• Informacje na temat:

    marynata do mięsa pomidorowa

Artykuły na temat: marynata do mięsa pomidorowa
  • Składniki dla 4 osób: 10 dag wędzonego boczku • 60 dag pałek z kurczaka • 40 dag pieczarek • cebula • 4 pomidory • słoiczek koncentratu pomidorowego • 3 łyżki cebulek marynowanych • łyżeczka cukru • olej do smażenia • natka pietruszki • sól • pieprz sok z połowy cytryny • słodka papryka w proszku • majeranek • 2 łyżki oleju • sól • pieprz

  • Składniki: dojrzałe mango, 2 garście listków kolendry, 2 łyżki tequilli, limonka, 12 polędwiczek z kurczaka, łyżka oliwy. Salsa: 400 g pomidorów koktajlowych, pokrojonych na połówki, dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w kostkę, czerwona papryka, drobno pokrojona, 3 młode cebulki, posiekane, łyżka oliwy, sól, pieprz.

  • Składniki (na 4 porcje): 8 pałeczek kurczaka, 1 mała cebula, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 3 łyżki ostrego keczupu, 6 łyżek soku ananasowego, 1/3 szklanki oliwy, 1–2 łyżki octu jabłkowego, 1/2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy, rozgnieciony 1 ząbek czosnku, ostra i słodka papryka w proszku, sól.

  • Rosyjskie szaszłyki z sosem pomidorowym

    ...pomidorowego. Pozostałe zioła umieścić w miseczce. Paprykę pokroić w krążki i umieścić w miseczce z zieloną cebulką. 8 cebul obrać i poprzekrawać. Zamarynowane kostki mięsa, nadziewać na szpadki na...

  • Rosyjskie szaszłyki z sosem pomidorowym - w godzinę

    ...pomidorowego. Pozostałe zioła umieścić w miseczce. Paprykę pokroić w krążki i umieścić w miseczce z zieloną cebulką. 8 cebul obrać i poprzekrawać. Zamarynowane kostki mięsa, nadziewać na szpadki na...

  • Mini-steki z salsą pomidorową

    Mięso umyć, osuszyć, pokroić w duże kawałki, włożyć do miski. Chili umyć, wyciąć gniazda nasienne i drobno posiekać, a następnie wymieszać z olejem i papryką...

  • Składniki na 4 porcje: Mięso: 80 dag żeberek w dużym kawałku, 2 cebule. Marynata: 4 łyżki oliwy z oliwek, 10 czarnych oliwek bez pestek, 3 suszone pomidory,3 ząbki czosnku, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, po 1/2 łyżeczki suszonej bazylii, oregano, cząbru, tymianku, rozmarynu, szczypta chili, sól, pieprz mielony. Dodatki: oliwa z oliwek, olej (do posmarowania blachy)

  • Słoneczna pogoda zachęca nas do aktywnego odpoczynku na świeżym powietrzu i wspólnych wypadów za miasto. Wiosenne pikniki, weekendy na działce czy wylegiwanie się w ogródku to idealna pora nie tylko na długo wyczekiwany wypoczynek, ale także na wyśmienitą, grillową ucztę! Jeśli po głowie chodzą Ci pyszne i soczyste mięsa, pieczone warzywa, szaszłyki czy kolorowe sałatki koniecznie przygotuj...

  • ...minut na silnym ogniu ciągle mieszając. Do mięsa dodać podsmażone warzywa, razem smażyć 2-3 minuty. Wymieszać marynatę z mąką kukurydzianą. Wlać do składników na patelni. Zagotować i smaż jeszcze...

  • ...wyjątkowo kruche. Podczas grillowania alkohol ulatnia się. Następnego dnia płaty mięsa lekko osącz z zalewy i kładź na rozgrzany ruszt. Grilluj po ok. 8 min z każdej strony. Filety drobiowe podawaj...

Przepisy na temat: marynata do mięsa pomidorowa
  • Rosyjskie szaszłyki z sosem pomidorowym

    ...pomidorowego. Pozostałe zioła umieścić w miseczce. Paprykę pokroić w krążki i umieścić w miseczce z zieloną cebulką. 8 cebul obrać i poprzekrawać. Zamarynowane kostki mięsa, nadziewać na szpadki na...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...oliwek - sól (zwykła i gruboziarnista) - pieprz - szczypta cukru - 2/3 szkl. bulionu Sposób przygotowania: - Kotlety i zioła umyj, osusz. Plastry mięsa obwiąż nicią kuchenną i połową gałązek(...). Następnie zdejmij mięso z patelni, usuń sól, wlej trochę bulionu, ponownie włóż mięso i duś je jeszcze 15 min. - Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Dodaj do mięsa. Mieszając, dodaj mąkę, a następnie...

  • Mini-steki z salsą pomidorową

    Z grillowanymi kromeczkami.

  • Słodko-kwaśne szaszłyki z grilla

    Sezon na dania z grilla trwa. Jeśli zastanawiasz się czym w następny weekend zaskoczyć gości wypróbuj przepis na słodko kwaśne szaszłyki z kurczakiem.

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    Śródziemnomorskie burgery wołowe Wszyscy uwielbiamy burgery, a można je jeść również na diecie. Jeśli do mięsa dodamy startą cebulę i cukinię, burgery wydadzą się znacznie większe, a zyskają tylko(...) g chudej mielonej wieprzowiny lub wołowiny (mniej niż 10% tłuszczu) lub po 250 g mielonego mięsa każdego z rodzajów 1/2 średniej cebuli, drobno posiekanej 1 średnia marchewka, obrana i drobno starta...

  • Łosoś w drodze na stół

    ..., a całej ryby - nawet do 3 dni. Nie należy rozmrażać ryby jak mięsa - w wodzie lub w temperaturze pokojowej. Przed przygotowaniem dania z łososia należy rybę opłukać pod zimną wodą i osuszyć. Przed(...) możliwości jest naprawdę imponujący, a wszystko dzięki marynatom. Dobrze sporządzona marynata może zmienić rodzinny posiłek w prawdziwie królewską ucztę. Sprawdź sam i dopiecz rybce! Wypróbuj przepisy...

  • Kurczak słodko - kwaśny

    ...: Marynowanie mięsa Filety pokrój w cienkie paski. Zalewę z ananasa wymieszaj z sherry, octem, sosem sojowym, ketchupem, miodem i koncentratem pomidorowym. Dodaj rozpuszczoną w kilku łyżkach wody(...) nie ostygły całkowicie. Smażenie mięsa Kurczaka odcedź z zalewy, zalewę zachowaj, ponieważ będzie jeszcze potrzebna. W woku mocno rozgrzej resztę oleju. Następnie wrzuć mięso i mieszając drewnianą...

  • Kurczak słodko - kwaśny

    Przygotowanie: Marynowanie mięsa Filety pokrój w cienkie paski. Zalewę z ananasa wymieszaj z sherry, octem, sosem sojowym, ketchupem, miodem i koncentratem pomidorowym. Dodaj rozpuszczoną w kilku łyżkach(...) nie ostygły całkowicie. Smażenie mięsa Kurczaka odcedź z zalewy, zalewę zachowaj, ponieważ będzie jeszcze potrzebna. W woku mocno rozgrzej resztę oleju. Następnie wrzuć mięso i mieszając drewnianą...

  • Z garnków świata - Grecja

    ...z sosem śmietanowym; Souvlaki - szaszłyki z mięsa jagnięcego lub wieprzowego; Tiganites patates - frytki; Tzatziki - sos z czosnkiem i ogórkiem; Yemista - nadziewane: pomidory i papryka polane sosem jajeczno-cytrynowym Youvarelakia - zupa z kulkami mięsnymi. Mousakas Składniki: 400 g mielonego mięsa; 2 bakłażany; 4 ziemniaki; 4 pomidory; 2 cebule; 4 łyżki oliwy; 100 g startego parmezanu...

  • Tradycyjne polskie żeberka na 6 sposobów

    Na ostro lub w delikatnym sosie, z owocami, warzywami, ziołami, w pysznej glazurze, pieczone albo duszone... Żeberka palce lizać!