• Informacje na temat:

    marynata do indyka do wedzenia

Artykuły na temat: marynata do indyka do wedzenia
  • Składniki dla 4 osób. Mięso: 4 plastry z piersi z indyka • pęczek zielonych szparagów • 2 łyżki jogurtu naturalnego • ząbek czosnku • 5 dag sera typu lazur • papryka wędzona • olej • sól • pieprz. Marynata: 4 łyżki ciemnego sosu sojowego • pół łyżeczki słodkiej czerwonej papryki • majeranek • sól • pieprz.

  • Składniki na 4 porcje kotlety: 4 kotlety z piersi indyka, 2 łyżki keczupu, 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej lub wędzonej, sól, pieprz qolej z pestek winogron; sos paprykowy: 2 czerwone papryki, 1/2 szkl. soku pomidorowego, 1 mała cebulka, 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki, szczypta cynamonu, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, olej...

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag filetu z piersi indyka, 1 słoik marynowanej papryki, 10 dag wędzonego boczku, 3 łyżki oleju Do marynaty: 3 łyżki oliwy, 1 łyżeczka ziaren kolendry, 1 łyżka musztardy, 1/2 łyżki pikantnego keczupu, 3 ząbki czosnku, 2 łyżeczki octu balsamicznego, 2 łyżeczki tymianku, 4 ziarenka ziela angielskiego Do sosu: 4 owoce kiwi, 1 cebula, 1 łyżka oleju, curry w proszku, 1 łyżka...

  • Nie jedz indyka w święta!

    Indyk pojawia się na świątecznych stołach coraz częściej, ale przecież Boże Narodzenie to nie Święto Dziękczynienia! Sprawdź, co podać, aby świąteczny obiad był naprawdę wykwintny!

  • ..., keczup, sok z połówki cytryny. Składniki na potrawkę: pierś z indyka, seler naciowy, cebula, pół czosnku, 15 dag boczku wędzonego, 20 dag pieczarek, sól, pieprz, tymianek, puszka groszku zielonego. Marynata do mięsa: ocet winny, oliwa, pieprz, 2 ząbki czosnku.

  • Skład na 4 porcje: Marynata: ● 2/3 szklanki mocnego naparu z kawy naturalnej ● 3 łyżki czerwonego wytrawnego wina ● 2 ząbki czosnku ● sól i pieprz do smaku. Mięso i warzywa ● 600 g mięsa z udźca indyka ● 200 g boczku wędzonego ● sól i pieprz czarny ● 4 łyżki oleju ● 2 twarde pomidory ● 2 cebule ● 2 zielone papryki ● 4 większe pieczarki ● łyżeczka soku z cytryny.

  • Składniki na 5 porcji: 60 dag schabu, piersi kurczaka lub indyka, sok wyciśnięty z 1 cytryny, 1 łyżeczka miodu, 2 ząbki czosnku, 15 dag wędzonego boczku w plasterkach lub szynki, np. szwarcwaldzkiej, 2 pęczki natki pietruszki, 6 łyżeczek musztardy np. sarepskiej, olej, np. rzepakowy, sól, pieprz.

  • Składniki na 6 porcji: • 20 dag polędwicy z indyka • 20 dag wędzonego boczku • duża cebula • 4 ząbki czosnku • 4 łyżki sosu sojowego • 4 łyżki miodu • 4 łyżki octu winnego • sól • pieprz • przyprawa do drobiu • 12 dużych pieczarek.

  • Składniki na 6 porcji: ● 20 dag polędwicy z indyka ● 20 dag wędzonego boczku ● duża cebula ● 4 ząbki młodego czosnku ● 4 łyżki ciemnego sosu sojowego ● 4 łyżki miodu wielokwiatowego ● 4 łyżki octu winnego ● sól ● pieprz ● przyprawa do drobiu ● 12 dużych pieczarek...

  • Składniki na 6 porcji: 70 dag filetu z indyka, 1 puszka ananasów, 10 dag wędzonego boczku w plasterkach, 100 ml sosu sojowego, 2 łyżki miodu, 3 łyżki oleju, sól, pieprz kajeński, słodka papryka w proszku, olej do blachy.

Przepisy na temat: marynata do indyka do wedzenia
  • Grillowana pierś z indyka

    Delikatne i kruche mięso. Z dodatkiem szparagów smakuje wyśmienicie!

  • Nie jedz indyka w święta!

    Indyk pojawia się na świątecznych stołach coraz częściej, ale przecież Boże Narodzenie to nie Święto Dziękczynienia! Sprawdź, co podać, aby świąteczny obiad był naprawdę wykwintny!

  • Pierś indycza z grilla

    Składniki: 400 g piersi indyka, 200 g wędzonego boczku, dwie cebule, 4 ząbki czosnku, po 4 łyżki: sosu sojowego, miodu, octu winnego, przyprawa do grilla np. Vegeta, 200 g pieczarek, sól i pieprz do smaku.

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    ...obtaczanych w przyprawach z zawartością sztucznych składników) – chociaż mają intensywny smak i aromat, o wiele zdrowsza będzie Twoja domowa marynata ze świeżymi ziołami i oliwą. Co przygotować na fit grilla?  Fit grill nie oznacza grilla wegetariańskiego – jak najbardziej możesz podawać mięsa, ale wskazane są te chude (np. indyka lub pierś kurczaka), najlepiej w towarzystwie warzyw, ziół...

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    Księżowskie gospodynie przechowały sekret polskiej kuchni - uczciwego, serdecznego gotowania. Łukasz Modelski, badacz kulinarnych zagadek przeszłości, namówił je do zwierzeń. I do tego, by podzieliły się przepisami. Tak powstała książka "Kuchnia na plebanii".

  • Szaszłyki

    ...g/Tłuszcz 61 g/Węglowodany 0,3 g Z indyka z porem Składniki na 4 porcje: 600 g piersi indyka; 1 cytryna; 4 łyżki miodu; 2 łyżki sosu sojowego; 100 ml oleju; 200 g pora; 2 cebulki; 1 zielona papryka...