• Informacje na temat:

    marynata cytrynowa do kurczaka

Artykuły na temat: marynata cytrynowa do kurczaka
  • Kurczak cytrynowo-ziołowy

    ..., sól, imbir oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj. Kurczaka umyj pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj przygotowaną marynatą (z zewnątrz i wewnątrz). Włóż do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. 2. Drugą cytrynę pokrój w plasterki. Zamarynowanego kurczaka włóż do żaroodpornego naczynia. Do środka włóż kilka plasterków cytryny oraz gałązkę rozmarynu. Skrzydełka podwiń pod spód...

  • ...1. W moździerzu umieść czosnek, oregano, połowę koperku, sok i skórkę cytrynową. Przypraw solą, pieprzem i utrzyj. Dodaj oliwę, wymieszaj. Natrzyj marynatą kurczaka. Przełóż go do miski, przykryj i odstaw na 60 minut. 2. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C, funkcja grillowania. Wstaw kurczaka do piekarnika. Piecz 90 minut, obracając go od czasu do czasu, aby równomiernie się zrumienił. 3. Po...

  • Makaron spaghetti z cytrynowym kurczakiem

    ...1. Przygotuj marynatę do mięsa: tymianek i rozmaryn opłucz, osusz, oderwij igiełki i listki od gałązek, posiekaj je. Cytrynę sparz  wrzątkiem, wytrzyj do sucha, zetrzyj z niej skórkę. Z połowy cytryny wyciśnij sok, wlej go do miseczki. Dodaj po łyżeczce soli i pieprzu oraz pół łyżeczki cukru. Dołóż posiekane zioła i skórkę cytrynową. Wlej 2 łyżki oliwy. Dobrze wymieszaj. Filety z kurczaka opłucz...

  • ...●3 średnie cukinie ●500 g polędwiczek z kurczaka (może być pierś lub filety z udka) ●2 łyżki oleju ●sok z 1/2 cytryny ●otarta skórka z połowy cytryny ●szczypta chili ●1/2 łyżeczki soli ●1/2 łyżeczki pieprzu.

  • Składniki dla 4 osób. Kurczak: 2 piersi z kurczaka • kilka plastrów żółtego sera • cytryna • 3 papryczki chilli • natka pietruszki. Marynata: 5 łyżek jogurtu naturalnego • kurkuma • curry • mielona papryczka chilli • rozmaryn • sok z jednej cytryny • sól • pieprz.

  • Składniki dla 4 osób: 4 nóżki z kurczaka • 2 ząbki czosnku • łyżeczka majeranku • łyżeczka słodkiej czerwonej papryki • 4 łyżki oleju • 50 dag ziemniaków • 2 czerwone cebule • cytryna • świeży tymianek • sól • pieprz.

  • Sekrety trawy cytrynowej

    ...z owocami morza. Łodygi trawy znajdują też zastosowanie w herbatach i aromatycznych marynatach.  W pysznej zupie W rondlu rozgrzej olej, dodaj cebulę, czosnek, starty imbir i papryczkę chili. Smaż(...). Zmniejsz ogień, dodaj kurczaka i podsmaż. Dołóż cebulę i smaż minutę. Wlej sos i gotuj chwilę, mieszając. Mąkę kukurydzianą połącz z 2 łyżeczkami wody i dodaj do potrawy. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Podawaj...

  • ...12 skrzydełek z kurczaka, 3 łyżki oliwy, 3 łyżki soku z cytryny, 3 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki, 6 gałązek tymianku, sól.

  • Cytrynowe udka  z rozmarynem

    Składniki: 4 udka z kurczaka, 2 cytryny, 2 gałązki świeżego rozmarynu, 1/2 łyżeczki mielonej chili, 2 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich, łyżeczka papryki mielonej słodkiej, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz.

  • SKŁADNIKI: 8 kawałków kurczaka • suszony tymianek • oliwa • 2 zmiażdżone ząbki czosnku • łyżeczka octu winnego • 2 łyżki płynnego miodu • 2 łyżki soku z cytryny • sól, pieprz...

Przepisy na temat: marynata cytrynowa do kurczaka
  • Kurczak cytrynowy z farszem serowym

    Kurczaka umyj, osusz. Składniki na marynatę połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj.

  • Ziemniaki pieczone z cytrynowym kurczakiem

    ... Składniki dla 4 osób: 4 nóżki z kurczaka 2 ząbki czosnku łyżeczka majeranku łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 4 łyżki oleju 50 dag ziemniaków 2 czerwone cebule cytryna świeży tymianek sól pieprz Sposób przygotowania: 1. Połącz dwie łyżki oleju, słodką paprykę, majeranek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Marynatą natrzyj umyte mięso, odstaw na godzinę do...

  • Udka tymiankowe z nutką cytrynową

    .... Brytfankę przykryj i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. C. Udka piecz około godziny. Cytrynę polej wrzątkiem, wytrzyj do sucha, pokrój w plasterki. Dodaj do kurczaka ok. 20 minut przed...

  • Kurczak na ostro ze złocistymi ziemniaczkami

    ...2 łyżki majonezu Przygotowanie: 1. Czosnek obierz, posiekaj. Wymieszaj z płatkami chili oraz mieloną ostrą papryką. Dodaj 6 łyżek soku z cytryny, 4 łyżki oliwy oraz ocet. Kurczaka umyj, wytrzyj, udka natnij i zagnij do środka. Całą tuszkę mocno spłaszcz. Ułóż na blasze. Kurczaka posmaruj 2/3 przygotowanej marynaty. Odstaw na 30 minut. Potem wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st...

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...z dziesięć, jedenaście gołąbków. Skubie się je? - Najpierw się oskubie, potem się opali, oczyści ładnie, wyczyści wewnątrz i zrobi nadzienie. Jak do kurczaka faszerowanego. Można też wziąć trochę...

  • Sałatka z brokułów z szaszłykami drobiowymi

    Składniki na 6-8 porcji: - 5 filetów z kurczaka, - 2 kawałki trawy cytrynowej, - 3 łyżki soku z limonki, - 2 łyżki oleju sezamowego, - pieprz, - 100 g sezamu, - 2 kg brokułów, - 4 łyżki oleju, - sól, - 250 g majonezu sałatkowego, - 3-4 łyżki sosu sojowego Przygotowanie: Patyczki do szaszłyków włożyć na 30 minut do zimnej wody. Filety z kurczaka pokroić w paseczki i nadziewać na...

  • Ta kuchnia podbije świat!

    Znudziły ci się dania od "Chińczyka", kuchnię włoską znasz lepiej niż polską i nawet tajskie specjały nie robią już na tobie wrażenia? Mamy dla ciebie dobrą wiadomość. Na kulinarnym firmamencie pojawiła się nowa gwiazda!