniu). Dekorować pozostałym kremem i orzechami pistacjowymi...

  • Melba i Uśmiech Wenecji

    ...z pistacją i morelową marmoladą, foremeczki migadałowe polane lukrem, ale prawdziwą specjalnością zakładu była "bomba hrabska" czyli kula waniliowych lodów polanych mrożonym kremem i czekoladą. W XIX(...)". W tamtejszej hotelowej restauracji miała swój ulubiony deser - lody z kremem, bakaliami i owocami. Na jej cześć hotelowi cukiernicy nazwali deser lodowy "Melbą". Nazwa i lody stały się nieśmiertelne...

  • Mazurek - najlepsze przepisy

    Tego słynnego ciasta nie może zbraknąć na wielkanocnym stole. Przedstawiamy 10 najlepszych przepisów na mazurki.