• Informacje na temat:

    marynata do karkówki duszonej

Artykuły na temat: marynata do karkówki duszonej
  • ...•1 kg karkówki w zwartym kawałku •3 ząbki czosnku. MARYNATA: •5 ząbków czosnku •1 łyżka suszonej bazylii i oregano •1 łyżka ziół prowansalskich •1 łyżeczka soli i pieprzu •2 łyżki oliwy •1/2 łyżeczki posiekanej papryczki chili.

  • Składniki: 1 kg karkówki wieprzowej. Marynata: 3 cebule, główka czosnku, 3 łyżki oliwy, 2 liście laurowe, 4 ziarna angielskie, 3 goździki, 1/2 łyżeczki czarnuszki, szczypta cynamonu, łyżeczka papryki wędzonej, sól, pieprz . Dodatkowo: puszka pomidorów bez skórki, 2 łyżki powideł śliwkowych, 9 dag suszonych grzybów, papryka czerwona.

  • Przepis na soczystą karkówkę

    Składniki: 60 dag karkówki, 1/2 l bulionu warzywnego, 20 dag śmietany, ziele angielskie (3 ziarenka), pieprz ziarnisty ,(3 ziarenka), listek laurowy, 2 cebule . Marynata: 2 łyżeczki papryki słodkiej, 2 łyżeczki suszonego majeranku, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki musztardy, 3 łyżki wody, 2 łyżki oliwy.

  • Niedzielne mięso duszone

    .... Marynata może być płynna - na bazie oliwy, wina, piwa, octu winnego. Mięso można skropić oliwą i natrzeć pastą ziołową albo musztardową. Jak dusić Przeznaczone do duszenia mięso można uprzednio(...) solą i białym pieprzem. Udekorować świeżymi ziołami. Podawać z białym pieczywem. Karkówka duszona na warzywach Składniki na 4 porcje : 1000 g wieprzowej karkówki bez kości, sól, pieprz, 2 łyżki...

  • Pyszne mięso na słodko

    ...: 360 kilokalorii Pieczeń karkowa w miodzie Składniki na 4 porcje: 1,2 kg karkówki bez kości, łyżka miodu, 2 łyżki ostrego ketchupu, łyżka musztardy, 2 ząbki czosnku, łyżka oliwy, sól, 20 goździków(...) przecedzisz wywar z karkówki, który powstał w trakcie pieczenia. Wywar zagotuj, a następnie zagęść łyżką mąki ziemniaczanej rozprowadzonej w 3/4 szklanki zimnej wody. Zagotuj, przypraw solą i pieprzem. Do...

Przepisy na temat: marynata do karkówki duszonej
  • Korzenna karkówka

    ...nasienne. Miąższ pokrój w kosteczkę. Dodaj do karkówki w połowie czasu duszenia. Pod koniec wrzuć pokrojone wcześniej papryki. Całość przypraw do smaku solą  i suszonym majerankiem. 3. Przed podaniem...